https://www.sfd.pl/[art]_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html
1. WĘGLOWODANY ---
- KASZE
gryczana, jaglana, orkiszowa, jęczmienna, owsiana, bulgur, kuskus
- PŁATKI
owsiane , orkiszowe , żytnie , gryczane, jaglane , ryżowe
- RYŻ
paraboiled, basmati, jaśminowy, brązowy, dziki, czarny, czerwony
- MAKARON
durum, pełnoziarnisty, żytni, razowy, ( pszenny raz na czas)
- PIECZYWO
najlepiej domowe , kupne z jak najkrótszym składem i z jak najlepszy.( żytnie graham )
- ZIEMNIAKI – BATATY
-STRĄCZKI
bób , fasola, groch ,ciecierzyca, soczewica
- OWOCE - wszystkie !!!
- WARZYWA - wszystkie !!!
2. BIAŁKA ---
- wieprzowina
- wołowina
- drób
-podroby
- ryby
- nabiał
- jaja,
-kasze
-produkty zbożowe
-orzechy
-strączki
- odżywki białkowe,
- batony białkowe.
3. TLUSZCZE---
- oliwa z oliwek, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ,olej lniany , oliwki
- orzechy włoskie, laskowe, , brazylijskie, nerkowce, kokos, makadamia , pestki dyni , sezam , siemię lniane ( ziemne sporadycznie )
- mięsa tłuste ( wszystkie )
- jaja ( całe )
- ryby tłuste i średnio tłuste ( śledź, makrela , szprot , łosoś , pstrąg , halibut ),
- masło. masło klarowane , smalec, ser żółty
-feta, majonez, nabiał
-awokado
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2022-05-18 05:38:40
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej