Witam,
Mam od momentu zmiany białka straszne problemy.
Po wypiciu shake'a po treningowego strasznie źle się czuję - chce mi się wymiotować, mam olbrzymie wzdęcia, ból brzucha. Krótko mówiąc jestem zmasakrowany.
Czasem kończy się na powyższych objawach, czasem biegunką, raz nawet miałem olbrzymie zatrucie pokarmowe i nie mogłem przez to utrzymać tego dnia diety.
Objawy dotyczą tylko dnia treningowego - białko to pite w dniach bez treningowych nie powoduje żadnych objawów ubocznych.
Stad podejrzewam, iż dochodzi do kolizji z którymś z pozostałych supli.
Mój dzień treningowy wygląda w ten sposób:
7:30 śniadanie - 110gramów płatków owsianych + 1 jajo całe na twardo
9:30 posiłek przed treningowy - 50gramów makaronu durum + porcja białka (1 miarka)
10:30 stack Xpand Xtreme Pump 20g
11:00 - trening do około 12:30
12:30 - carbonox 50g i po 20 minutach białko (1 miarka) i tutaj po 10-15 minutach zaczynają się problemy....
Białko to Dymatize Elite Whey, wcześniej piłem Opitimum Whey Gold i powyższych problemów nie było.
Najlepiej bym wyrzucił białko, lecz kupiłem 2 wiadra i trochę szkoda.
Próbowałem już różnych sztuczek - typu oczekiwanie na opadniecie piany, picie powolne białka - zero efektów.
Do tego czasami po wypiciu Xpanda na treningu mam bardzo dużo siły - wręcz rozpiera mnie energia, a czasem czuję zmulenie i brak ochoty na cokolwiek.
W środę następny trening i planuje wyrzucić porcję białka przed treningowego, ale może ktoś z drogich forumowiczów ma jakiś pomysł co może być nie tak?
Może problemem jest zbyt duża ilość BCAA - porcja białka posiada + Xpand ma 5g potem jeszcze jedna porcja białka, a organizm nie potrafi tego wszystkiego przetworzyć, a np Optimum posiadało mniej BCAA w składzie i stąd wszystko było ok.
Proszę o jakieś sugestie i z góry dziękuję.
obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): ekto
Waga: 77
Wzrost: 180
Cel cyklu: masa mięśniowa
stosowane już wcześniej suplementy : białko, carbo, kreatyna
Uprawiane inne sporty: brak
stosowane wcześniej spalacze : dawno temu Tight!
suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: Białko, carbo
ilość dni wolnych od kreatyny: 0
przewidziane finanse na cykl: 0
uwagi i sugestie: 0
Staż treningowy: 8m-cy
Mam od momentu zmiany białka straszne problemy.
Po wypiciu shake'a po treningowego strasznie źle się czuję - chce mi się wymiotować, mam olbrzymie wzdęcia, ból brzucha. Krótko mówiąc jestem zmasakrowany.
Czasem kończy się na powyższych objawach, czasem biegunką, raz nawet miałem olbrzymie zatrucie pokarmowe i nie mogłem przez to utrzymać tego dnia diety.
Objawy dotyczą tylko dnia treningowego - białko to pite w dniach bez treningowych nie powoduje żadnych objawów ubocznych.
Stad podejrzewam, iż dochodzi do kolizji z którymś z pozostałych supli.
Mój dzień treningowy wygląda w ten sposób:
7:30 śniadanie - 110gramów płatków owsianych + 1 jajo całe na twardo
9:30 posiłek przed treningowy - 50gramów makaronu durum + porcja białka (1 miarka)
10:30 stack Xpand Xtreme Pump 20g
11:00 - trening do około 12:30
12:30 - carbonox 50g i po 20 minutach białko (1 miarka) i tutaj po 10-15 minutach zaczynają się problemy....
Białko to Dymatize Elite Whey, wcześniej piłem Opitimum Whey Gold i powyższych problemów nie było.
Najlepiej bym wyrzucił białko, lecz kupiłem 2 wiadra i trochę szkoda.
Próbowałem już różnych sztuczek - typu oczekiwanie na opadniecie piany, picie powolne białka - zero efektów.
Do tego czasami po wypiciu Xpanda na treningu mam bardzo dużo siły - wręcz rozpiera mnie energia, a czasem czuję zmulenie i brak ochoty na cokolwiek.
W środę następny trening i planuje wyrzucić porcję białka przed treningowego, ale może ktoś z drogich forumowiczów ma jakiś pomysł co może być nie tak?
Może problemem jest zbyt duża ilość BCAA - porcja białka posiada + Xpand ma 5g potem jeszcze jedna porcja białka, a organizm nie potrafi tego wszystkiego przetworzyć, a np Optimum posiadało mniej BCAA w składzie i stąd wszystko było ok.
Proszę o jakieś sugestie i z góry dziękuję.
obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): ekto
Waga: 77
Wzrost: 180
Cel cyklu: masa mięśniowa
stosowane już wcześniej suplementy : białko, carbo, kreatyna
Uprawiane inne sporty: brak
stosowane wcześniej spalacze : dawno temu Tight!
suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: Białko, carbo
ilość dni wolnych od kreatyny: 0
przewidziane finanse na cykl: 0
uwagi i sugestie: 0
Staż treningowy: 8m-cy