PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźMovanirKiedyś bawiłem się w porównania jakie ubytki wagi i objetosci są w przypadku mies po obróbce i wysżło że piers z indyka lub z kurczaka traci średnio 15 %wagi podczas gotowania natomiast schab czy wołowina dochodziło do 30% strat i np po wsadzeniu 200 g wyciągałem po dłuższej obróbce 140-150 g natomiast pierś z 200 g około 170g zostawałoCzyli jak mam po obróbce 2 sztuki mięsa wieprzowo wołowego które ważą razem 140g to powinienem dodac do tego 30% i by mi wyszło mniej więcej ?
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Ja (piekę bez tłuszczu) robię tak, że od masy całkowitej odliczam ~30% i wliczam jako mięso z ud kurczaka.
Ewentualnie bierz z tabel wartości dla pieczonego udka.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2022-05-17 19:56:43
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Zmieniony przez - Movanir w dniu 2022-05-17 20:10:31
Z warzywami polecam zrobic raz i mieć pózniej proporcję dla przykładu, ze nałogowo wcinam fasolkę szparagowa to jak na torbie jest 450g to po ugotowaniu ma okolo 400g :)
Co do kurczaka jak bys kiedyś szukal(piersi) to ja licze ze 100g surowej piersi z kurczaka odpowiada 70-75g po przyrządzeniu :)
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Moderator działu Odżywianie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.