SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bezy czekoladowe mega LC

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8873

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1520
Widziałam już ;) Dziękuję, jest mi bardzo miło, że przepis wykonany przeze mnie znalazł się na profilu SFD.PL ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78909
U mnie to tak okazale nie wygląda, ale liczy się smak! A ten był mega! Naprawdę świetna alternatywa dla tradycyjnego wpc i banana po treningu







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3363 Napisanych postów 72175 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 459095


u mnie było tak, pokłony za przepis naprawdę:)

Jedno ziarnko piasku moze zatrzymać klepsydrę
Jedna zbłąkana kula może zatrzymac życie
https://www.sfd.pl/gienus12__wojna_z_sylwetką_trwa.._!_-t1070946.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8336
czy po upieczeniu wartosci odzywcze beda takie same? bialko w wysokiej temp nie straci swoich wlasciwosci?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78909
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 452 Napisanych postów 5813 Wiek 45 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 438654
drukuję przepis, bardzo mi się podoba. pozdrawiam i sog!

This is the best deal you can get.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1520
;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 136 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2620
co moze byc powodem opadniecia bez w piekarniku?

zrobilem tak jak mowi przepis ( z tym wyjatkiem, ze nie dodalem odzywki bialkowej i cynamonu):
1. ubilem 3 bialka na sztywno z odrobina soli i 1/2 kieliszkiem wody z rozpuszczonym slodzikiem
2. wsypalem 10g kakao
3. delikatnie wymieszalem skladniki, zeby masa byla napowietrzona
4. gotowa mase nalozylem na blaszke z rozlozonym papierem
5. wlozylem bezy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni "gora/dol" na 25 minut

jakos po 15 minutach pieczenia bezy byly wysokie, tak jak na obrazku autorki przepisu, lecz pozniej bylo gorzej- bezy opadly, a po wyjeciu z piekarnika (25 minut po wlozeniu do piekarnika) i ostygnieciu okazalo sie, ze bezy sa miekkie i puszyste w srodku, a nie kruche. ogolnie wygladaly jak omlet (taki kapec)

ktos cos zaradzi?

Zmieniony przez - lukiman w dniu 2015-05-22 11:44:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bezy zawsze troszkę opadają a że te nie są "klasyczne" to ciężko cokolwiek doradzić

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

44 ciastka owsiane z goji i przyprawami

Następny temat

Nie szukamy tutaj zwady, bierzmy "tęcze" dla zasady***

WHEY premium