SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 420

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 1287
Witam przychodzę z pytaniem czy wszystko w mojej redukcji tkanki tłuszczowej robię w miarę dobrze czy też gdzieś się mylę albo popełniam blad, stąd pytanie do ludzie bardziej doswiadoczonych którzy widzą co i jak i mnie nakieruja w razie co.

Zacząłem chodzić na siłownię w lutym na początku trenowałem fbw 3x w tyg żeby się roztrenowac bo gdy byłem młodszy ćwiczyłem trochę w "garażu" Z jakieś 1.5roku bez diety ale z jakimś tam planem wtedy udało mi się nabrać trochę mięśni.
Teraz natomiast zacząłem ćwiczyć bo od tamtego czasu straszenie się zapuściłem ważyłem w lutym 93kg. Podchodziłem na siłownię prawie 2msc ale niestety ja zamknęli więc zacząłem ćwiczyć w domu z hantlami 3x w tyg również trening fbw. Odkąd zacząłem ćwiczyć czyli od lutego staram się wchodzić wszędzie po schodach w pracy więcej chodzić niż stać (praca raczej stojąca) i wracać z pracy czasem na pieszo ogólnie dobijać do 10tys kroków dziennie. Waga szła w dół a ja wtedy zacząłem zgłębiać wiedzę o kaloriach obliczyłem swoje zapotrzebowanie zacząłem liczyć kalorie układać sobie posiłki itd. licząc kalorie w pierwszy tydzień zeszlo 1kg z wagi potem w drugim tygodniu nie zeszło nic więc stwierdziłem że trochę za mało odciąłem więc odjalem 200 kalorii i w nastepnym tygodniu waga również schodzila w dół i leci do tej pory.
Robiłem sobie zdjecia sylwetki które dodam i prosiłbym o rady czy wszystko idzie w dobrym kierunku co ewentualnie zmienić ile mniej więcej % tłuszczu mam i ile zejdzie się z tym żeby to jakoś wyglądało( wiem że to nie sprint)

A więc teraz trochę liczb
Wiek 22
Wzrost 174
Aktywność praca bardziej stojąca trening 3xfbw na hantlach w domu
Waga w lutym 93kg( na początku)
Waga gdy zacząłem liczyć kalorię:
11.04 86.95kg
17.04 85.50 kg
23.04 85.50 kg
27.04 84.20 kg
30.04 83.85 kg
Aktualnie 82.80kg

Także od lutego trochę na oślep trochę z liczeniem z 93kg udało mi się zejść do 82.80kg

Czy takie tempo jest okej? Czy wszystko robię z sensem? Pilnuje białka na poziomie 2g/kg masy ciała tłuszcze i wegle zależą od dnia, więcej się ruszam ćwiczę siłowo żeby nie zejść z mięśni jak otworzą siłownie to wracam tam i pewnie dojdzie jakaś bieżnia z dwa razy w tygodniu. Lecieć tak i dokładać aktywności żeby jak najmniej schodzić z kalorii czy można jeszcze ciąć na spokojnie?

Zapotrzebowanie 2700
Aktualnie 2400

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 242 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 8205
Brzmi OK, wrzuć rozpiskę diety.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5974 Napisanych postów 74459 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 745283
Zmiana sylwetki jak najbardziej na plus, patrząc wizualnie po zdjęciach. Musisz jednak wiedzieć o tym, że masa ciała nie jest wyznacznikiem efektów i nie świadczy o tym jak wygląda nasza sylwetka. Dlatego też sugeruję nie przykładać do niej uwagi i nie zmniejszać kalorii w zależności od zamiany masy ciała. Miarą efektów są obwody ciała mierzone co jeden, dwa tygodnie rano na czczo i zapisywane. Jeżeli obwód w pasie spada, to nie należy zmniejszać ilości spożywanych kalorii.

Wrzuć kilka dni swojej diety zgodnie z opisem w regulaminie.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy dalej redukować?

WHEY premium