Szacuny
4
Napisanych postów
398
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2880
a ja tam wpierniczam i pomidory i inne owoce i warzywa i jakos problemow nie mam
tylko przeraza mnie szpinak jak na to patrze to mi sie cos robi a o zjedzeniu nie ma mowy bo chyba bym zwrocil
na reduke to raczej wegli prostych sie nie powinno jesc ale nie jeste super ekspert ale mysle tez ze 1 banan ci nie zaszkodzi (sredni banan ma ok 120 kcal- to ok 150gram)
Szacuny
9
Napisanych postów
2931
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
24391
u mnie z owocami podobnie-zjedzenie surowego np.jablka powoduje bole brzucha, kłucie, wzdecia blee, nienawidze tego
zwykle tak jest, gdy zjem owoce w polaczeniu z innym pokarmem lub zachowam za maly odstep czasu miedzy jednym a drugim
mysle, ze to wina zlej pracy jelit, brakuje jakiegos enzymu, owoce nie sa trawione prawidlo i zapewne fermentuja/gnija
ponoc mozna kupic na te przypadlosc gotowe enzymy w proszku, ktore trawia cukry
Szacuny
9
Napisanych postów
2931
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
24391
obrane ze skorki- nie wiem, czy cos daje, jak ktos pisal wyzej- probowal starte (przypuszczam, ze obrane) i problem istnial nadal
pestycydy moze tez wplywaja na to, ale np. ja mam jablka z pewnego zrodla (zero chemii, nawet spaliny samochodowe nie docieraja hehe ) i niczego to nie zmienia
charon mozesz przyblizyc, to z zoladkiem moze byc nie tak? brak jakichs enzymow?
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
626
a mzoe z tym trzeba isc do lekarza bo jest cos nie tak z żołądkiem???: ]
na 100% nic nie daje obieraznie ze skorki ani krojenie juz wiele razy sie probowalo :/
moze to jednak cos innego
Ja nie lubie pomidorow ale mi na sam ich zapach chce sie wymiotowac nie musze tego jesc ;p
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31829
Ja wpierniczam jabłka i winogrona z ogródka bez chemii najlepsze:D i zawsze sa w diecie:D
Co do warzyw to juz moim zdaniempodstawa w diecie jak trenuje na siłce.Wszystkie warzywa dobre,prócz brokułów bueee