Szacuny
1
Napisanych postów
192
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6001
Witam, mam 24 lata. Zastanawiam sie czy w moim wieku jest sens pic dalej dużo mleka! Z tego co wiem(zdania sa podzielone) dorosły człowiek nie ma zadnych korzysci z picia mleka! Z drugiej strony mleko jest dobrym budulcem i ma dużo wartości odzywczych, poki nie mam problemow z jego trawieniem dalej przynosi mi korzysci??
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
810
jest sens poniewaz ma duzo bialka, sporo witamin i troche metali np mleko ma w sobie magnez i gdy pijesz kawe ktora go wyplukuje to mlekiem mozna go uzupelniac
Szacuny
1
Napisanych postów
695
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8065
Nie
pijesz mleko powstaja procesy gnilne co powoduje samozatruwanie,zaburzenia mikroflory jelite grubego i jego zwyrodnienie ,krowie mleko scina sie pod wplywem kwasnych sokow zoladkowych ,tworzac "twarog" ktory oblepia inny pokarm w zoladku ,moze to powoddowacc wrzody
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
184874
Na temat mleka było juz trochę postów w żadnym nie doszlismy do wnisoków sensownych. Lubisz pij w ograniczonych ilościach, masz prblemy z trawieniem zrezygnuj postaw na fermentowane napoje mleczne
Szacuny
6
Napisanych postów
198
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1156
ja kiedyś piłem dużo mleka i jakimś dziwnym trafem po pewnym czasie zacząłem mieć problemy z układem pokarmowym więc na dzień dzisiejszy nie piję mleka w ogóle ...