Bardziej chodzi o to jakiego zrodla kcal ostarczasz organizmowi od tego ile. Spozywaj wegle zlozone z produktow pelnoziarnistych sporo bialka zierzecego oraz tluszczow jedno i wielonienasyceniowych a staraj sie ograniczyc do niezbednego minimum tluszcze nasycone a napewno unikaj polaczenia wegli z duza iloscia tluszczy. Opowiedz jest prosta [...]
06:30 kanapki z szynka , ew płatki zadbaj o dobrej jakosci pieczywo, by bylo swieze i pelnoziarniste. platki byle nie kukurydziane tutaj brakuje pewnie ci bialka troche 11:00 kanapki z ryba , szynką serek wiejski 200g moze byc, tylko szynka jak nie jest z dobrego zrodla, a typowo sklepowa, to jest malo co warta 13:30 jakaś rybka z ziemniakami moze [...]
[...] surowej, notabene powinny być częścią każdego niemalże posiłku, dostarczane w towarzystwie tłuszczy, dzięki czemu wchłanianie poszczególnych witamin będzie lepsze. Zróżnicuj źródła lipidów, nie bazuj na oliwie z oliwek, brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3. Wrzuć większy pakiet danych. Dieta dla osoby z nietolerancją glutenu będzie się [...]
[...] nie napisałeś, ale jeśli uwzględniasz jakieś formy aktywności fizycznej, to na twoim miejscu zwiększyłbym kcal, bo przy 2200 kcal, nie będziesz miał praktycznie z czego ciąć w późniejszym etapie.Jeśli chodzi o źródła tłuszczy uwzględniłbym, także orzechy. W drugim posiłku wywaliłbym ten twaróg, zamieniając go jakimś mięsem.Reszta wydaje się ok;-)
[...] - dodatek warzyw nawet w niewielkich ilościach do każdego posiłku jest ważny, natomiast owoce traktował bym bardziej instrumentalnie i stosował bym je około treningowo. -źródła pokarmowe należy maksymalnie różnicować ,zawsze dbamy o pełne białko( z mięsa, ryb, jaj, odżywek) oraz jak największą ilość warzyw liściastych o jak najbardziej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam . Chodziło mi o to , że sprecyzowałeś tylko kwestie białka iż chcesz je suplementować . Musisz dokładniej określić źródła nie tylko proporcje. W tym wieku Twoje zapotrzebowanie wynosi ponad 3000kcal , dieta na poziomie o jakim wspominasz jest zdecydowanie zbyt ubogoenergetyczna.
Za mało kcal, przy takich parametrach nie powinno być mniej niż 1800. Za mało białka, podbij co najmniej do 2,5g/kgmc. I złe źródła ww. Brakuje też DHA i EPA, więc włącz tran do stałej suplementacji.
Witam Z pewnością w Twojej diecie jest zbyt dużo białka (szczególnie tego z prochu). Gainer w szkole niepotrzebny. Brak warzyw, źródła wapnia, tłuszczów. Dieta do poprawy Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2013-03-24 20:18:31
[...] oliwa. W maśle orzechowym zwróć uwagę na skład czy nie jesz przypadkiem ostrej chemii. Nie mówię że tak jest ale MOŻE TAK BYĆ. ;) Zdecydowanie za mało warzyw. Dodatkowo jeśli robisz trening między pierwszym a drugim posiłkiem to postaraj się aby ten pierwszy był pełnowartościowy, dobre źródła węglowodanów i białka- tak jak masz w potreningowym.
[...] btw gdzie: białka jemy: 2-2,5 grama na 1 kilogram masy ciała tłuszczy: 1-1,5grama na 1 kilogram ciała węglowodany- 4-6g na 1 kg masy ciala skąd brać wartościowe źródła poszególnych makrosładników,jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i wiele innych,przydatnych rzeczy znajdziesz w artykule : [...]
za duzo chleba jest w tej diecie. pomijając fakt, ze chleb w ogole na redukcji powinien zniknąć- gdyz sa o wiele lepsze zrodla ww, to dodatkowo jestem przekonana, ze nie jest to prawdziwy razowy chleb na zakwasie, a jakas "pulpa" sklepowa pelna badziewi. w kazdym posilku musi byc pelnowartosciowe bialko- pelen aminogram (nabial typu [...]
[...] tego, ew.Uni-Liver i jest ok. Jakoś trzeba sobie radzić Moja tolerancja na produkty pochodzenia krowiego i tak już wzrosła.Jak byłem mały to totalnie nic nie jadłem z tego źródła. maly mis84 - pamiętam, to właśnie Ultimate'a było. I chyba wycofali w ogóle produkt, bo cena nie z tej ziemi. Ale dzięki za radę Zmieniony przez - King_Odin w dniu [...]
Jajka i twaróg mogą się kwalifikować do jadłospisu , i tak czy siak musisz obniżyć ilość białka w diecie . Z warzyw na pewno strączkowe odpadają z owoców rabarbar i rodzynki odpadają . Kasza jaglana , owies także odpadają za to jako źródła węglowodanów ryż może być. Pozdrawiam
Masz jakieś źródła omega-3? Do czego Ci carbo na redukcji? I źle komponujesz posiłki. Powinieneś jadać białka z tłuszczami i warzywami. Dodatkowo ww tam, gdzie są potrzebne.
[...] tłuszczowej. Ujemny bilans kaloryczny na około -300, 2 gramy białka na kilogram masy ciała, minimum 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Spożywane źródła składników odżywczych według zaleceń. Kontrola obwodów ciała co jeden, dwa tygodnie rano na czczo i ich zapisywanie. Wrzucenie kilku dni przykładowej diety w celu jej [...]
Aby 1g białka został użyty jako składnik do budowania mięśni musi na niego przypadać 24kcal ze źródła poza białkowego. Nie jest to sztywna teoria, ale trzeba na to zwrócić uwagę.
[...] 3, drugi musi być przedtreningowy - daj jakieś mięso/rybę/owoce morza jako źródło białka. Nie spożywaj aż tak dużych ilości produktów mlecznych. Brakuje warzyw, owoców, źródła żelaza i magnezu i pierwiastków śladowych. W ogóle nie ma nieżywieniowych substancji i tłuszczy WNKT z rodziny n-3. Za dużo z drugiej strony jest produktów mlecznych - [...]
[...] przy podaży białka na poziomie 120 gr, to trzeba je czerpać z jedzenia, a nie pchać 45 g odżywki. Kurczak to nie jedyne mięsko. Tuńczyk z puszki sporadycznie. Posilek potreningowy słaby - daj pełnowartościowe białko i dobre węgle. Poza olejem kokosowym są inne źródła tluszczy. Urozmaicaj je. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-03-02 22:04:58
[...] g odżywki. Kurczak to nie jedyne mięsko. Tuńczyk z puszki sporadycznie. Posilek potreningowy słaby - daj pełnowartościowe białko i dobre węgle. Poza olejem kokosowym są inne źródła tluszczy. Urozmaicaj je. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-03-02 22:04:58 Dlaczego akurat ta dieta? Dużo czytałam i dowiedziałam sie że "niby" jest najlepsza. A [...]