Ja lubię wątrobę więc jestem, słabym doradcą w tym temacie. Zawsze jedynie mocze ja w mleku parę godzin, i smażę na pol surowo , sole post factum
...
Napisał(a)
Smażyć możesz na smalcu lub łoju.
Ja lubię wątrobę więc jestem, słabym doradcą w tym temacie. Zawsze jedynie mocze ja w mleku parę godzin, i smażę na pol surowo , sole post factum
Ja lubię wątrobę więc jestem, słabym doradcą w tym temacie. Zawsze jedynie mocze ja w mleku parę godzin, i smażę na pol surowo , sole post factum
...
Napisał(a)
Dla mnie wątróbka i szpinak były traumą z dzieciństwa ale to kwestia zrobienia, ja czasem duszę z jabłkiem, trochę pieprzu i soli, oczywiście cebula.
Ostatnio poddusiłam ze śmietaną i koperkiem, fajne w smaku
Ostatnio poddusiłam ze śmietaną i koperkiem, fajne w smaku
"Don't let go, Never give up,
It's such a wonderful life"
...
Napisał(a)
Gorzka - ja właśnie też będę przecierała szlaki u mnie na siłowni, mam nadzieję, że podśmiewanie się szybko się skończy :) będę twarda!
Martasi, Obliques, 4nn - dzięki za podpowiedzi. Kupiłam dziś 300g wątroby, pokombinuję wg. waszych rad, trzymajcie kciuki :)
Dziś byłam na większych zakupach, wszystkie potrzebne składniki mam, więc od jutra zaczynam, razem z treningiem.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie - różnicować jadłospis w dni treningowe i nietreningowe?
Martasi, Obliques, 4nn - dzięki za podpowiedzi. Kupiłam dziś 300g wątroby, pokombinuję wg. waszych rad, trzymajcie kciuki :)
Dziś byłam na większych zakupach, wszystkie potrzebne składniki mam, więc od jutra zaczynam, razem z treningiem.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie - różnicować jadłospis w dni treningowe i nietreningowe?
...
Napisał(a)
Nie, trzymasz sie stalego rozkladu i kaloryczności dopiero startujesz nie ma co wprowadza wszystko na raz bo nie bedzie pozniej żadnego pola manewru
Sprawdz czy nie ma żył, w wątróbce najgorsze sa zyly lepiej je wyciąć
Sprawdz czy nie ma żył, w wątróbce najgorsze sa zyly lepiej je wyciąć
...
Napisał(a)
Kupiłam dziś 300g wątroby,
Jakiej? Jak nie drobiowej to sól jak Obli czyli po usmażeniu.
Zmieniony przez - martasi w dniu 2011-02-28 17:18:05
Jakiej? Jak nie drobiowej to sól jak Obli czyli po usmażeniu.
Zmieniony przez - martasi w dniu 2011-02-28 17:18:05
What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter...
...
Napisał(a)
królicza jest tez fajna
a mam przepis z kuchni francuskiej gdzie sie wątrobę jeszcze dusi, musze sprobowac
A sie pochwale jak w temacie ze ostatnio jadłam wątrobę jagnięcą i bardzo smaczna byla
a mam przepis z kuchni francuskiej gdzie sie wątrobę jeszcze dusi, musze sprobowac
A sie pochwale jak w temacie ze ostatnio jadłam wątrobę jagnięcą i bardzo smaczna byla
...
Napisał(a)
gdzie sie wątrobę jeszcze dusi,
Dusiłam wczoraj kurzą z wiśniami, szczerze mówiąc jednak wolę smażoną
Dusiłam wczoraj kurzą z wiśniami, szczerze mówiąc jednak wolę smażoną
What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter...
...
Napisał(a)
Martasi - wątroba drobiowa, wycięłam już żyły i jakieś farfocle, na razie moczy się w mleku. Jeśli podsmażę ją na oliwie z oliwek to będzie ok czy smażenie jakoś źle wpływa na oliwę?
Kupiłam też witaminę D w kropelkach, ale jako że to produkt dla dzieci, na opakowaniu napisane jest dawkowanie dla dzieci. Samemu brać więcej?
Kupiłam też witaminę D w kropelkach, ale jako że to produkt dla dzieci, na opakowaniu napisane jest dawkowanie dla dzieci. Samemu brać więcej?
...
Napisał(a)
fakt czasami eksperymenty z rzeczami, które sie lubi praktycznie bez dodatkow i przypraw nie wychodzą,
...
Napisał(a)
smaż na tłuszczu zwierzęcym , mozesz sobie maslo sklarowac np. a zreszta nawet na takim masle poduszona watrobka jest dobra, nie trzeba zaraz rozgrzewac na maxa/
4 krople
4 krople
Poprzedni temat
Lena - moj powrot do zdrowia i formy
Polecane artykuły