SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Hey Girls, Hey Boys - Supermass Az - There we go!! - podsumowanie str.39!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 89505

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363


CZWARTEK 10-11-2011





Vitargo Trec 70g
Banan 150g



Mleko spożywcze 0,5 % tłuszczu 1000g
Banan 150g



Mięso z piersi kurczaka bez skóry 175g
Kasza kukurydziana 100g









Mięso z piersi kurczaka bez skóry 175g
OMEGA 3 10g









Mięso z piersi kurczaka bez skóry 200g
OMEGA 3 15g





Protein Plus Complete 33g
Wiórki kokosowe 15g
Ser twarogowy półtłusty 125g
OMEGA 3 15g


Clomex - 3kaps naczczo i 3kaps przed snem

Bloker kortyzolu - 2kaps po treningu oraz 1kaps przed snem

PWR - 4kaps 1h przed treningiem

Insulin Pump Revolution - 2kaps naczczo i 1kaps przed 3 posiłkiem

Deep Sleep - 1kaps przed snem

Omega 3 - 40kaps przez pierwsze 8dni, po posiłkach 4,5,6 w dawkach 10/15/15

Digest plus - 1tabl przed 3 posiłkiem

D3 - 2kaps (10 000ui) bezpośredni po treningu przez pierwsze 8 dni, później 1kaps.

Wit C - 5x 1g po posiłkach

Vitargo - 70g naczczo

BCAA - 20g naczczo i 20g podczas treningu

Multiwitamina - podwójna porcja po posiłku potreningowym

Żeń-Szeń - 1kaps pomiędzy posiłkiem 3, a 4 wraz z kawką.

PWR, insulin, clomex, Vitargo, BCAA, banan (zestaw przedtreningowy - stały)



10-stki

A1) wyciskanie lezac z FatGripz, chwyt "na kciuk od gładkiego" czyli jakieś 55cm

40kgx10
45kgx10
50kgx10 FILM
55kgx10
60kgx10 FILM

A2) wiosłowanie sztangielką z FG w opadzie naprzemianstronnie 50% A1

20kgx10x10
22kgx10x10
24kgx10x10 FILM
28kgx10x10 (bez FG)
30kgx10x10 (bez FG) FILM









B1) wyciskanie od czoła stojąc z FG

30kgx10
35kgx10
42,5kgx10 FILM

B2)podciaganie sie podchwytem polowiczne na sztandze na stojaku

CCx10
CCx8
CCx6 FILM





C1) uginanie ramion na lawce 45 stopni z FG

8kgx10
10kgx10 FILM
12kgx10
14kgx10

C2) Prostowanie ramion do dolu na wyciagu gornym z FG

15kgx10
17,5kgx10 FILM
21kgx10
24,5kgx10







TRENING

A1 Na 10 powt znacznie lepiej, aczkolwiek 60kg z FG to max na 10powt na tym trenie, co widać na filmie przy ostatnim powtórzeniu w tej serii..

A2 Nadal ciężko, ale też czuję poprawę w stosunku do poprzedniego trenu. Lepsza dynamika przede wszystkim. Czuć wszystko - od ud przez prostowniki po najszerszy.
Nakręciłem film zgodnie z zaleceniami z FG oraz bez FG. Z moich odczuć, to bez FG dużo lepsza dynamika pomimo większego ciężaru lepiej jakoś całościowo mi idzie.
B1

OK.

B2

Jestem w szoku jak ciężko. Podciąganie to moja mocna strona, a tu wyszło fatalnie.
Mimo, że bez ciężaru i połowicznie, to tylko w pierwszej serii wyrobiłem pełne 10powt.
Nie jestem przekonany, czy te połowiczne są dla mnie łatwiejsze od pełnego powtórzenia..
Wiosło też już wymęczyło najszerszy, stąd pewnie też taki rezultat.

C1

OK. Ostatnia seria ciężko, ale fajnie :D

C2

OK. Duży zapas. Fat gripzy weszły.

Trening trwał 70min

DIETA

Muszę doyebać kcal jednak i od przyszłego tyg tak z 300-400kcal dodaję.

SUPLEMENTACJA

Wit C rozłożyłem po 1g po każdym posiłku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
djfafa
U mnie rolnik to wymarły gatunek Obadam w Auchan :)


A gdzie mieszkasz ?

solaros
pitbull61
....


a mi pauko nie odpiszesz?


Sorry szefie, dzięki za opinię, zastanowię się.

Koniu151
pitbull61
Przeważnie na targu, od rolnika, ale obecną akurat kupiłem w Auchan, bo wychaczyłem 1kg za 20pln.


ale bez cukru? czy tradycyjnie 50% żurawiny 50% cukru?


W Auchan te co kupiłem na bank z cukrem, od rolnika co kupuję nabank nie. CZuć wyraźną różnicę

szefix
Pit

Pisałeś kiedyś że jesz/przyprawiasz/doprawiasz jedzenie cynamonem.

Możesz napisać do czego dajesz i w jakich ilościach i czy zauważyłeś że coś pomogło ???

Dzięki za info.

Zmieniony przez - szefix w dniu 2011-11-11 18:29:31


Przeważnie dodaję w ilości ~5g do białka, twarogu, owsianki.
Czy pomogło, cóż, to trudno ocenić. Cynamon poprawia wrażliwość insulinową, a co za tym idzie przyswajalność makroskładników z posiłku, więc na pewno się opłaca ;)

davidooo
pittbull

spróbuj łososia dzikiego, znajdziesz w biedrze

Zmieniony przez - davidooo w dniu 2011-11-11 19:07:50


Ale świerzy tam jest ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 13475 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 83568
łosoś z biedry jest ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
hmm nie powiem ci czy swiezy zeby wtopy nie bylo, ale gleboko mrozony napewno
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
po ile ten losos ?
zaj**isty jest pieczony z ziolami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1163 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 38165
BPL-G
po ile ten losos ?
zaj**isty jest pieczony z ziolami


Robilem ostatnio łososia w słodkiej smietanie i ziołach ,zapiekane w naczyniu zaroodpornym poezja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
ja tez ale ten w smietanie jeszcze z mozarella
aczkolwiek srednio mi podeszlo i pod diete tłuste w ch**

o wiele bardziej mi smakowal w ziolach z cytryna upieczony w rekawie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 13475 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 83568
Macie jakieś linki jak sobie dobrego łososia upichcić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
ten co mi tak podchodzil to sprawa bardzo prosta i szybko sie robi

losos na talerz cytryna go z kazdej strony machnac posypac ziolami (prowansalskie, bazylia,oregano) tak zeby odczekal z troche czasu w lodowce (2-3h) do rekawa w rekaw troche wody zamykasz rekaw do piekarnika w piekarniku z 10-15 minut nakuwasz rekawe z 5 minut i koniec roboty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 13475 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 83568
BPL-G
ten co mi tak podchodzil to sprawa bardzo prosta i szybko sie robi

losos na talerz cytryna go z kazdej strony machnac posypac ziolami (prowansalskie, bazylia,oregano) tak zeby odczekal z troche czasu w lodowce (2-3h) do rekawa w rekaw troche wody zamykasz rekaw do piekarnika w piekarniku z 10-15 minut nakuwasz rekawe z 5 minut i koniec roboty



Sory ale tego na czarno nie zrozumiałem, cos z mózgiem dziś nie tak
Czyli 15 min w piekarniku, potem wyciagam nakłuwam, i wkładam na 5min znowu do piekarnika?

Pit sory za spam, dam Ci za to soga
BPL-G - sog również.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kiedy co i jak prosze o pomoc

Następny temat

Moc

WHEY premium