[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy to będziesz miał zorganizowane, to warto sięgnąć po suplementy i te suplementy dla chłopca w Twoim wieku będą odpowiednie: - [...]
[...] Dodatkowo warto by było się zastanowić jakie pokarmy spozywałeś, że miałeś brak apetytu, czy były to pokarmy o wysokim indeksie sytości jak mięso, jaja, ziemniaki itp. W takich wypadkach warto też zadbać o dostarczanie enzymów trawiennych wraz z posiłkami, pozwolają one szybciej trawić się pokarmowi, który dostarczasz. Możesz [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularnie obniżać kalorie średnio co 7-10 dni o 200-300kcal.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularnie dodawać kalorie średnio co 7-10 dni o 200-300kcal. Musisz pamiętać aby konsumować jakościowe produkty, w [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularnie dodawać kalorie średnio co 7-10 dni o 200-300kcal. Musisz pamiętać aby konsumować jakościowe produkty, w [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Rozbij to makro na każdy posiłek i powinno być lepiej utrzymać głód w ryzach.
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.
[...] ryż z olejem z oliwek 20 gram po ryżu potem ładowanie płatki ryżowe dżemy białko wpc w ciogu dnia wpada zawsze jakiś obiad 1 normalny jak w każdym domu schabowy sałatka ziemniaki no i lecimy dalej płatki wpc lub płatki kefir co 2 dzień jakąś markerela czy łosoś tak ubijamy swoje białko i węgle i na noc 3 omegi 3 heparegen 2 aspargin ip6 NATO [...]
[...] poniżej normy) od sierpnia jak wyżej pisalem e3d Dieta ok 3100 kcal. Przybliżone: bialko 190g wegle 400g tłuszcze70g (ryby,indyk, odżywka białkowa, skyr, kefir, żólty ser, ziemniaki, płatki owsiane, jaja, pieczywo ziarniste, orzechy, warzywa świeże, banany,) oczywiście na tym nie koniec. suplementacja: Enzymy trawienne, probiotyk, omega 3+6i9, [...]
[...] jest np makro i dobór produktów. Zjeść 200/300/150 a zjeść 200/500/60 to są 2 różne rzeczy. Komu sprzyja dużą ilości fatu, jest ok, ale wielu osobom nie. Jeść cały dzień np ziemniaki z mięsem to też ciężka sprawa. Sam mam wyjątkowo twardy układ trawienny, brak problemów z apetytem, ale jak jem 400/1000/70 gra, ale dając 150 tłuszczy będe [...]
[...] jest np makro i dobór produktów. Zjeść 200/300/150 a zjeść 200/500/60 to są 2 różne rzeczy. Komu sprzyja dużą ilości fatu, jest ok, ale wielu osobom nie. Jeść cały dzień np ziemniaki z mięsem to też ciężka sprawa. Sam mam wyjątkowo twardy układ trawienny, brak problemów z apetytem, ale jak jem 400/1000/70 gra, ale dając 150 tłuszczy będe [...]
W bierze czy lidlu masz duzo gotowców tj chuda szynka + wafle ryżowe, czy wędzona piers z kurczaka, kiełbasę z kurczaka(w lidlu), serii wiejskie, skyry, naleśniki, kopytka, ziemniaki juz ugotowane, naprawdę duzo jest dań typu instant gdzie wystarczy wrzucić do mikrofali/na palnik i można złamać codzienna monotonnie bez kucharzenia ^^
[...] Co do źródeł produktów to kolejno bazowa bym na: Białko: mięsa, jaja, nabial(jeśli dobrze tolerujesz), ryby, odżywki białkowe(chociaż postawił bym w Twoim przypadku na jedzenie, a nie na proch) Węglowodany: skrobiowe - ryze, kaszy, makarony, ziemniaki, pieczywo(jeśli dobrze tolerujesz), owoce Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno, orzechy, jaja
No niestety tak to nie działa jak napisałeś wyżej , to nie makroskładniki czy produkty nas tucza tylko bilans kaloryczny wiec nie ma znaczenia czy zjesz 100 g czy 10 g tłuszczów byle mieścic się w bilansie kcal a tłuszcze odgrywają ogromne znaczenie wiec muszą być w dobrej diecie . Poczytaj podstawy o układaniu diet bo masz spore braki a dieta to [...]
[...] sytuacja, w której mamy jakąś nietolerancję pokarmową na konkretne produkty lub grupę produktów. Źródłami węglowodanów w diecie są przede wszystkim: ryż biały i brązowy, ziemniaki, chleb dobrej jakości, wszelakiego rodzaju kasze, makarony, a także owoce Źródłami białka są: jajka, mięso kurczaka, mięso indyka, wieprzowina, wołowina, rośliny [...]
[...] Rano szejk owsiany z białkiem, wersja płynna do picia • O 10 kanapki lub omlet lub tortille. Zazwyczaj pszenne produkty z mięsem/ rybami • O 15 obiad ryz, makaron, ziemniaki, kasza do tego mieso/ryba z sosem, warzywa • O 19 kolacja kanapki, omlety, tortille, frytki (air fryer), szynka, mieso, tofu, ryby, warzywa PODAŻ KALORII: • [...]