Szacuny
2
Napisanych postów
70
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5490
Witam,
mam taki o to problem. Dzisiaj na 3 treningu 15 przy robieniu pompek na poreczach w pewnym momencie zaczelo mnie bolec w mostku, jakby mi mialo zebra polamac. Ciezar byl maly(16kg), a podczas poprzednich treningow nie mialem tego problemu. Czym wiec moze byc to spowodowane? wiem jedynie, ze teraz cholernie boli :)
Szacuny
75
Napisanych postów
5029
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
58202
To bardzo częste, tez tak mialem kiedyś. Nadwrężyłeś sobie, prawdopodobnie tkanke łączną w okolicach mostka. Ja bym dał troche luzu temu ćwiczeniu -zmienił na inne...
Starajs ię tez zawsze po treningu rozciągać klatkę...
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-04-20 14:47:45
Szacuny
2
Napisanych postów
70
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5490
tylko, ze dopiero zaczalem to cwiczenie robic :) bo porecze dostalem ;/ w poprzednim cyku robilem przenoszenie, a teraz zmienilem na to bo chcialem dol klatki poprawic ;/ moze przejdzie i w pon bedzie juz lepiej. dzieki za rade. Sog wejdzie :)
Szacuny
75
Napisanych postów
5029
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
58202
W tym ćwiczeniu duży jest nacisk na tą cześć klatki właśnie... Kidyś mialem identyko bol przy 'szwedkach'. Po prostu pojechalem od razu za ostro. Mialem sily, ale uklad ruchu w tym miejscu nie był jeszcze gotów na to. Z czasem wszsytko sie wyrownało (ćwiczyłem słąbiej by dojść do normalnej intenstywnosci)
Szacuny
2
Napisanych postów
70
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5490
wlasnie nie schodzilem zbyt gleboko.tak zeby bic byl pod katem prostym do przedramienia. krotki ruch. Moze to wina tego, ze zbyt krotka rozgzewka byla bo sie spieszylem. Mam nadzieje, ze do pon przejdzie i juz dalej bedzie bez przeszkod :)
edit: czyli zmiejszyc ciezar? ale kurde to mi wtedy progresje zaburzy ;/
Zmieniony przez - pit09 w dniu 2007-04-20 20:39:35
Szacuny
21
Napisanych postów
1655
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
23447
Starajs ię tez zawsze po treningu rozciągać klatkę... Po też, ale przed tym bardziej. Rozgrzewka mogła nie być nastawiona na ćwiczenia pod tym kątem, dlatego to mogła być też tego wina.
Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów