Szacuny
2598
Napisanych postów
5130
Wiek
37 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
78485
davidoo nie aż tak dużo! :)
Niekoniecznie musisz dawać kurczaka! Na szybko można dać tune z puszki, jakąś kukurydze, warzywa, surówkę (wiem, wiem nie za często z puszki bla bla )
Szacuny
17
Napisanych postów
1643
Wiek
32 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16475
Macie jakieś pomysły na przyprawienie tego placka, tak żeby miał jakiś nieco bardziej konkretny smak?
Zrobiłem sobie taki ostatnio jako źródło węgli zamiast ryżu i bardzo sobie chwalę bo:
1. Jest poręczny
2. Jest mały objętościowo
No ale jakby nie patrzeć w smaku dosyć jałowy, następnym razem może wcisnę czosnku do niego
Niestety kebab mi z tego za cholerę wyjść nie chciał
Swoją drogą, próbowałeś na grillu elektrycznym to upichcić?
Co ma niższe IG - ryż brązowy, czy mąka żytnia razowa 2000, oba po obróbce termicznej?
Zmieniony przez - Granathar w dniu 2011-06-16 10:32:38
Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
450
Super posiłek! Dałem trochę mniej owsa, do tego zmielonego. Plaster żółtego sera, łyżkę majonezu, pomidora, ogórka świeżego i z octu, kapustę pekińską, trochę surowej cebuli. Muszę przyznać, że dobre było
Szacuny
10
Napisanych postów
168
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1102
Buła mistrzostwo świata. Dałem 100g mąki tak aby dobić węgli. Sos to jogurt nat. 50g plus czosnek i przyprawy. Farsz był banalny: zmielona wołowina 200g z której wyszedł ładny kotlet. Surówki: sałata, rzodkiewka, ogórek, pomidor, szczypior. Papu wyszło lepsze i smaczniejsze jak w fast foodzie. Bułka pyszna: z przypraw dałem: majeranek, zioła prowansalskie, papryki czerwonej. B - 30g (liczę tylko zwierzęce), Tłuszcze: 6g (wołowina i jogurt), W- 62 (jogurt i mąka, warzyw nie liczę). Kolego piękny posiłek przedtreningowy. Smażyłem na Pamie. Dzięki za przepis
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15756
No wygląda ciekawie, można z tego zrobić równie dobrze hamburgera zamiast kebaba :)
Ja mam tylko pytanko, ta buła w środku nie jest przypadkiem zbyt mokra? Wiadomo, że fajnie jak buła jest sucha, bo po to się daje sos, a to mi przypomina bardziej placek owsiany, który wiadomo jaką ma konsystencję.
Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2012-05-26 17:24:53
Szacuny
10
Napisanych postów
168
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1102
Buła jest idealna, nic się nie rozwala, nie ma to nic wspólnego z plackiem owsianym, który się rozpada. Wczoraj była buła i dziś też będzie, mam jakąś alternatywę dla makaronu razowego:)