[...] do otoczenia. KWASY OMEGA-3 - SPALACZE TŁUSZCZU Kwasy tłuszczowe omega-3 przyczyniać się mogą do zatrzymania tworzenia się nowych komórek tłuszczowych. Tran posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych n-3 (zwanych rów¬nież omega-3), zwłaszcza EPA i DHA. Kwasy omega-3 wydają się mieć wpływ na tworzenie mitochondriów w komórkach tłuszczowych, [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Vitarade_Endurance_Bar_i25871_d400x400.jpg Vitarade Endurance Bar Opis Batony energetyczne stanowią skoncentrowaną formę składników odżywczych, które dzięki małej objętości umożliwiają dostarczenie maksymalnie dużej ilości węglowodanów i białek. Batony energetyczne poprzez dostarczenie szeregu ważnych substancji [...]
STACK opis: 100% Pure Power to nowoczesny preparat kreatynowy zawierający substancje o działaniu anabolicznym, antykatabolicznym i ergogenicznym. Specjalna formuła preparatu zapewnia synergiczne działanie składników aktywnych zarówno na poziomie biochemicznym jak i na poziomie fizjologicznej odpowiedzi organizmu. Związki takie jak jabłczan [...]
[...] w żadnym innym preparacie opartym na hydrolizowanych białkach. Użycie w ANABOLIC AMINO 9000 MEGA TABS , dodatkowo, hydrolizatu białek kurczaka ponad 6-krotnie podnosi zawartość glicyny, aż 2- krotnie L-argininy, 1,8-razy L-proliny i 1,4-razy L-alaniny. Glicyna bierze udział w transfekcji sygnałów w ośrodkowym układzie nerwowym, pełniąc [...]
[...] - z wodą tracimy sole mineralne, elektrolity :Na+, K+, Cl-, Mg2+, Ca2+. Dlatego płyny najlepiej uzupelniać wodą mineralną bądź napojem hipotonicznym lub izotonicznym (zawartość do 7g węglowodanów na 100ml wody). Oprócz samej wody musimy przecież uzupełnić straty w składzie elektrolitowym organizmu. -dochodzi do nasilonego wydzielania [...]
[...] żywności oraz przede wszystkim jako odżywki dla sportowców. W porównaniu do natywnych białek serwatkowych ich zaletą jest lepsza stabilność cieplna, zmniejszona alergenność, zawartość bioaktywnych peptydów oraz możliwością otrzymania peptydów o zaprogramowanej wcześniej długości, w celu otrzymania produktów dla osób o specjalnej diecie. Dotyczy [...]
[...] z trawieniem tego białka. W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej. Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości. Naukowcy potwierdzają, ze ten antyoxidant zwalcza niektóre rodzaje raka, zmniejsza poziom cholesterolu. Mężczyźni [...]
[...] wchłanianiu, preparat skuteczniej poprawia ogólny bilans azotowy organizmu i przyczynia się do znacznego przyrostu siły i beztłuszczowej masy mięśniowej. Dodatkowo wysoka zawartość glutaminy, aminokwasów siarkowych oraz bioaktywnych peptydów wykazuje działanie immunostymulujące oraz wzmaga obronę antyutleniającą komórek co zapewnia organizmowi [...]
kumpel po przeczytaniu mojego poprzedniego postu http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=106143 powiedzial mi, ze moge go sobie wsadzic i kazal mi opracowac ten temat tak, jak powinien on byc opracowany, albo w ogole lepiej nie wysylac takich rzeczy, bo tylko w glowach mieszaja no to siadlem do komputera i pisze powyzszy post radze [...]
[...] będzie kwestią czasu, a ogólne powiększenie masy mięśniowej to ledwie jedna z możliwości W dyscyplinach sprinterskich pożądane mogą być manipulacje genetyczne zwiększające zawartość włókien szybkich w mięśniach. Z kolei dla maratończyka najważniejsze będzie poprawienie wytrzymałości. Mięśnie będą prawdopodobnie pierwszą tkanką ulepszoną dzięki [...]
Artykuł zaczerpnięty ze strony www.mt.com.pl/num/07_01/katany.htm Obowiązujący w Japonii od XII w. honorowy kodeks bushido jednoznacznie określał miejsca na ciele przeciwnika, które mogły być atakowane mieczem. Były to: wierzchołek głowy, nadgarstek ręki, bok oraz noga poniżej kolana. Już to daje wyobrażenie o jakości i możliwościach bojowych [...]
[...] (beta), które są odpowiedzialne za reakcję mięśni na te suplementy. Kupując substancje termogenne wybieraj preparaty zawierające standaryzowane wyciągi i określające zawartość każdego ze składników. Używając wiarygodnych produktów ze sprawdzonych, pewnych Źródeł, z podaną specyfikacją można monitorować i kontrolować ich spożycie i [...]
Witam Wszystkich. W załącznikach przesyłam specyfikacje dla albuminy jaj z firmy Ovovita (czy generalnie białko jaja) Czy ktos moze z was to stosował, macie jakies opinie o tym produkcie Albumina Specyfikacja nr PT 02.03/1 z dnia 02.01.2009 roku Dane producenta: OVOVITA Prawda 60 95-030 Rzgów Tel. 042 22 52 997 Fax 042 22 52 998 [...]
[...] dwie odzywki są bardzo podobne do wyżej opisanych, jest niewielka różnicą miedzy nimi, bilans Aminokwasów - BCAA i EEA - w tych odzywkach jest nieco lepszy oraz maja niższa zawartość tłuszczu i węglowodanów. Te odzywki są przeznaczone dla osób uprawiających sport na poziomie wyczynowym gdzie niewielkie różnice mogą zadecydować o wygranej. Osoby [...]
[...] twórca artykułu przedstawia nam wyniki owych badań. Kolumny są napisane w sposób bardzo niejasny i niezrozumiały. Zawartość aminokwasów można określać w różny sposób: - zawartość aminokwasów w 100g produktu - zawartość aminokwasów w 100g białka Oczywiście te dwie wartości różnią się bardzo znacząco. Dla przykładu odżywka białkowa, której [...]
[...] do każdego posiłku ( można wyłączyć je z posiłków około treningowych. Warzywa mogą być zbawieniem przy odchudzaniu w przypadku osób o ostrym apetycie, gdyż poprzez niską zawartość energetyczną i wysoką objętość - dostarczają niewielkiej ilości energii pomagając nam się ‘zapchać’. ‘A posiłki ? Ile ma ich być?’ Posiłków musi być minimum 4. [...]
[...] bialka oraz żółtka. Skorupa stanowi 10% masy jajka, zawiera ok. 3,5% skladników organicznych oraz ok.95% składników mineralnych (głównie węglan wapnia). Skorupa zabezpiecza zawartość jajka przed zanieczyszczeniami oraz umożliwia wymianę gazów. Bialko stanowi ok. 60% masy jajka, natomiast właściwa komórka jajowa (żółtko) ok 30% jego masy. [...]
[...] w stanach pourazowych i rekonwalescencji po zabiegach, itp. Mr. Big Muscle Protein została wzbogacona o kompleks witamin. Zawiera całe spektrum aminokwasów w tym zwiększoną zawartość aminokwasów rozgałęzionych, a także frakcje serwatkowe mające wpływ na produkcję w organizmie hormonu IGF-1 powodującego wzrost masy mięśniowej. Nie zawiera [...]
[...] wytwarzając kanał przepukliny, worek przepukliny: zgrubiała tkanka otrzewnej wytworzona pod wpływem bodźców mechanicznych, będąca najbardziej istotną częścią przepukliny, zawartość przepukliny: zawartość worka przepukliny, są to najczęściej pętle jelita cienkiego. W ściankach jamy brzusznej są typowe miejsca, które charakteryzują się obniżoną [...]