Witam od pół roku trenuję intensywnie MMA,są to 4 treningi tyg (2 stójka,2 parter) plus do tego weekend basen.Pytanie odnosi się tego iż zaczynając trenować moja waga wachała się w przedziale 93-95 a teraz jest w granicach 87,wcześniej byłem trochę zmasowany i miałem "oponkę" teraz ciało wygląda lepiej jest wyrzeźbione no i brzucha spadło,czy taki spadek masy to norma przy treningach?Lepiej się czułem w tej wyższej wadze,gdyż jestem wysoki 188 i teraz z tą wagą nie czuję się zbyt dobrze ..proszę o jakieś podpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Lepiej Ci było z oponką? Mam niemal identyczne warunki fizyczne i przy 88kg czułem się mega w porównaniu do tego co jest teraz - 94kg ok. Przybyło trochę mięśnia ale i tłuszczu, przez co czuję się ociężały i próbuję wrócić do ok 90kg.
...
Napisał(a)
Ja mam 186cm i ważę 74kg i czuję się zaj***** w swoje wadze, więc nie wiem w czym problem

...
Napisał(a)
To jest normalne, przecież wzrosła Ci intensywność ćwiczeń, nie ukierunkowywałeś na pewno diety pod tym kątem, nie naniosłeś poprawek to i spada. Też tego nie robiłem i ze 103 na 93-95 spadłem.
...
Napisał(a)
Pierwszy raz widzę że ktoś zrzucił sporo kilogramów fatu i się tym martwi 

...
Napisał(a)
Maj-kelPierwszy raz widzę że ktoś zrzucił sporo kilogramów fatu i się tym martwi![]()
chyba żeś mało sfd czytał

...
Napisał(a)
Bylem w tej samej sytuacji,schudlem trenujac MMA,ale czulem sie slabo...Powinienes zadbac o diete,oraz zamiast basenu,dodac 2xtreningi z mieszanka cwiczen dynamicznych,silowych i z ciezarem wlasnego ciala...Zarzuty,rwania,wycisko-podrzuty,martwe ciagi,przysiady,thrustery,wyciskania nad glowe,pompki,podciagania,pompki stojac na rekach,dipsy,cwiczenia na core...45-60min powinno wystarczyc.Rozgrzewka,cwiczenie dynamiczne,cwiczenie silowe,cwiczenie asystujace,cwiczenie z ciezarem wlasnego ciala,rozciaganie.Z dopieta dieta i kilkoma podstawowymi suplami(bialko,BCAA) i powinno pomoc i w treningach MMA i w ogolnym "samopoczuciu"...
...
Napisał(a)
dzięki za odpowiedzi,z supli póki co narazie carbo do treningu to chyba na plus?a teraz planuje kupić jakieś bcaa no i dorzucić 2 razy siłownie do tego z tym,że na siłowni robić stacje a nie "normalne" ćwiczenia.Póki co narazie zaczynam cała "przygodę" z mma i z intensywnością treningów itd tak więc jestem laikiem i wiadomo,że z czasem dorzucę odpowiednią dietę..
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!