Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Pomóżcie.
Ćwicze juz od 5 miesiecy ale wciaz mnie denerwuje moja klatka piersiowa, nie chce robic sie plaska.
Z boku wyglada jak piers u dziewczyny nie wiem czym to jest spowodowane.
W przeszłosci byłem grubaskiem ale teraz schudłem no a klatka z tamtych lat została.Cały czas mięsnie robią mi sie coraz to twardsze a kształt klatki pozostaje ten sam (piersi u dziewczyny).
Co mam robić.
Moze jakies ćwiczenia.
Wykonuje 4 cwiczenia na klatke i cwicze ja raz w tygodniu samą:
1.Wyciskanie sztangi na ławce prostej
2.Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 3.Ściąganie linek wyciagu
4.Rozpiętki
Powiedźcie co robię nie tak.
Szacuny
14
Napisanych postów
1350
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
16011
Rob cwiczenia na dolna czesc klaty (poszukaj w dziale trening tam pisze o tych cwiczeniach). Poza tym duzo biegaj, rob brzuszki itp. Ja mialem podobny problem, ale juz powoli klata sie ksztaltuje i jest swietnie
Szacuny
21
Napisanych postów
4247
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28873
bez paniki przyjacielu, to co ty przechodzilo wielu z nas,duza czesc kulturystow to byli chudzielcy albo byle wielkie grubaski. Ja bym radzil ci zrobic najpierw mase miesniowa.Nastepnie gdy bedzie juz duza zacznij robic rzezbe. Powod? zapewne twoja skora w tym miejscy jest rozciagnieta albo poprostu zanduje sie tam tluszcz. Najpierw masa a potem rzezba, bo jak zaczniesz rzezbe to podejrzewam ze urzezbisz ale nie bedzie widac co :) Ewentualnym wyjsciem jest robienie pol na pol rzezby i masy.Aha- pamietaj DIETA CZYNI CUDA
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2123
Wszyscy zazwyczaj chcą, aby ich klatka była duża i widoczna, ty natomiast chcesz ją spłaszczyć. Najprościej byłoby po prostu przestać cwiczyć tę grupę mięśniową. Przecież trenując ją pobudzasz ją ciągle do wzrostu.
Zastanów się najpierw, czy brakuje ci masy mięśniowej (powtarzam: MIĘŚNIOWEJ) na górze czy na dole klatki. W zależności od tego musisz zmienić swój trening.
A na lato lepiej się odchudzić i wtedy dopiero szczerze ocenisz wielkość twoich mięśni, A NIE ZASOBY TKANKI TŁUSZCZOWEJ.
Szacuny
212
Napisanych postów
48745
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91090
Wydaje mi sie,ze koledze właśnie chodzi o to,by zabudowac górną część klatki,bo jak na razie tylko udało mu sie to(w pewnym stopniu)z dolna częścią.Moja rada to banał,ale zarazem podstawa(skuteczna)-trenuj klatkę kompleksowo-wszystkie częsci-na skosie i płasko.Dwa ćwiczenia siłowe i jedno izolowane na poczatek starczą:
wyciskanie płasko,w skosie,rozpietki płasko lub skosie(na początek polecam nabrać wprawy i techniki płasko).Pozdro/
Pozdrawiam wszystkich ambitnych
"Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym"
Michail
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A JAK TO SIE MA JEZELI NA KLATCE JEST TROCHE TŁUSZCZU(sam nie wiem ale jak nie napinam to mam takie miekie ze idzie je w reke zlapac a jak napne to skała)CZY JAK SIE MA TLUSZCZYK NA KLATCE TEZ TRZEBA ROBIC RZEZBE KLATY