Ponawiam pytanie: Jakie sa domowe sposoby na strzykanie stawow oprocz galaretek mięsnych? CZy żelatyna jest dobrym rozwiązaniem, ew. słodkie galaretki? Glukozamina lub coś innego będzie dopiero w styczniu
mozarella, ta nienajgorsza jakosciowo ma bardzo fajny, deliaktny, mleczny smak, choc zottowska np smakuje jak zelatyna, kompletny syf dla mnie. ser stosunkowo łątwostrawny wiec zalecany, ale możesz stosować też twarogi, sery dojrzewające, ziarniste, pleśniowe, turecki peyniri, czy nawet fete, wszystko zalezy od zapotrzebowania, czestotliwosci...
A nie prościej byłoby kupić jakiś dobry środek na stawy, np animal flex czy flexit drink? Pozatym jest wiele innych i lepszych dań w których jest żelatyna
Ja także mogę jeść co chwilę takiego kurczaka w sosiku :P Napisz mi warezz w miarę chęci i czasu dokładniejszy przepis na kurczaka twojej żony, może okaże się dobrą alternatywą dla mnie :) W lecie będę próbował zrobić sobie sernik LC z żelatyną na zimno też miazga
[...] chudy 1kg 5 łyzka otrębów pszennych 5 łyżka kakao 4 łyżka WPC 20g 3-4 bydyń waniliowy 40g (lub tyle samo mąki ziemniaczanej lub jakiejś zdrowej) słodzik mleko do rozpuszczenia słodzika z 1/4 szklanki żelatyna owoce - np. 4 brzoskwinie Zmieniony przez - natalijka w dniu 2015-03-26 11:13:33 Zmieniony przez - natalijka w dniu 2015-03-26 11:15:18
można też tak: odżywka białkowa + kefir (ew mleko) + żelatyna na to galaretka z herbatki owocowej (mocno zaparzonej) i żelatyny (ew. można dodać trochę słodzika) wychodzi boskie :)
Matko! Robiłam krem to tortu daktylowego( smietana30%,mascarpone i kajmak) i cholera jasna nie moglam go ubic,teraz czekam na małża bo z żelatyną jedzie, no co za pech!
http://www.sfd.pl/W_kuchnii_PLUSZK%C3%93W_6%2C_czyli_spamPOST_od%C5%BCywiania._Sma%C5%BCymy_z_tym_koxem_%25-_-t420494-s30.html Stare, ale fajne - dzien dobry a móglbym kogos pozdrowic? - pozdrowic to niekoniecznie ale soga mozesz dac - skoro tak prosicie...dobrze pozdrowie drogi kurczaku, twoje piersi są wieksze niz od niektorych dam.. jędrne i [...]
Sheep rozrób z żelatyną i bez mrożenia masz super deser po 1h robiłam z agarem (żelatyny nie jem) ale on ma swój posmak i takie grudki - konsystencja ok ale słabe trochę w smaku, może za mało odżywki...
No porąbało mi się, litr a nie pół jest hehe. Brzoskwinia dobrze wchodzi w postaci galaretki(+woda, żelatyna, słodzik)natomiast malina lepsza do wody gazowanej np. Wiadomo, że nie jest to szał jakiś, ale zawsze coś.