Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problem :/

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1369

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 0 Wiek 39 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 2582
Witam,
Mam od momentu zmiany białka straszne problemy.
Po wypiciu shake'a po treningowego strasznie źle się czuję - chce mi się wymiotować, mam olbrzymie wzdęcia, ból brzucha. Krótko mówiąc jestem zmasakrowany.
Czasem kończy się na powyższych objawach, czasem biegunką, raz nawet miałem olbrzymie zatrucie pokarmowe i nie mogłem przez to utrzymać tego dnia diety.
Objawy dotyczą tylko dnia treningowego - białko to pite w dniach bez treningowych nie powoduje żadnych objawów ubocznych.
Stad podejrzewam, iż dochodzi do kolizji z którymś z pozostałych supli.

Mój dzień treningowy wygląda w ten sposób:
7:30 śniadanie - 110gramów płatków owsianych + 1 jajo całe na twardo
9:30 posiłek przed treningowy - 50gramów makaronu durum + porcja białka (1 miarka)
10:30 stack Xpand Xtreme Pump 20g
11:00 - trening do około 12:30
12:30 - carbonox 50g i po 20 minutach białko (1 miarka) i tutaj po 10-15 minutach zaczynają się problemy....

Białko to Dymatize Elite Whey, wcześniej piłem Opitimum Whey Gold i powyższych problemów nie było.
Najlepiej bym wyrzucił białko, lecz kupiłem 2 wiadra i trochę szkoda.
Próbowałem już różnych sztuczek - typu oczekiwanie na opadniecie piany, picie powolne białka - zero efektów.
Do tego czasami po wypiciu Xpanda na treningu mam bardzo dużo siły - wręcz rozpiera mnie energia, a czasem czuję zmulenie i brak ochoty na cokolwiek.
W środę następny trening i planuje wyrzucić porcję białka przed treningowego, ale może ktoś z drogich forumowiczów ma jakiś pomysł co może być nie tak?
Może problemem jest zbyt duża ilość BCAA - porcja białka posiada + Xpand ma 5g potem jeszcze jedna porcja białka, a organizm nie potrafi tego wszystkiego przetworzyć, a np Optimum posiadało mniej BCAA w składzie i stąd wszystko było ok.

Proszę o jakieś sugestie i z góry dziękuję.

obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): ekto

Waga: 77

Wzrost: 180

Cel cyklu: masa mięśniowa

stosowane już wcześniej suplementy : białko, carbo, kreatyna

Uprawiane inne sporty: brak

stosowane wcześniej spalacze : dawno temu Tight!

suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: Białko, carbo

ilość dni wolnych od kreatyny: 0

przewidziane finanse na cykl: 0

uwagi i sugestie: 0

Staż treningowy: 8m-cy
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2237 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33857
Lothar, widzisz doznalismy tego samego, osobiscie na nastepny cykl polece Ci hot blood z sciteca, niema porownania do shotguna (tego tez testowalem). Dla mnie hot blood to najlepszy no booster z tych bez geranium, dobre pobudzenie , swietna koncentracja, duzy przyplyw sily, nie rozumiem dlaczego tak malo ludzi w pl go uzywa ? w de jest duzo bardziej popularny. pzdr.
do tego delikatny smak, zero problemow zoladkowych nawet gdy szalejemy z dawkami ( kiedys potrojna porcje wzialem to chodzilem jak maszyna, ale jedna porcja w zupelnosci wystarcza )

Zmieniony przez - koksmox w dniu 2011-06-05 01:06:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2237 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 33857
tez tak mialem po xpandzie, odlozylem go i przeszlo po 1 tyg, nie tylko ja mielem problem z tym produktem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11510
Ale organizm się przyzwyczaić powinien teoretycznie. Ja np. miałem storm+shock pierwsze prawie 2 tygodnie kibel na ostro po trenie mnie gonił. Teraz jest git.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 0 Wiek 39 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 2582
To co Panowie radzicie?
Wyrzucić tego Xpanda w pierony i wziąść Shotguna?
Bo jeszcze 4 tyg cyklu - Xpanda biore już 3tydzień.
Powiem szczerze, iż już mam dość eksperymentów:(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11510
Ja bym walił xpanda i tak, ***ać sranie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
sprobuj na poczatek wypic same bialko i pozniej posilek lub wegle.
lub mozelwe, ze musisz odczekac troche po treningu zanim zjesz cokolwiek.

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 187 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 5430
też jem xpand, przez pierwszy tydzień lub dwa miałem krótkie bóle brzucha i wzdęcia ;p
teraz przeszło;p chociaż od święta zdarza się, że mnie zaboli musisz to wytrzymać, będzie dobrze :)

Zmieniony przez - adriank165 w dniu 2011-05-30 18:24:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
zrob przerwe od xp przed trn, zamiast tego daj 5g krety po treningu, poczekaj kilka dni i zobacz czy jest poprawa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Raczej olanie problemu i dalsze szamanie byłoby dla mnie katorgą.
U mnie nie polega to na jednym posiedzeniu w kibelku i koniec tylko wpływa na samopoczucie, na resztę dnia.
Przez ok. 5 godzin boli pierońsko brzuch + olbrzymie wzdęcia brzucha + gazy, które powaliłyby słonia xD
Pomijam, iż metabolizm spada i muszę jeść na siłę.
Masa szła elegancko do góry (1kg/tydzień), a po tych akcjach spadłem pół kilo :(
Próbowałem zwiększyć przerwę do białka na pół godziny po carbo = efekt ten sam.
Dziwne, iż wszystko zaczęło się teraz, po zmianie białka (nie jestem pewien czy czasem nie było jednego treningu na nowym białku i było ok).
Prawdopodobnie winowajcą jest Xpand jednak, gdyż tak jak napisałem mam bardzo nierówne treningi - raz jest naprawdę niezła pompa oraz mnóstwo siły i trening na 100% - i wtedy problemy nie występują, a czasem po wypiciu Xpanda już zaczyna mi się nim odbijać i jestem cały czas zmulony, a potem takie akcje po wypiciu białka.
Zapomniałem napisać o Jabłczanie TCM olimpa (5caps), który łykam przepijając carbo po treningu.
Nic na razie odstawiam Xpanda i jadę na samym jabłczanie, jak będzie ok to wywalę tego Xpanda w kosz, albo komuś z forumowiczów podaruje w prezencie i kupie coś innego.

Dziękuję bardzo za tak duży odzew.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A ile ile porcji xpanda walisz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
W dni treningowe - 1 porcję 20g przed treningiem + jabłczan po
W dni nietreningowe tylko jabłczan
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywka na mase

Następny temat

robota i silka + suple

Spalanie
Polecane artykuły