Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1224
Witam! Cwicze juz od jakis 6 miesiecy i jak to wiadomo na poczatku popelnialem wiele bledow, czy w sposobie treningu czy ogolnie roznych!! Pierwszym bledem bylo cwiczenie na mase pomimo zalegajacego tluszczyku- 93 cm w pasie!! Od jakiegos czasu cwicze na profesjonalnej silowni i chce teraz konkretnie zajac sie spaleniem fatu!! I chcialbym sie dowiedziec czy dobrze sie do tego zabieram? Otoz cwicze splitem 3 razy w tygodniu- poniedzialek, sroda, piatek. Od niedawna zaczalem robic aeroby w dni nietreningowe. Teraz wskakuje na diete na redukcje i nie wiem jak dodatkowo pomodz sobie ze zwalczeniem tego fatu. Chce to zrobic dosc konkretnie zeby po wakacjach modz wskoczyc na masowke!! Prosilbym o rady w jaki sposob sobie pomodz- wybrac aeroby czy trening interwalowy, robic je w dni nietreningowe czy treningowe. Czytalem ze Interwaly sa lepsze ale tu chyba trzeba biegac z zegarkiem w reku a to chyba nie jest wygodne?? wiem ze wskazane jest bieganie rano na czczo, ale nie zawsze mam taka mozliwosc, wiec jak to jest z bieganiem o innych porach?? Moze jakies witaminy brac? Prosze o pomoc bo chce ta redukcje zrobic porzadnie i dokladnie!! Pozdrawiam
Waga: 85
Wzrost: 179
Cel treningowy: redukcja
Staż treningowy na słowni: 6 miesiecy
Uprawiane inne sporty: nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Silownia profesjonalna
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1224
w takim razie sie zabieram ostro za bieganie- jakie jeszcze to sie zastanowie i dietka do tego i mam nadzieje ze to cos da!! Dzieki za rady! Sogi poszly!! Dzieki jeszcze raz! Pozdro !!
Szacuny
4
Napisanych postów
157
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6718
Jeżeli masz dobrą dietę i sporo chęci do ćwiczeń to proponuję w dni nietreningowe (wtorek, czwartek) spróbować HIIT'a. Jeżeli to w pełni wyposażona siłownia to masz pewnie bieżnię z licznikiem więc nie masz się czym martwić 40/20 sek na początek po 6 interwałów wystarczy. Zobaczysz jak Ci będzie szło. Od czasu do czasu możesz zastąpić hiit'a zwykłą bieżnią ale pamiętaj, że tłuszcz pali się dopiero po 30 minutach biegu. Pozdr.
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1224
Wlasnie chodzi o to ze ja mieszkam na wsi i dojezdzam na silke 3 razy w tygodniu, wiec jesli chodzio bieganie to wolalbym to robic u siebie ( ladne widoczki i wogole- bieg na swiezym powietru) wiec te interwaly moga byc ciezkie dla mnie w takim terenie. A wiec jak robic aeroby ile czasu? King_Odin mowisz ze na ujemny sie zajade? Dlaczego?? Co moge jeszcze zrobic by tluszczyk uciekal??
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1224
Aha no to juz w miare wiem co i jak z aero i Hittem, a moglibyscie mi cos doradzic czy mozna cos jeszcze zrobic zeby pomodz sobie? Jakies specjalne rady??
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1224
No a waszym zdaniem przy dobrze rozpisanej diecie, cwiczeniach splitem 3 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu aero lub HITT bedzie to wszystko dobrze szlo? A raczej spadalo?? A i slyszalem ze kawa pobudza metabolizm? Ja jej ogolnie nie pije ale mozna to zastosowac??