SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ovovita - co mysliscie na temat tego bialka

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7987

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 205 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 32683
Witam Wszystkich.
W załącznikach przesyłam specyfikacje dla albuminy jaj z firmy Ovovita (czy generalnie białko jaja)
Czy ktos moze z was to stosował, macie jakies opinie o tym produkcie


Albumina
Specyfikacja nr PT 02.03/1 z dnia 02.01.2009 roku


Dane producenta:
OVOVITA
Prawda 60
95-030 Rzgów
Tel. 042 22 52 997
Fax 042 22 52 998
www.ovovita.pl

NIP 729-011-33-47
REGON 470606454


Skład produktu: Odcukrzone, suszone białko jaja kurzego,

Opis produktu: Odcukrzone, suszone białko jaja kurzego

Pochodzenie surowca:
Polska, kraje UE
Proces technologiczny: Wybijanie świeżych jaj kurzych, separacja białka, filtracja, odcukrzanie, suszenie, pakowanie, pasteryzacja i magazynowanie.

Odpowiedniki zamienne proszku: 100 g proszku z białka jaj i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej.

Regeneracja proszku: Zaleca się rozpuszczanie 100-300 g proszku z białka jaj w 700-900 ml wody o temperaturze około 200 C

Gęstość nasypowa:
430±20 kg/m3
Cechy organoleptyczne:  Jednorodna sucha masa bez zanieczyszczeń stałych
 Zapach i smak naturalny, charakterystyczny dla białka jaja kurzego
 Barwa- od białej do kremowej, jednolita w całej masie
Cechy fizykochemiczne: Typowe parametry Gwarantowane parametry
■ pH 6,0-8,0 6,0-8,5
■ Zawartość wody 5%-8% max. 9%
■ Rozpuszczalność 92%-95% min. 92%
■ Cukry redukujące 0,1% max. 0,2%
■ Zawartość kwasu butanowego 3-OH max. 10 mg/kg w suchej masie
(w suchej masie produktu)
■ Zawartość kwasu mlekowego max. 1 g/kg w suchej masie
(w suchej masie surowca)


Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: Typowe parametry
■ Zawartość ołowiu (Pb) nie więcej niż 0,1 mg/kg
■ Zawartość kadmu (Cd) nie więcej niż 0,03 mg/kg
■ Zawartość rtęci (Hg) nie więcej niż 0,01 mg/kg
■ Zawartość arsenu (As) nie więcej niż 0,1 mg/kg



Cechy mikrobiologiczne:
Typowe parametry Gwarantowane parametry
■ Ogólna liczba bakterii tlenowych <5 000 <5 x104
■ Enterobacteriaceae <10 w 1g <100 w 1g
■ Staphylococcus aureus nie obecne w 1g
■ Salmonella nie obecne w 25g
■ Drożdże <10 w 1g <100 w 1g
■ Pleśnie <10 w 1g <100 w 1g


Wartość odżywcza
w 100g produktu:






Typowe parametry
■ Zawartość białka 82-86 g
■ Zawartość tłuszczu 0,1-0,3 g
■ Zawartość węglowodanów 5,5-8,00g
■ Wartość
energetyczna 1535 kJ - 1555 kJ/
361 kcal - 372 kcal


Dioksyny:
Typowe parametry

■ Suma dioksyn (WHO-PCDD/F-TEQ) < 3,0 pg/g tłuszczu
■ Suma dioksyn i polichlorowanych bifenyli (WHO-PCDD/F-PCB-TEQ < 6,0 pg/g tłuszczu


Radiacja:
Oświadczamy, że produkty jajczarskie produkowane przez Zakład Przetwórstwa Jaj OVOVITA nie były poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Typowe parametry

■ Cs134 < 4,0 Bq/kg
■ Cs137 < 4,0 Bq/kg
■ Sr90 < 6,0 Bq/kg


Oświadczenie GMO: Oświadczamy, że produkty jajczarskie produkowane przez Zakład Przetwórstwa Jaj OVOVITA nie są modyfikowane genetycznie, surowce wykorzystane do produkcji są także wolne od GMO.

Potencjalne alergeny:
Białko jaja kurzego.
Materiał opakowaniowy: ■ Worek HDPE dopuszczony do bezpośredniego kontaktu z żywnością
■ Karton zabezpieczający opakowania jednostkowe
(opakowania jednostkowe: 10, 25 kg)

Data minimalnej trwałości: 24 miesięcy od daty produkcji


Warunki przechowywania: Przechowywanie w suchych, czystych, wolnych od obcych zapachów miejscach, ze swobodnym obiegiem powietrza, zalecane temperatury przechowywania 8-26oC przy dobowym wahaniu temperatur nie większym niż 4oC.


Transport
i dystrybucja:
Samochody przystosowane do przewozu środków spożywczych:
 transport własny,
 transport odbiorcy,
 wyspecjalizowana firma logistyczna.
Zastosowanie: Przetwórstwo spożywcze: piekarnictwo, ciastkarstwo, cukiernictwo, przetwory mięsne, przetwory rybne, suplementy diety, wyroby farmaceutyczne.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 62110
no i ?

pare lat temu popularny był Ovopol kosztowal ok 40zl za 1kg gdzie inne bialka byly rzedu 60-70zl za kg.

smak ledwo do przepicia ale ludzie sobie radzili

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 205 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 32683
Wiem , ze było OVo (nie jestyem nowicjuszem na forum-mozna zobazcyc po profilu)
wkleilem pio prostu informacje od producenta moze komus sie przyda w dobie kryzysu i dodatkowo jestem ciekaw kto bral moze takie białko i jakie mial efekty.
z tego co wiem wspominał o tym BODY LINE w poscie w dziale DOPING
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 397
Bralem pare razy ,jezeli chodzi o efekty to wspominam je srednio ,ostro i jakos tak malo romantycznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 62110
w dobie kryzysu mamy białka najtaniej na swiecie,
nie ma sensu szukać "jescze taniej"
moja propozycja to jedzenie jajek oznaczonych "0" lub "1"

pozdrawiam

Zmieniony przez - Czarnuchok w dniu 2009-07-22 14:02:05

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 205 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 32683
Mowisz moze o Ostowi?
nie znajduje innej alternatywy?
Dobrze kumam?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 62110
3 kg egg protein olimpu ze smakiem ok 160 zł
50 zł za kg białka to nie duzo

dobre jajka kosztują M 50-70gr/sztuka
liczac ze w 1 jajku masz 6,5-7 gram bialka to potrzeba 120 jajek dla rownowartosci 1 kg odżywki 80%. wiec nie wychodzi taniej

szczegolnie że 1 kg białka z piersi kurczaka wychodzi ok. 70-80 zł

a to przeciez odżywki powinny kosztowac drozej od zwyklego jedzenia

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 205 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 32683
dzieki za informacje, rzeczywiscie lepiej wyjdzie Olimp EGG Protein
Za 8 kilo zaplace 400 zł, a Ovovite z transportem 400 zł za 10 kg.
Roznica 2 kg mysle, ze nie warto .
W Olimpie jest smak, sa enzymy trawienne.

Dzieki za pomoc
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co dodac do aakg + cm3 + hitec protein 80

Następny temat

kreatyna, jak brać, z czym łączyc

WHEY premium