Kapusta lekko pogotowana w dużym garnku. Liście należy ściągać delikatnie, żeby nie popękały.
Wcześnie ugotować ryż ( u mnie paraboliczny ponad 100g) oraz mielone mięso z łopatki wieprzowej i wołowej (niestety gotowe Biedronkowe)
Do tego cebulka, przyprawy (sól, pieprz, suszone warzywa coś al'a zdrowa wegeta, curry, czerwona papryka, czosnek granulowany)
Ryż wymieszać z przyprawionym mięsem i nakładać osobno na liście (nie pamiętam ile wyszło mi sztuk)
Można podpiec na maśle klarownym odrobinę z jednej i drugiej strony (u mnie podpieczone na 20g masła), później dolewamy wody, do wody 2 łyżki przecieru pomidorowego i gotujemy około 30 min do miękkości kapusty.
Składniki:
- 1 główka kapusty
- przecier pomidorowy
- mięso mielone
- ryż ugotowany
- przyprawy
- masło klarowane
- woda
Makra nie podawałam bo wliczałam tylko ryż oraz masło klarowane a tutaj można dać według siebie.




W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html