Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
753
Na początku witam wszystkich i pragnę poinformować, że jestem ektomorfikiem . Czy bez siłowni można zbudować masę mięśniową? Nie chodzi mi tu o siedzenie przed komputerem i jedzenie pizzy . Dwa razy w tygodniu mam trening kickboxingu (środa i czwartek) oraz basen w środę. Zakupiłem bcaa oraz multi pack od trec'a. Mam możliwość wciśnięcia siłki w sobotę, w tygodniu nie dam rady, bo szkoła itp. Dieta... wiadomo tak jak na ucznia przystało. Dieta jako tako by była :)
No i co, jest możliwość zrobienia tej masy ? Dzięki Wiek: 16
Waga: 51 kg
Wzrost: 173cm
Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
753
tylko jak napisałem ważę 51 kg :) jestem szczupły ;) fakt, jestem szybki ale co z tego jak dostane high kicka na przedramię od chłopa który waży 65 kg to aż przeskakuje :) i w tym jest problem...
Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
753
Dzisiaj rozmawiałem z trenerem... Powiedział, że przy dwóch treningach w tygodniu sw i jednego basenu mogę dorzucić sobie raz siłkę np. w sobotę i robił fbw :) Mówi że coś tam masa powinna wzrosnąć. Dla mnie priorytetem jest masa w tym wypadku. Co o tym sądzicie ? Moim zdaniem bez masy w sw jest bardzo ciężko. Czy lepiej wywalić jeden kickboxing a wrzucić dwie siłownie ? Oczywiście dieta jest :) Myślałem jeszcze nad gainerem jakimś :) Co myślicie o Activlab mass up ? Gainer musi być tani o dobry :) Moim zdaniem problem w tym gainerze jest taki, że mam 16 lat a gainer posiada kreatyne :)
Zmieniony przez - BadMahmed w dniu 2012-11-17 15:44:38
Szacuny
13
Napisanych postów
627
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9805
Skoro myślisz bardziej o kick-boxingu to dlaczego chcesz wywalać trening na rzecz siłowni. Pamiętaj że walczysz z ludźmi w swojej kategorii wagowej, nie dostaniesz przeciwnika 10kg cięższego. Na twoim miejscu dorzuciłbym jedynie ten 1 dzien siłowni i dobrał jakiś trening pod KB. Podstawa to dobre odżywianie i odpoczynek.
Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
753
ale gdy na treningu ćwiczę z osobą która waży 70 kg bo lżejszych nie ma to jak dostaje middle kicka to przeskakuje... pisałem że zależy mi bardziej na masie, kickboxing to dodatkowo :) następna sprawa :) moja optymalna waga to ok. 65 kg :)
Szacuny
9
Napisanych postów
3003
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17289
słuchaj jesli sw 2xtyg siłownia 3xtyg.
jesli bd ćwiczył raz nic ci to nie da.
co jest priorytetem sw czy siłownia??? bo od tego trening tez zalezy czy split czy fbw.
na początek ty skup sie na zarciu a nie odzywkach. nie kłade na talez ale wejsc na wage mozesz jak nie rosnie waga to wiecej jesc masz i tyle i podobnie z siła jak nie idzie to regeneracja słaba. jak to i to lipa to dajesz ciała na treningach. technika i jej nauka to u cibie podstawa.