[...] Będziesz osiągać najlepsze wyniki, dobrze trawić i szybko regenerować się, jeśli będziesz regularnie spożywać wartościowe posiłki, które samodzielnie przygotujesz, ale jeśli raz na jakiś czas po ciężkim treningu zjesz burgera na mieście, nic złego Ci się nie stanie. Pamiętaj, że Twoim celem w kuchni i w posiłkach nie jest doskonałość, a postęp!
[...] gotowego produktu ma wpływ na skrobię zawartą w ziemniakach czy ryżu. Czy warto gotować, chłodzić i ponownie podgrzewać ryż i ziemniaki? Czy takie działanie ma jakikolwiek sens? Jak to właściwie jest? Jaki ryż jest najlepszy? Faktycznie, ugotowany, chłodzony w 4°C i następnie podgrzany ryż pozornie ma przewagę, biorąc pod uwagę [...]
Jeśli zastanawiasz się, jak możesz wspomóc budowę mięśni, to mam dobrą wiadomość: to wcale nie jest aż takie skomplikowane. Jednak na kulturystów czyha wiele pułapek i postaram się opisać chociaż niektóre z najczęściej spotykanych. Jak wiemy, istnieje wiele źródeł białka, węglowodanów i tłuszczów. Jednak wiele z nich nie nadaje się dla sportowców, [...]
Monika Biedka, złota medalistka Diamond Cup 2017 w bikini fitness do 169 cm, powiedz nam jak się z tym czujesz? Witam Was serdecznie, szczerze mówiąc ciężko wyrazić mi to co czuję, bo jak widzieliście z każdym kolejno wyczytywanym miejscem robiłam coraz większe oczy , a finalnie płakałam ze szczęścia. Wzruszona, zaskoczona i dumna. Dawno nie [...]
[...] od zastosowanej „diety” i przyjętego deficytu). Wymówka nr 10: ale ja tyle ćwiczę i nie odnoszę efektów?! I nic dziwnego, bo ćwiczenia stosowane w pierwszym rzucie, jako pojedyncza metoda nie są skuteczne dla redukcji tkanki tłuszczowej! Z badań wiadomo, iż bieganie średnio więcej niż 5 km tygodniowo bez wdrożenia odpowiedniej diety w [...]
Węglowodany, jak wiadomo, są bardzo wartościowym źródłem energii. Rzec można, że głównym. Komponując posiłki, bardzo często bywa tak, że nie wiemy, na co się zdecydować. Kasza czy ziemniaki? Sięgnąć po coś tradycyjnego czy bardziej wyszukanego? Zazwyczaj wybór pada na tradycję, bo przecież z ziemniakiem niewiele trzeba robić. Poniżej zestawienie [...]
Dieta to kluczowy element naszego zdrowia. Wielu z nas interpretuje to słowo jako okres, w którym zostają ograniczone kalorie i niektóre produkty. Zwykle pełen głodu, uczucia zmęczenia i niejednokrotnie frustracji. Dla sprostowania dieta to sposób naszego odżywiania. Każdy sposób, bo może być zdrowa, pożywna, ale i uboga w składniki odżywcze, [...]
[...] i użyteczny pod względem poprawy kontroli łaknienia składnik diety odchudzającej. Warto pamiętać, że uczucie najedzenia się po posiłku ma istotne znaczenie dla tego, kiedy i jak bardzo będziemy znowu głodni. W wypadku diet odchudzających, kiedy spożywamy mniej kalorii, niż organizm potrzebuje, nadmierne uczucie głodu może zaważyć na realizacji [...]
[...] Chociaż jęczmień był historycznie ważnym źródłem pożywienia w wielu częściach świata, w ciągu ostatnich 200 lat został w dużej mierze zastąpiony innymi zbożami, takimi jak pszenica i ryż. Obecnie jęczmień jest używany głównie jako pasza dla zwierząt lub wykorzystywany do produkcji napojów alkoholowych, takich jak piwo. Zarówno jęczmień [...]
[...] kto się zna na diecie sprawdził moją propozycje. Z tego co obliczałem będę potrzebował: + 1000 kcal Kalorie 3160 kcal / Białko 150g / Tłuszcz 97,5g / Weglowodany 421g Tak jak napisałem wyżej jest to propozycja. Ale obliczałem to w programie i wyszło mi mniej więcej dobrze. Ma to być dieta na masę. Wzrost: 184 Moja waga: 75kg Grupa krwi: 0 [...]
Mam pytanie w związku z tym artykułem chłodzenie ryżu . Czy jeśli gotuję ryż na kilka dni i trzymam go w lodówce a następnie odgrzewam to zmienia to jego kcal oraz makro?
[...] PRZYROSTY, BYĆ JAK PUDZIAN, 8 KG W 30 DNI" 20. "Nie samą masą człowiek żyje, czyli jesteś kulturystą, nie tucznikiem!" 21. "Chcę brać sterydy, wszyscy wokół biorą, one jak widać nie szkodzą - co robić?" A ODPOWIEDZI PONIŻEJ: 1."Nakupiłem białko, gainer, PH, kreatynę, glutaminę ... i co dalej? Możecie to rozpisać?" Zwykle są to pieniądze [...]
[...] kilka przydatnych informacji i zapraszam do udzielania sie w temacie Jak gotowac warzywa aby nie tracily witamin ? 1.Aby zachować maksymalną ilość witamin zarówno marchewka jak i ziemniaki powinny być gotowane bez obierania. Witaminy oraz sole mineralne zwykle znajdują się zaraz pod skórką. Gotując nieobrane warzywa należy pamiętać o ich [...]
[...] bez trudu dostrzegasz ciemne pieczywo. Ale ciemne niekoniecznie musi znaczyć - razowe. Sporo gatunków chleba swoją barwę zawdzięcza tylko dodatkowi karmelu, a nie mące, z jakiej je upieczono. Z tej mąki będzie chleb... Pieczywo pełnoziarniste przygotowuje się z mąki nieoczyszczonej. To znaczy, że przed zmieleniem z ziarna nie usuwa się [...]
[...] wlasnym po czym dolewamy ok. 100ml wody i wraz z tym wrzucamy na patelnie wczesniej posiekana w kostke cebule to wszystko przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu dolewając co jakis czas wody, Az do momentu kiedy wołowina będzie uduszona 1.5-2h. Po wszystkim wyciągamy wolowinke na deske i kroimy w kostke ( robilem tak bo nie chcialo mi się mocowac [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
/SFD/2016/10/13/898f0ce63c3346f48194e7210ca0cdab.png Witam wszystkich użytkowników forum. W tym dzienniku będę pokazywał jak dążę do celu, czyli Masy . W tym wszystkim pomoże mi trener Popuri, wielkie brawa dla tego pana. Wszystkie informację postaram się pisać krótko, zwięźle i na temat by każdy miał krótki wniosek. Nie ma potrzeby pisać [...]
[...] lub curry , dajemy tyle az kolor bedzie ladnie lub gdy poprostu nam wystarczy :P. 7. Calosc komponujemy na talerzu wedlug uznania mozna wszystko do michy i pomieszac wsunac jak prosiak i git;D , ja troche kombinowalem zeby apetyczniej wygladalo i tak to wyszlo... SMACZNEGO B-80,4 ! WW-102,64 T- 17,7 KCAL-888 Nie wiem czy czasem czegos nie [...]