Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
143
Witam ćwiczę około 2 lat, mam 18 lat. Dotąd ćwiczyłem bez żadnych specyfików ,,na sucho".jedyne co brałem to Thermo speed na redukcje tkanki tłuszczowej w wakacje. Teraz moje podejście do tego się zmieniło chciał bym zacząć ćwiczyć z odżywkami/suplementami. Tylko żeby te efekty były w miarę naturalne nie coś w stylu efektu napompowania. Myślałem by zakupić HMB + Gainer, i tu moje pytania:
1.czy takie zestawienie da jakieś przyzwoite efekty?
2.czy hmb i gainer jest bezpieczne i czy możne mieć jakieś skutki uboczne?
3.czy takie zestawienie da stałe efekty? czy jeśli przestane brać te odżywki to efekty minom?
Myślałem nad HMB + Gainerem filmy Olimp.
Umieszczę jakieś pomocnicze dane:
Staż:2 lat
Waga:75 kg
Wzrost:181 cm
Cel:Masa
Jeśli macie jakieś inne sugestie rady proszę o wypowiedzenie się.
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
143
Z jedzeniem raczej problemu nie ma ustaliłem sobie odpowiednia dietę na masę ryby białko itp.
To mówicie samą kreatynę? bez niczego?
Ale kreatyna daje trwałe efekty?
Szacuny
2
Napisanych postów
85
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17120
Skoro masz dietę to polecam bezpośrednio po treningu odżywkę białkową. A co do kreatyny to trwałych efektów nie daje. Po cyklu na kreatynie trochę masy dojdzie, po przestaniu stosowania troszkę spadnie, ale zawsze coś zostaje. Kreatyna fajna sprawa
Szacuny
1
Napisanych postów
482
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5767
Jeżeli po cyklu na kreatynie bedzie jadł co trzeaba i odpowiednio trenował(nadal) to nie spadnia. Wiadomo ze pewna czesc"pompy" moze spasc ale nie musi. Ja wlasnie skonczylem kolejny cykl na mono, i po poprzednich nie zauwazyłem zadnych spadków, a ostatni mialem ok, rok temu. Pozdrawiam
Szacuny
2
Napisanych postów
85
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17120
mimo wszystko ja bym kupił jakąś dobrej jakości odżywkę białkową do stosowania jedynie po treningu. Bo odżywka się o wiele szybciej wchłonie, a to ma duże znaczenie w fazie po treningowej.
A kreatyna monohydrat z Olimpa jak najbardziej moze być. Skutków ubocznych kreatyna nie ma. Kiedyś może twierdzono ze ma uboczne. Ostatnio coraz częściej pojawiają się opinie naukowców o działaniu prozdrowotnym tego suplementu
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
143
Tylko że z tym białkiem to jest taki problem weźmy np. białko serwatkowe ostrowia wpc. Zalecane stosowanie to ok 1,8 g na 1 kg masy ciała a to wychodzi dużo tego białą a takich ilości spożywać raczej nie mogę bo po dużych ilościach białka dostaje uczulenia. A stosowanie mniejszych ilości nie wiem czy daje efekty
Szacuny
383
Napisanych postów
37476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
126440
...powinieneś przyjąc za punkt wyjścia[licząc wszystko co dostarczasz w diecie a nie tylko z odżywek] okolo 2-2,5g. białka na kg. masy ciała, 2-3 x tyle węglowodanów i 70-100% -względem ilości białka- tłuszczy.
reszte doczytaj, dopowiedzą ci w dziale ODŻYWIANIE.
bez tego powiem szczerze- bedzie ci b. trudno cokolwiek osiągnąć...
a hmb choc ogolnie jest b. dobrym suplementem to bez wlaściwego odzywiania[podobnie jak kreatyna i każdy inny] niewiele moze pomóc.
brak "pomostu" po ktorym dany supl. mógłby "przejśc" do działania
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2008-11-15 23:30:34
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2008-11-15 23:31:14
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid