[...] sobie kaszę/ryż na 2-3 dni (spokojnie poleży), pieczesz albo smażysz kilka porcji mięcha (po obróbce też powinno tyle wytrzymać) i do tego tylko na bieżąco dokrajasz sobie jakieś warzywa. Mięso z kaszą się szybko odgrzewa, naprawdę wystarczy gotować raz na trzy dni. Tylko trzeba głowę przestawić ;) Jak lubisz sos czosnkowy to zrób i polewaj nim [...]
Witam. Dzisiejszy trening byl cholernie meczacy, ogolnie wszedlem juz w najciezsza faze HST i tak juz bedzie do konca. Przy MC skorzystalem z paskow, poniewaz w pracy przytrzasnąłem dosc mocno palucha, przez co chwyt szwankowal. Progresja we wszystkich cwiczeniach utrzymana wiec OK. 1. Przysiad ze sztangą z przodu 90kg 2. Martwy ciąg 120kg 3. [...]
Maria jak Nas podleje , zaleje i utuczy to się potem będziemy redukować , kiedy masz pojeść jak nie na masie ? ;-) Hehe no cos w tym jest :-P ale jednak chcialoby sie zeby ta masa byla jak u Ciebie- brzuszek plaski a cm prosto w dupke :-D niemniej jednak probowac bede, tym bardziej ze tyle dobroci do mnie przyjechalo, ze nie wiem z radosci za co [...]
[...] na rano 7.00 do szkoly i 4pierwsze lekcje gastronomia bedziemy gotowac wiec jutro poprubuje roznych potraw i diety jutro wyliczen,wazen,planowania dzis na jutro jako takich dokladnych nie bedzie 7.30 przedtreningowy musli,mleko,orzechy,wpc 10.00 potreningowy w kiblu w szkole ryz bialy,cyc,oliwa,koncentrat pomidorowy,cebula 13.45 [...]
[...] chwyciły – ale na zakwasy najlepsze ćwiczenia – więc jutro na siłownie trening B Na kolacje miałam przewidzianą pierś z pomidorem – ale że jakoś już nie miałam sił gotować mięsa (zjadłam dzisiaj już 2 rodzaje i rybę – wszystko zgodnie z rozpiską) to skończyło się na 100g twarogu i …. no [...]
11.07.2018 Kolejna nieprzespana noc. Trening fajnie, chociaż rano czułam mocne zmęczenie po wczorajszych plecach. Normalnie po 2 dniach robiłabym off od treningu, ale tak jak wspominałam ze względu na Sopot… pociągnę wyjątkowo 4 lub 5 dni pod rząd. Ponieważ waga stoi i niespecjalnie chce się ruszyć, jutro planuje refeed. DIETA 1. Płatki owsiane, [...]
[...] wskazówki: 1) posiłków powinno być 5 - 6. Tak co 2 - 3 godziny. 2) Aby nie głodować kluczem jest spożywanie produktów o niskim IG. Indeks Glikemiczny (IG) informuje nas jak szybko energia z danego produktu jest uwalniana i daje energię organizmowi. Czyli tak jak zjemy dajmy na to Marsa (b. wysokie IG) organizm dostaje szybko zastrzyk [...]
[...] jajko srednie to 60g, duze ok. 70g 9.35 -serek wiejski 200g -30g ziaren słonecnzika / orzechów 30 ,17,24 - niemoge wziasc tu olowi ybo to posilek w szkole i nie wiem jak ja zapakowac dodaj warzywa, oliwe mozesz zabierac do pudelek po kliszy 11.30 -karkówka 150g +ważywa +20 ml oliwy z oliwek 24 , 0 ,43 ok 14.30 - przed trenigniem [...]
[...] -dwie kanapki z serem i cycem kurczaka i troche masla do tego, bulki zazwyczaj razowe, ale czasmi musza byc zwykle. Dwie kanapki to za mało węgli. Brak warzyw, masło lepiej jakbyś w jakiś sposób zamienił na oliwę z oliwek. III -to co mama ugotuje -a jak mama nic nie ugotuje, albo cos niedobrego jest, to: -tunczyk z makaronem i w nietreningowe [...]
Dobra, więc przyjmując że nie jesteś wstanie sobie gotować. Posiłek 1 i 4 możesz połączyć (jako śniadanie) robiąc omlet 3 jajka + 100gram płatków owsianych (smażysz to na patelni, smarujesz masłem orzechowym i posypujesz wiórkami kokosowymi) jako 4 posiłek możesz robić twaróg dodając zdrowe tłuszcze (bo masz ich niewiele a warzyw już w ogóle) [...]
heh no raczej nie :P to są zawsze potrawy "dietetyczne" które mało komu smakują oprócz mi (nam? :P ) np. moja żonka się nie chwyta takich rzeczy jak ptasie mleczko mojej roboty (przecież w sklepie lepsze :D ), pralinki, czy inne bajery. woli "oryginalne" produkty niż zdrowsze zamienniki :P a gotować owszem lubiem :) ale nie wiem czy mi to służy [...]
Bez filozofii: 2 części ryżu+3 części wody, zagotować. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować tak przez 11-12 minut (na oko). Wyłączyć ogień i odstawić na 10 minut. Przez ten czas garnka nie można otwierać :-> Ryż ugotowany do porządku, nie jak biały klajster, a woda cała "wypita"
[...] x2, zielona herbata, yerba mate x10 chyba %-), mięta x3, melisa Zakochałam się w mojej yerba mate green lemon 8-O + Nie umiem gotować kaszy jaglanej, żeby wyszła na sypką jak na tym zdjęciu: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/krewetki/z_kasza/files/krewetki_z_kasza_szpinakiem02.jpg U mnie zawsze wychodzi breja @-| Zmieniony przez [...]
[...] omega 3 - ZMA Koment: Dzisiaj interwał zamiast siłowego postanowiłem dać odpocząć dla organizmu przed poprawką , bo jutro o 4 pobudka . Rzekomo ostatnia poprawka zobaczymy jak będzie naprawdę bo usos zamykany jest we wtorek . Organizm mam przemęczony jak wszystko się wyjaśni robię tydzien deloadu albo odpoczynku od siłowego . Teraz idę skończę [...]
[...] 35kg x 10 | 35kg x 10 7.Wspięcia na łydki stojąc : 104kg x 15 | 104kg x 15 | 104kg x 15 Trening fajny i przyjemny. Trochę brakowało już mocy w OHP po wyciskaniu, ale jakoś poszło. Ciężary idą cały czas do przodu mimo że, w treningu FBW A i B nie są one aż tak istotne, niż w dniach stricte siłowych. Najbardziej byłem zaskoczony, że [...]
Nie jestem jedyny :) i tak teraz jadę klasycznie. Po prostu wielu kulturystów ma zakorzenione w głowie : kurczak, ryż, itp Ja jestem głównie dietetykiem, wg mnie można jeść i smacznie i robić formę. Kwestia doboru składników, pokarmów. Jak ktoś potrafi gotować to tak hahha. Ja musze bazowac na klasyce :(
pewnie Madzia mogłaby lecieć svhematem kura+ryż+brokół i tylko by gramaturę zmieniała. Ja też lubie jak jest tłuszczyk w misce, preferencyjnie 90-100g. Pytania jak kto jedzenie traktuje. Ci co lubią gotować najczęściej lubią też jeść - smacznie i róznorodnie.
micz mówil zeby gotowac osobiscie nie probowalem , ewentualnie mozesz zamienic na ryz %-) jak nie to bym sprobowal namoczyc ale mysle ze to za malo moze byc jak nie to ugotowac , gdzies dawal przepis on w mikrofali podgrzewa te platki Zmieniony przez - konamb w dniu 2013-10-22 22:06:16
Dzięki Jolu za guru! Tak mnie pochwaliłaś, że muszę ci odpowiedzić jutro, jak sprawdzę w książce, bo ja np. nie łączę chleba nawet wassa z rybami, bo ten chleb ma dość wysokie IG, mięsa też nie łączę z fasolą, ale pewno można, bo fasola ma niskie IG. Tylko pamiętaj fasola, soczewica, ryż dziki indiański, czy makaron chiński muszą być bardzo krótko [...]
[...] godzin przed posiłkiem i w odpowiednim czasie podgrzać w piekarniku. Potrawę można również urozmaicić dodając do niej pomidory, plasterki cukini, tymianek i kapary. Kalorie: 1800/4= 450 kcal na osobę Zaw. Tłuszczu mała. Źródło wit. A Nimam wiecej ale jak cos dorwe to wycsle Ci napewno teraz juz nieznudzi ci sie mam nadzieje i pozdrawiam :))