Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Widziałam już ;) Dziękuję, jest mi bardzo miło, że przepis wykonany przeze mnie znalazł się na profilu SFD.PL ;)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Jedno ziarnko piasku moze zatrzymać klepsydrę
Jedna zbłąkana kula może zatrzymac życie
https://www.sfd.pl/gienus12__wojna_z_sylwetką_trwa.._!_-t1070946.html
...
Napisał(a)
czy po upieczeniu wartosci odzywcze beda takie same? bialko w wysokiej temp nie straci swoich wlasciwosci?
...
Napisał(a)
Bez przesady
...
Napisał(a)
drukuję przepis, bardzo mi się podoba. pozdrawiam i sog!
This is the best deal you can get.
...
Napisał(a)
co moze byc powodem opadniecia bez w piekarniku?
zrobilem tak jak mowi przepis ( z tym wyjatkiem, ze nie dodalem odzywki bialkowej i cynamonu):
1. ubilem 3 bialka na sztywno z odrobina soli i 1/2 kieliszkiem wody z rozpuszczonym slodzikiem
2. wsypalem 10g kakao
3. delikatnie wymieszalem skladniki, zeby masa byla napowietrzona
4. gotowa mase nalozylem na blaszke z rozlozonym papierem
5. wlozylem bezy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni "gora/dol" na 25 minut
jakos po 15 minutach pieczenia bezy byly wysokie, tak jak na obrazku autorki przepisu, lecz pozniej bylo gorzej- bezy opadly, a po wyjeciu z piekarnika (25 minut po wlozeniu do piekarnika) i ostygnieciu okazalo sie, ze bezy sa miekkie i puszyste w srodku, a nie kruche. ogolnie wygladaly jak omlet (taki kapec)
ktos cos zaradzi?
Zmieniony przez - lukiman w dniu 2015-05-22 11:44:27
zrobilem tak jak mowi przepis ( z tym wyjatkiem, ze nie dodalem odzywki bialkowej i cynamonu):
1. ubilem 3 bialka na sztywno z odrobina soli i 1/2 kieliszkiem wody z rozpuszczonym slodzikiem
2. wsypalem 10g kakao
3. delikatnie wymieszalem skladniki, zeby masa byla napowietrzona
4. gotowa mase nalozylem na blaszke z rozlozonym papierem
5. wlozylem bezy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni "gora/dol" na 25 minut
jakos po 15 minutach pieczenia bezy byly wysokie, tak jak na obrazku autorki przepisu, lecz pozniej bylo gorzej- bezy opadly, a po wyjeciu z piekarnika (25 minut po wlozeniu do piekarnika) i ostygnieciu okazalo sie, ze bezy sa miekkie i puszyste w srodku, a nie kruche. ogolnie wygladaly jak omlet (taki kapec)
ktos cos zaradzi?
Zmieniony przez - lukiman w dniu 2015-05-22 11:44:27
...
Napisał(a)
Bezy zawsze troszkę opadają a że te nie są "klasyczne" to ciężko cokolwiek doradzić
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Poprzedni temat
44 ciastka owsiane z goji i przyprawami
Następny temat
Nie szukamy tutaj zwady, bierzmy "tęcze" dla zasady***
Polecane artykuły