Polędwica... Wieprzowa. Kup sobie kawał polędwicy, przypraw czym lubisz, upiecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym i krój sobie. Poznasz smak mięsa. Dobra ryba do kanapek jest też śledź "typu matjas". Zwykle w szlag solony, więc dzień wcześniej wrzuć do garnka z wodą, co by sól wyplukac. Generalnie mięsa masz sporo, a kombinacji przypraw i [...]
Np. polędwica wieprzowa, ligawa wołowa, filet z indyka, twaróg, dorsz, makrela wędzona. Jedz tak żeby dziennie spożyć chociaż 1.5g białka na kg masy ciała, a w posiłku zadbaj żeby chociaż te 25g białka mieć. To tak w wielkim skrócie żebyś miał zarys o co chodzi.
Jeśli chodzi o mięso to zapomniałem dodać ze zamieniam raz kurczak raz polędwica wieprzowa albo udziec wołowy. :) Warzywa to najczęściej sałata, papryka, pomidory, ogórek. Zmieniony przez - mati537 w dniu 2017-03-17 16:55:02
[...] produkty przetwarzane tj. białe pieczywo, białe makarony itp. Kwestia produktów mięsnych, tutaj należałoby skupić się na mięsach chudych (pierś z kurczaka, pierś z indyka, polędwica wieprzowa, ryby). Jeżeli chodzi o tłuszcze to wszelkiego rodzaju tłuszcze roślinne nie rafinowane najlepiej tłoczone na zimno (tj. olej słonecznikowy, olej [...]
W sumie dlatego że tak mi najłatwiej to przyrządzić w przeciągu ~godziny, praktycznie zawsze znajdę to w domu, co do ryb - rzadko, czasem w piątek, ale to na obiad w domu, a ja poza domem jestem od 7 do ~21. 1. Dlaczego nie ryż biały? Wiele diet widziałem na forum, w których był on zawarty. Na jutro zrobię sobie makaron, mam straszną ochotę na [...]
Już nie musisz nic dodawać ew.jakiś pomidorek+(jeśli Ci bilans pozwala)łyżka oliwy Z mięs to kurczak,indyk,schab wieprzowy,polędwica wieprzowa,chuda wołowina,ryby Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-07-25 09:48:49
[...] velvet 200g 12,99 ogórki 2,95 brokuł 2,45 rzodkiewka 1,35 arbuz 3,33 borówka amerykańska 125g 5,75 winogron różowy 7,75 salami białe 19,5 (na wagę, nie pakowane) polędwica wiśniowa 16,5 (na wagę, nie pakowana) nogi z kaczki 14,99 goleń wołowa z udźca 20,95 ser żółty gouda 13,9 (na wagę, nie pakowany) ser żółty serenada krółewiecki [...]
[...] kością. Pieczenie mięs. Do pieczenia przeznacza się najcenniejsze części tuszy. Przede wszystkim mięso o tkance miękkiej i soczystej, znajdujące się z obu stron kręgosłupa, polędwica wołowa i końska, schab wieprzowy lub z dzika oraz comber barani i sarni. Do pieczenia odpowiednie- są również takie mięsa, jak udziec, nerkówka, mostek, łopatka i [...]
[...] 4,59/450g drugi 2,30 wafle ryżowe sonko 2,59/130g drugi 1,30 napój aloesowy 10,99/1,5l drugi 5,50 (rózne rodzaje więc też moze być ten bez cukru o którym pisaliście wyżej) polędwica z dorsza atlantyckiego 49,99/kg (glazura 25%) filet a'la matias 12,99/kg morszczuk 11,99/kg (glazura 25%) udo, podudzie z kurczaka 5,99/kg (dostępne od 04,05) [...]
[...] /SFD/Images/2015/12/31/937ab45b3984410287a0e79f4f088021.jpg 2 Posiłek BAGIETKA Nie mogłem oprzeć się świeżutkiej bagietce na to polędwica oraz kawałem oscypka prosto z gór /SFD/Images/2015/12/31/db48235fe80a4cd3a4c5472844e6f356.jpg 3 Posiłek ŁOPATKA WIEPRZOWA Z ZIEMNIAKAMI Danie danie ,1 kg pyrów [...]
Zakupy mięsne z dziś. W sumie to kupuje co tydzień. 80% to samo. Czasami jakieś nowości czy jak mam smaka na coś. /SFD/2017/3/11/bdd0c81bf3a94915bd6a3207c6a5ec39.jpg Kilogram parowek drobiowych Kiełbasa biała drobiowa parzona 400g Kilo polędwiczki wędzonej Pol kilo polędwicy lososiowej Kilo mielonego z indyka 600g mielonego z piersi kuraka [...]