bo margaryna to utwardzone tłuszcze roślinne, zawiera transizomery
co to tłustych serów, śmietan - są ok, trzeba jednak zwracać uwagę na równowagę między wszystkimi kw. tłuszczowymi
jeżeli dostarczasz wystarczająco dużo tłuszczy roślinnych to spokojnie możesz, a nawet powinieneś dodać tłuszczy zwierzęcych
zamiast margaryny? najlepiej nic, albo masło jest ok pod warunkiem, że zastosujesz się do tego co napisałem przed chwilą
skąd wiesz, że z danego połączenia uzyskasz pełnowartościowe białko? będziesz patrzył na
aminogram danych produktów i łączył je w pełnowartościowe?
ostatnio był tu gość z takim pomysłem.. jakoś nie wyszło..
tak ja mówię - to nic, że przekroczyłeś btw - widocznie wybrałeś za małe wartości
jak wliczasz roślinne to białka może być spokojnie więcej
ok 20 g pełnowartościowego białka na posiłek i jest git
Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-03-16 17:26:14