Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam
Sprawa dotyczy podwieszonego tematu "Pierwszy rok treningów". Od razu zaznaczę, że zadałem pytanie w tymże temacie, ale nie dostałem odpowiedzi, a chciałem już rozpocząć treningi :)
Chodzi mi o przysiady w Etapie 2 (Przysiad, Wyciskanie sztangi leżąc, Martwy ciąg ).
Czy można przynajmniej tymczasowo zastąpić przysiady ze sztangą z tyłu na np przysiady na suwnicy smitha ? Wiem, że najlepsze są zwykłe, ale póki co nie dam rady ich robić w pełni technicznie.
Ew. może jakieś inne ćw. które jakoś zastąpią narazie przysaidy ?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Suwnica odpada.
Rób taki zakres ruchu na jaki pozwala Ci mobilność,dodaj ćwiczenia rozciągające i stopniowo schodź niżej(choćby ten cm tygodniowo).
Podkładki pod pięty oczywiście pomogą,ale nie wiem czy jest sens teraz ingerować w mechanikę ruchu.
Film byłby pomocny.Być może wystarczy wprowadzić drobne zmiany,i siad od razu się pogłębi.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
2
Napisanych postów
642
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
14021
Między seriami rób na sucho jak najgłębszy przysiad (tyłek na piętach) przytrzymując się czegokolwiek. Wytrzymaj tak kilka-kilkanaście sekund. Z serii na serię powinno się dać schodzić coraz niżej. Mi pomaga.
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
582
Czy jeżeli nie moge takze wykonywac przysiadow , mozna te przysiady zastapic innym cwiczeniem ? Nie moge za bardzo wykonywac teg ocwiczenie , jestem po rekonstrukcji kolana i wycieciu łąkotki : (
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Jeśli czegoś nie możesz robić, to nie robisz.Logiczne, prawda ?
I patrz następnym razem na daty !
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„