Witajcie,
Mam pytanie odnośnie mojej aktualnej redukcji.
Na start coś o mnie
25 lat
183cm wzrostu
waga startowa redukcji 104 kg
waga aktualna po 3 tygodniach 99 kg
Staż na siłowni 2 lata - przerwa rok i teraz powrót 3 miesiąc.
Wyniki siłowe:
klatka ławka płaska: 130 x1 kg
przysiad 100x3 ( nogi kiepsko, po kontuzji brak mobilności)
mc 180x1
Wymiary
biceps: 43
klatka 116
pas 95
biodra 103
Dieta - brak sztywnej diety bo nie dam rady jeść codziennie czy tam co drugi dzien identycznie tego samego ale w aplikacji fatsecret komponuje sobie posiłki w oparciu o zasadę 2g białka, 1g tłuszczu reszta węgle na kg/mc.
Produkty bazowe to - płatki owsiane, orzechy włoskie, ryż basmati, żurawina suszona, wpc olimp, jaja kurze, brak nabiału w postaci serów, twarogów itp, czasami Skyr, banan 1 dziennie, pierś z kurczaka, ryby co 2-3 dni,
Czasami z braku czasu na gotowanie wrzucam produkty takie jak ryż, otręby owsiane, białko, orzechy, pare truskawek czy jagód itp do blendera i spożywam w postaci szejka.
Zapotrzebowanie mi wyszło 3200 kcal ( praca na budowie + siłownia 3x w tyg FBW dynamiczne tempo + co trening 20-25min aerobów)
Obciąłem 400 kcal na start i byłem na 2800 kcal
b/w/t - 200/300/90
BWT prawie w każym posiłku. Tłuszcze odpuszczam przed i po treningu natomiast dodaje na noc.
Dziś postanowiłem obciąć 200 kcal bo waga od tygodnia stoji na 98,5 kg
Co myślicie o b/w/t - 200/250/90 ?
Czy może przytrzymać jeszcze chwile aktualną kalorykę, ciężko stwierdzić czy nadal chudnę.
sprawdzam wage co 2/3 dni i czasami ważę rano 98,5, a za 3 dni juz 99,5 mimo trzymania diety.
2 tygodnie temu spadało koło 0.2 kg na dzien. Obwody również mam wrażenie że stoją
Mam pytanie odnośnie mojej aktualnej redukcji.
Na start coś o mnie
25 lat
183cm wzrostu
waga startowa redukcji 104 kg
waga aktualna po 3 tygodniach 99 kg
Staż na siłowni 2 lata - przerwa rok i teraz powrót 3 miesiąc.
Wyniki siłowe:
klatka ławka płaska: 130 x1 kg
przysiad 100x3 ( nogi kiepsko, po kontuzji brak mobilności)
mc 180x1
Wymiary
biceps: 43
klatka 116
pas 95
biodra 103
Dieta - brak sztywnej diety bo nie dam rady jeść codziennie czy tam co drugi dzien identycznie tego samego ale w aplikacji fatsecret komponuje sobie posiłki w oparciu o zasadę 2g białka, 1g tłuszczu reszta węgle na kg/mc.
Produkty bazowe to - płatki owsiane, orzechy włoskie, ryż basmati, żurawina suszona, wpc olimp, jaja kurze, brak nabiału w postaci serów, twarogów itp, czasami Skyr, banan 1 dziennie, pierś z kurczaka, ryby co 2-3 dni,
Czasami z braku czasu na gotowanie wrzucam produkty takie jak ryż, otręby owsiane, białko, orzechy, pare truskawek czy jagód itp do blendera i spożywam w postaci szejka.
Zapotrzebowanie mi wyszło 3200 kcal ( praca na budowie + siłownia 3x w tyg FBW dynamiczne tempo + co trening 20-25min aerobów)
Obciąłem 400 kcal na start i byłem na 2800 kcal
b/w/t - 200/300/90
BWT prawie w każym posiłku. Tłuszcze odpuszczam przed i po treningu natomiast dodaje na noc.
Dziś postanowiłem obciąć 200 kcal bo waga od tygodnia stoji na 98,5 kg
Co myślicie o b/w/t - 200/250/90 ?
Czy może przytrzymać jeszcze chwile aktualną kalorykę, ciężko stwierdzić czy nadal chudnę.
sprawdzam wage co 2/3 dni i czasami ważę rano 98,5, a za 3 dni juz 99,5 mimo trzymania diety.
2 tygodnie temu spadało koło 0.2 kg na dzien. Obwody również mam wrażenie że stoją