WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pomoc w ulozeniu odpowiednieego FBW+HIIT

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1789

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 81
WItam!
Pisalem juz wczenisje w innym temacie ale jakos nie zbyt duzo sie dowiedzialem...
https://www.sfd.pl/Plan_treningowy_-_swoj_czy_jakis_inny...-t438737.html
Jedynie tyle ze przydalby mi sie trening FBW z 5 zlozonych cwiczen... Czy tu chodzi o FBW 5x5?? Do tego radzili mi tam jeszcze dolozyc HIIT aeroby. Ale wyczytalem ze nie oplaca sie robic aerobow itd...
Zalezy mi glownie na spalenie tluszczu na brzuchu oraz nabraniu masy i sily...
Rozumiem ze skoro dobrze w moim przypadku bylo by uzywac FBW 5x5 to wygladalo by to tak:
A)
wyciskanie na plaskiej 5x5
przysiad 5x5
martwy ciag 5x5
wyciskanie francuskie 5x5
podciaganie na drazku 5x5
+brzuchy na lawce skosnej

B)
przysiady 5x5
wyciskanie na plaskiej waskim uchwytym 5x5
francuskie w staniu 5x5
wyciskanie w staniu 5x5
pompki
+brzuch

Co moge jeszcze dodac?? Na nogi np?? Mozna dac jakies rozpietki lub cos na biceps sztangielkami??
No i teraz powiedzcie mi jak mam robic te przysiady, skoro 2 lata temu mialem operacje kolana - problemy z lekotka... Lekarz cos mowil zeby nie robic pelnych przysiadow dla bezpieczenstaw...
Brzuchy - ile seri i po ile powtorzen?/
Jakie mam robic te pompki bo tez nie wiem za bardzo...
Po za tym ten plan moim zdaniem jakos slabo wyglada w porownaniu z tym co robilem (stary plan podany w linku w pierwszym akapicie).
I ten HIIT... Wystarczy mi rowerek??
1-2 minuty rozgrzewki
30s spirnt i 30s trucht - 1 interwal
5x5interwalow...
Wystraczy?? Tylko to wszystko na rowerku...
Prosze o pomoc bo naprwade sie na tym nie znam i przeczytanie tych poradnikow tez duzo mi nie dalo:(
Co z aeorobami?? Potrzebne czy nie??
Prosze o pomoc.
pOzdrawim Przemek!

Waga: 72

Wzrost: 175

Cel treningowy: siła, masa

Staż treningowy na słowni: 4 miesiące

Uprawiane inne sporty: tenis do wakacji

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Siłownia

Dieta: brak

Przeciwskaznania medyczne: brak

Zażywane suplementy: brak

Zmieniony przez - Lui_92 w dniu 2008-10-08 00:17:22
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
siemanko...
wiem dawno nie zagladalem ale mam teraz takie inne pytanie... chodzi o to ze z braku czasu nie mam kiedy chodzic za bardzo na silownie... najblizsza jest dosyc droga bo w tej samej cenie za 1 miesiac moge miec w innej 2... wiec wiecie...
wiec teraz moje pytanie nasuwa sie takie czy da sie tez utrzymac forme i popracowac nad miesniami zaopatrujac sie w sprzet do domu? mam na mysli lawke np. tego typu:
http://www.allegro.pl/item482442456_mega_lawka_prosta_modlitewnik_stojaki_raty.html 
no i do tego reszte... tylko to tez troche kosztuje wszystko razem;/
I wlasnie tak sie zastanawiam czy pracujac z tym w domu da sie cos osiagnac?? Wiecie to nie ma byc cos wielkiego czy cos tylko poprostu wyrobic sie ze tak powiem... Wyrobic troche miesni przybrac na sile... Jeszcze do tego mialbym rowerek ktory mam ale on to byl kupowany ze wzgledow na problemy z kolanem...
Jescze prosilbym o jakies podpowiedzi co do sprzetu itd w miare przystepnej cenie... Byc moze uda sie to zalatwic jako prezent gwiazdkowy ale nie zbyt drogi.
Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam :)
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
dieta brak = brak postępów w osiągnięciu celu

daj spokój z hiitem przyjdzie na niego czas

zajrzyj do postu Iversona o planie 5x5

pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
no ja wlasnie z tego poradnika korzystalem ale naprawde nie mam pojecia jak zrobic ten plan... nic konkretniejszego to mi nie napisales na ten temat... z dieta to tak latwo nie jest bo sam sobie nie robie obiadow tylko to zalezy co starzy przygotuja... a chodzi mi o nie jakis olbrzymi postep i sadze ze taki napewno bedzie nawet i bez diety...
czytalem te wszystkie tematy itd ale sam ulozyc poprawnie tego nie potrafie daltego prosze was o pomoc... czemu z hiitem dac spokoj??
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
hiit wymaga dość wysokiego poziomu wytrenowania zwłaszcza wydolności na razie próbuj samych aerobów i powoli wprowadzaj interwały.

Co do treningu jaki miałby być to trening FBW ,dzielony hst???

Coś wymyślimy

pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 71 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 511
Jestem Ciekaw jak ten post sie rozwinie ;) bo sam mam maly problem z brzuszkiem ;) i z miła checia bede obserwował ten post a poza tym zeby niebylo ze to juz całkowity off topic to do HITTow musisz mniej wiecej kontrolowac tętno szybkie wolne itp a to bez aerobow nie jest latwe ;) Co do diety to przeciez mozna poprosic rodzicow by kupili ci cos co chcesz jesc na obiady ;0 i najwyzej samemu robic ;) i teraz podam linki ktore niedawno ktos mi podal ;)

I - To po pierwsze
https://www.sfd.pl/Dla_początkujących-t373792.html
II - To po drugie
https://www.sfd.pl/Przemyślana_redukcja-t365757.html
III - 10 wskazówek zywieniowych (w sumie to mogło by być pierwsze) https://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
IV- układamy diete: https://www.sfd.pl/Dieta_-_ułóż_sam_a_-t315296.html
V- reszta linków https://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odchudzanie-t418943.html 
...
Napisał(a)
Początkujący
skysis dzieki za linki;)
rion10...
co do planu to co bys polecal?? powiedz mi albo chociaz podaj link mniej wiecej do tego jak wyglada trening dzielony? chodzi o to ze na kazdad partie miesni czy jal??
powiedz mi co bys polecal jak dla mnie... przeczytalem HST by kermit i wydaje sie to byc calkiem dobre ale nie wiem bo sie na tym nie znam...
wiec co byscie mi poradzili?? podalem link w ktorym znajduja sie moje starsze plany itp... moze to jakos pomoze...

Zmieniony przez - Lui_92 w dniu 2008-10-11 23:12:52

Zmieniony przez - Lui_92 w dniu 2008-10-11 23:13:01
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
trening dzielony to popularny split dzielisz grupy mięśniowe według przyjętego przez siebie kryterium np grupy współpracujące klata tric, plecy bic , nogi barki, góra/dół ciała, przód/tył ciała, push/pull i jeszcze kilka innych .

Jeśli masz 3 dni treningowe wybierz plan typu full body będzie najlepszym wyjściem

Poszukaj gotowych planów np w postach Georgu

pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
no ok... co do dni treningow to bedzie wlasnie 2-3 raczej nie wiecej...
czyli rozumiem ze wedlug Ciebie mialbym wybrac FBW tak??
a co z brzuchem?? ABSII A6W?? tak sam dla siebie...
zeby pozbyc sie troche tluszczu i dorobic sie chociaz zakresu miesni ale lepiej by bylo gdyby bylo go widac tak lepiej:P
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
no to FBW będzie git

abs będzie dobrą opcją na brzuch

pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
no ok:)
thx rion10 :) daje SOG'a:)
jeszcze napisze w tym temacie jak wybiore jakis plan itd chyba ze juz wszystko bede wiedzial;) thx za pomoc;)
zapomnialem spytac ktory FBW?

Zmieniony przez - Lui_92 w dniu 2008-10-12 15:26:55
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
https://www.sfd.pl/[art]_FBW-_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html

na przykład jeden z nich w linku lub wybierz coś z mojego podpisu

pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uginanie ramion ze sztanga

Następny temat

Poczatki Na Silowni

electro
Polecane artykuły