Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Stric Curl droga Górala96

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 892

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2 Wiek 28 lat Na forum 111 dni Przeczytanych tematów 34
Witam, chciałbym podzielić się swoją przygodą z dyscypliną stric curl. W skrócie opowiem jak ze zwykłego chłopaka z gór biegającego z taczką i łopatą zacząłem uginać ramiona ze sztangą w oparciu o ścianę. Wszystko zaczęło się w listopadzie 2023 r. Serdeczny przyjaciel Łukasz ( swoją drogą osoba, która w Polsce puki co ma największe osiągnięcia w tej dyscyplinie) założył mi kilogramy na sztangę postawił mnie pod drzwiami i powiedział, że mam podnieść. Wiadomo na początku nie były to jakieś oszałamiające ciężary bo było to w granicy 62,5 kg jednak Łukasz stwierdził, że jest potencjał i zaczął namawiać mnie na pierwsze swoje zawody, które miały odbyć się w Republice Czeskiej. Namówiony do wzięcia udziału w zawodach rozpocząłem swoje treningi. Oczywiście ludzie nacodzień ćwiczący na komercyjnych siłowniach patrzyli na mnie jak na wariata, który wykonuje dziwne ćwiczenia to jednak ćwiczyłem dalej. I warto to zaznaczyć, że najlepsze treningi odbywałyby się w kuźni talentów w pewnej stodole na wsi w województwie Śląskim. Miejsce niesamowite warunki jak za czasów PRL i najlepsze miejsce do budowania formy + w pakiecie toaleta u Shreka . Treningi trwały nie kiedy 3h jednak było warto. Osiągnięcia jakie udało.mi się zdobyć przez ostatni rok 2 miejsce mistrzostw Czech i Słowacji ponownie 2 miejsce mistrzostw Europy w sumie dwukrotnie i nie zgadniecie 2 miejsce na mistrzostwach Świata ( Jasiu wiecznie drugi taki przydomek już został do mnie przyklepany. ) Plany na bieżący rok, jeszcze nie do końca pewne , lecz będę chciał ponownie wystartować w maju na mistrzostwach Europy a później w październiku na Pucharze Świata, jednak czy zdrowie pozwoli na więcej? Czas pokaże tak czy inaczej rok zapowiada się intensywnie. Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości w treningach stąpając twardo po ziemi do osiągnięcia marzeń i narzuconych przez siebie celów

?si=SYbOE8HC2pxmjUqQ
6
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 105 Napisanych postów 316 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3927
62,5kg to ja co najwyżej na klatę wyciskam :D . Gratulacje !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5138 Napisanych postów 7920 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 42344
Jest i on mój podopieczny W tym roku pokaże co to góralska siła będzie więcej treningów w stodole haha
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
masti M.P. w Kulturystyce Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11054 Napisanych postów 31313 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 733984
Fajnie ,że tu piszesz.
Jestem i pewni inni także twoich treningów i drogi na kolejne zawody.
Dyscyplina w pewnym sensie nowa i jest okazja się tu wykazać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1283 Napisanych postów 1651 Wiek 2 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 16015
Góral jaki Jasiu??? Adaś (Miałczyński) hihihi. Ale to jest fakt, gdzie nie wystartuje to jest drugi ale lepsze to niż bycie wiecznie czwarty jak nasz kolega z reprezentacji :) Więc głowa do góry Góral, nowy rok, nowe możliwości. Jak odwiedzisz moją kuźnię to w końcu wejdziesz na swój upragniony szczyt :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1283 Napisanych postów 1651 Wiek 2 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 16015
Proponuję zgłosić Górala do najlepszego debiutu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5138 Napisanych postów 7920 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 42344
XDM
Proponuję zgłosić Górala do najlepszego debiutu :)

Jak byś zajrzał tam to byś wiedział że już został zgłoszony , i pamiętaj że musisz zagłosować na niego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rutkow Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8092 Napisanych postów 50228 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 388317
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Chyba często na Krupowkach bywasz haha
2
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Promowanie sportowców naszego działu w styczniu 2025

Następny temat

Mięśnie stożka rotatorów.

Spalanie
Polecane artykuły