Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
139
Witam serdecznie
Mam pewien problem...
Mianowicie chciałbym zacząć trenować tajski boks, chęci są i to duże , jednak...
Jestem ektomorfikiem bardzo trudno mi przybrać na masie i każdy kg jest na wage złota... Chodze na silownie trzymam rygorystyczną diete i waga idzie do góry...
Czy można pogodzić te dwie sprawy, chciałbym móc trenować a nie spalić tego na co tak ciężko pracuje
Z góry dziękuje za pomoc
Szacuny
68
Napisanych postów
19441
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
94708
hmm... ciężko będzie Ci utrzymać mase a co dopiero ją zwiększyć przy trenowaniu thaia...
zapytaj może w dziale Odżywianie, tam powinni ci coś sensownego doradzić
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
Szacuny
1
Napisanych postów
229
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19479
w sumie w tym sporcie to niska waga jest raczej atutem niz przeszkodą :) wiec sie nie zastanawiaj..nie kazdy moze byc duzy :)ale mysle ze jakbys robil3x w tyg Thaia..i 3x w tyg silke..bylo by spoko:) do tego jakas suplmenetacja..szczegolnie gainery bo tu chodzi o kalorycznosc :) i bedzie git :) glowa do gory
Szacuny
400
Napisanych postów
5586
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
39451
Czy można pogodzić te dwie sprawy, chciałbym móc trenować a nie spalić tego na co tak ciężko pracuje Zadnej magii nie ma.
Wszystko jest kwestia diety- bedziesz jadl odpowiednio duzo, to przytyjesz nawet przy 7 treningach w tygodniu, taka prawda.
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że bardzo ciężko pogodzić ćwiczenia na siłowni mające na celu zwiększyć masę naszego ciała z intensywnymi treningami jakiejś sztuki walki ,owszem jest to możliwe ale wtedy w sumie cały dzień zszedł by nam na przygotowywanie posiłków , istnieje jednak alternatywa tj. odżywki (aczkolwiek na dłuższą metę trochę kosztowna) ,która może ułatwić przyrost ukochanej masy ,a więc różnego rodzaju gainery,białka,bcaa,glutamina i takie tam ,jest to bardziej wygodne bo walimy se prochu i wody i już gotowe.
Zmieniony przez - arczi88 w dniu 2008-07-18 17:44:29
Szacuny
14
Napisanych postów
645
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8766
ja tam przytyłem 2 kg po 3 tygodniach siłki a normalnie mam 3x na tydzień boks no i trzymam diete i takie tam żadnych supli nie jadłem wystarczy ci dobra dieta bo jak chcesz być duży to trzeba jeść
Szacuny
4
Napisanych postów
81
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2131
Nie zastanawiales sie nad tym, aby ze swojej niskiej (jak bardzo?) wagi ciala zrobic swoj atut i to wykorzystac? Oczywiscie przekonasz sie o tym dopiero po pierwsze primo jak zaczniesz trenowac, a po drugie primo jak bedziesz mial jakis minimalny staz (pol roku, rok) W mt niskie kategorie wagowe to za***iscie dynamiczne i widowiskowe walki. Pomysl a najlepiej sproboj sproboj.... a bedziesz chcial jeszcze
Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
48014
niektórzy ektomorficy, trenujący na siłowni, mają problemy z przybraniem na masie bez dodatkowych aktywności typu sztuki walki, więc może być ciężko. Ale wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz to osiągnąć. Jeśli chcesz bardzo, to daj sobie spokój. A jeśli chcesz bardzo bardzo to daj znać