...
Napisał(a)
Malinowa ale przydał by się przepis na np zupę gulaszową, ostro nafaszerowaną mięchem, np wołowiną, wiesz na ostro z nutą pomidora. Uuuuuu, aż mi ślina poleciała.
...
Napisał(a)
tak sie składa że mieszkam w pokoju z chińczykiem, więc sprawdze czy ta zupa jest w ogóle chińska
Co ty k***a wiesz o spamowaniu???
...
Napisał(a)
Grrubas ,wlasnie mi tez ostatnio leci slinka na gulaszową,taka pikantna mniaam ,ale w sumie jeszcze sama nigdy nie robilam,ale zrobie zrobie tylko jak czas bedzie
A co do zabierania zupy do pracy to nie wiem jakim cudem ale jak ja zapakowalam w plastikowy pojemnik jedna porcje i schowalam do lodowki to na drrugi dzien mialam galaretke a myslala ze tak sie dzieje tylko z prawdziwym rosolem na nozkach
Co do tego czy zupa jest chinska to napewno nie do konca, bo nie bylo robiona tymi malymi chinskimi raczkami
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-11-18 16:07:24
A co do zabierania zupy do pracy to nie wiem jakim cudem ale jak ja zapakowalam w plastikowy pojemnik jedna porcje i schowalam do lodowki to na drrugi dzien mialam galaretke a myslala ze tak sie dzieje tylko z prawdziwym rosolem na nozkach
Co do tego czy zupa jest chinska to napewno nie do konca, bo nie bylo robiona tymi malymi chinskimi raczkami
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-11-18 16:07:24
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
przepis na zupę gulaszową od rodzicielki
Składniki:
- 50dag mięsa wołowego
- 15 dag wędzonego boczku
- 1 mała puszka pomidorów bez skórki
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- 3 szklanki rosołu instant
- 2 średnie zielone papryki
- 4 duże cebule
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, słodka papryka
Wykonanie:
Mięso i boczek pokroić na małe kawałki, Pokroić cebulę na cienkie półplastry. Mięso usmażyć, dodać boczek i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać pomidory z zalewą, wlać rosół i czerwone wino, zagotować. Dusić mięso około godziny na średnim ogniu pod przykryciem. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować 15 minut.
Składniki:
- 50dag mięsa wołowego
- 15 dag wędzonego boczku
- 1 mała puszka pomidorów bez skórki
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- 3 szklanki rosołu instant
- 2 średnie zielone papryki
- 4 duże cebule
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, słodka papryka
Wykonanie:
Mięso i boczek pokroić na małe kawałki, Pokroić cebulę na cienkie półplastry. Mięso usmażyć, dodać boczek i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać pomidory z zalewą, wlać rosół i czerwone wino, zagotować. Dusić mięso około godziny na średnim ogniu pod przykryciem. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować 15 minut.
...
Napisał(a)
Niesamowite i przepyszne! Dawno nie jadłam czegoś tak dobrego. Polecam:)
...
Napisał(a)
podbijam bo naprawde świetne danie
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
Polecane artykuły