SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gołąbki ;-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3254

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Zachciało mi się gołąbków mmmmmm

Kapusta lekko pogotowana w dużym garnku. Liście należy ściągać delikatnie, żeby nie popękały.
Wcześnie ugotować ryż ( u mnie paraboliczny ponad 100g) oraz mielone mięso z łopatki wieprzowej i wołowej (niestety gotowe Biedronkowe)
Do tego cebulka, przyprawy (sól, pieprz, suszone warzywa coś al'a zdrowa wegeta, curry, czerwona papryka, czosnek granulowany)
Ryż wymieszać z przyprawionym mięsem i nakładać osobno na liście (nie pamiętam ile wyszło mi sztuk)
Można podpiec na maśle klarownym odrobinę z jednej i drugiej strony (u mnie podpieczone na 20g masła), później dolewamy wody, do wody 2 łyżki przecieru pomidorowego i gotujemy około 30 min do miękkości kapusty.

Składniki:

- 1 główka kapusty
- przecier pomidorowy
- mięso mielone
- ryż ugotowany
- przyprawy
- masło klarowane
- woda

Makra nie podawałam bo wliczałam tylko ryż oraz masło klarowane a tutaj można dać według siebie.










1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 151 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 455
Jak przeczytałem to nie ma zmiłuj. Będą dzisiaj u mnie na obiad gołąbki :P Kilka przepisów już wypróbowałem, jeśli ktos chcialby jakąś prostą wersję gołabków to proponuję ten **nie wklejamy linków** . Jest to łatwe ale trochę czasu zajmuje ( zwykle jednak robię wiekszą porcję gołabków tak więc jem je przez następne 2-3 dni). Moja mama robi z wiekszą iloscią ryżu. sam dodaję więcej mięsa bo wolę jak gołąbki sa bardziej sycące. Ostatnio spróbowałem z wołowiną i smaczne.


Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-09-13 13:11:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 29
Ja robię często gołąbki wegetariańskie, latem i jesienią z farszem z leśnych grzybów i ryżu. Rewelacja:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Fajne wyszly ja sie zrazilam ostatnim razem, jak mi sie polowa rozleciala ale musze sie zebrac i sprobowac jeszcze raz

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Miss to moje pierwsze gołąbki
Dużo od kapuchy zależy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jak za dużo ryżu to się czasem rozpadają No i ułożenie też jest ważne , trzeba znaleźć szeroki garnek

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 47 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5137
Trzeba zrobic:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Polecam, ostatnie 2 na dziś zostały mmmm
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A kto jada gołąbki z sosem grzybowym? Wiem że w niektórych rejonach polski właśnie takie się jada , my jednak zawsze uduszone w pomidorowym gęstym sosie

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Malinka ja nie raz z grzybowym jadłam, bardzo dobre, ale u nas w rodzinnym domu też zazwyczaj gęsty pomidorowy sos.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
ja nigdy nie jadlam z sosem grzybowym, zawsze tradycyjnie -w pomidorach, ale z checia bym sprobowala

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
U mnie w domu zawsze dwa sosy - pomidorowy i grzybowy ja zdecydowaniem jestem amatorką pomidorowego ale z grzybowym też całkiem niezłe
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto orzechowo - cukiniowe by COD

Następny temat

Owsianka na śniadanie

WHEY premium