no spoko juz jestem
Co do tego treningu to nie sugeruj sie tu za bardzo atlasem cwiczen

Jezeli juz w pierwszym treningu dales rade zrobic (tylko) 7 serii to radzilbym ci zmniejszyc ciezar i powtorzyc ten trening, poniewaz wiem, ze pozniej bedzie coraz ciezej- co trening dasz rade zrobic mniej powtorzen i skonczy sie tak, ze samodzielnie dasz rade zrobic tylko 4 czy 5 serii, a to bedzie troche bez sensu. Dlatego lepiej zaczac od bardziej lajtowych
treningow- tak zebys w pierwszym treningu zrobil wszystko sam(ewentualnie w ostatniej serii z 1-2 powtorzenia z pomoca) . I tak w miare treningow z coraz wiekszymi ciezarami bedziesz potrzebowal pomocy partnera-wiem co mowie

, a jezeli teraz dobierzesz za duzy ciezar to pozniej bedzie poprostu hoojnia.
Jezeli cwiczylbys tylko klatke, na pozostale partie nie robiac nic(albo niewiele) to pewnie sila rosla by proporcjonalnie do obciazen na treningu- ale jezeli wszystkie partie jedziesz normalnie i startujesz z pulapu 7 pelnych serii to za kilka treningow zrobisz juz tylko 5, potem 4,... wiec radzilbym ci zaczac bardziej lajtowo.
Oczywiscie przerwy pomiedzy seriami mozesz wydluzyc- tak do poltorej minuty, ale nie przekraczaj 2 minut bo wtedy bedzie to bedzie juz za dlugo.
Aha- nie wiem ile razy w tyg zamierzasz stosowac ten trening, ale skoki o 5 kg uwazam za duze.
pozdrawiam