Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
to juz lepiej wyebac te 50% wiecej jajek surowych chyba
placac ~40gr/szt
pagoad 30groszy/jajko -> 5jajek -> 1,50pln podczas 8min gotowania na malym gazie?
ile ty za gaz płacisz
10,000pln/miesiac?
bez przesadyzmu
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
400
Napisanych postów
5586
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
39451
Yo solaros!
Musze przyznac, ze pozytywnie mnie zaskoczyly te badania.
Slyszalem kiedys, ze przyswajalnosc surowego jaja to okolo 30% ugotowanego. 60 % to calkiem dlugo, tymbardziej ze sto razy latwiej wchodza niz normalne+ polecam zmiksowac z mala iloscia kakao- wchodzi na raz, wypija sie "duszkiem".
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
kamiru
nie wiem czy dobrze Cie zrozumielm
albu czy Ty mnie dobrze
surowe->51-65%
ugotowane->91-94%
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
surowe - jak pokazuja badania - szybciej opuszcaja zoladek
prawie 3x szybciej
w sumie plyn
gotowane 1/2 pokarmu 68min
kiedy surowe 25min
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
6
Napisanych postów
823
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50683
ODRADZAM SPOŻYWANIA SUROWYCH JAJEK!!!!
Salmonella to jedna sprawa, druga sprawa to zawarta w jajkach awidyna która wiąże że sobą witaminkę H, to połączenie jest uodpornione na dzianie enzymów trypsyny i chymotrypsyny. Białko ugotowane podawane denaturacji i nie ma już właściwości anty odżywczych.
Szacuny
12077
Napisanych postów
160535
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234798
ciekawe czy takie zalanie jaj gotujaca woda ma znaczny wplyw na poprawe wartosci odzywczej jak i ewentualne unieszkodliweienie salmonelli...
kiedys parzylem jaja, czyli cale w skorupach na sitku przelalem wrzatkiem, ale odkad sie dowiedzialem, ze salmonella moze byc tez w zoltku, to robie obecnie tak, ze mieszam wybite i zalewam wrzatkiem niby czesc sie scina... ale zawsze pozostaje ale...
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html