[...] VITA-MIN anti-OX super sport to kompozycja najważniejszych dla sportowców antyoksydantów zawartych w ANTI-OX POWER blend oraz niezbędnych witamin (m.in. najlepszej formy witaminy C dostępnej na rynku - PureWay-C, witaminy z grupy B, kwasu foliowego, anabolicznej witaminy D) i chelatowanych aminokwasami minerałów Albion (VITA-MIN POWER [...]
[...] fizyczne. Owoce cytryńca, przypominające owoce jałowca, zawieraja 20% kwasów organicznych, szczególnie kwasu cytrynowego i jabłkowego, co daje znaczące ilości naturalnej witaminy C (w suchych owocach do 500 mg). Ponadto zawiera flawonidy, saponiny, cukry, beta-sisterol, gomissyny A, B, C, N oraz ponad 30 związków lignianowych, o [...]
[...] mogących imitować działanie testosteronu i DHEA, oraz także beta-sisterol, który ma działanie przeciwzapalne i ochronne na wątrobę. Stwierdzono również w jej składzie witaminy A, C, D, B, żelazo, mangan, sód, krzem, siarkę, miedź, cynk, jod. Ponieważ ma świetne działanie, można ją polecić jako alternatywę dla syntetycznych sterydów, gdyż [...]
[...] w fazie poznawania, i dzisiaj nie możemy wyjaśnić jeszcze na czym się one opierają. Wiemy natomiast, że identycznie działa np.kwas retinowy - substancja zaliczana do grupy witaminy A. Kwas retinowy stymuluje syntezę białek w komórkach zdrowych, a hamuje w nowotworowych. Swój efekt anaboliczny wywiera poprzez receptory steroidowe, podobne do [...]
[...] jabłkowa, nie są pełnowartościowe. Pełnowartościowa dieta jest zawsze urozmaicona. We wspomnianych dietach brakuje bowiem różnych składników, np. w mlecznej żelaza i witaminy C, w jabłkowej czy grejpfrutowej białka zwierzęcego. Niektórzy wymyślają diety tzw. rozdzielne. To też nie są diety profesjonalne, bo jeśli zajrzymy do tabel [...]
[...] uzupełnienie". Suplementy, to nic magicznego. Tak popularna kreatyna występuje obficie w wołowinie oraz w innych mięsach, glutamina ma swoje „siedlisko" w twarogu a witaminy czy minerały odnajdziemy w warzywach oraz owocach. Suplement jest zatem swego rodzaju „koncentratem" substancji otrzymanym w warunkach laboratoryjnych występujących [...]
[...] uzupełnienie". Suplementy, to nic magicznego. Tak popularna kreatyna występuje obficie w wołowinie oraz w innych mięsach, glutamina ma swoje "siedlisko" w twarogu a witaminy czy minerały odnajdziemy w warzywach oraz owocach. Suplement jest zatem swego rodzaju "koncentratem" substancji otrzymanym w warunkach laboratoryjnych występujących [...]
[...] co objawia się obniżeniem ilości glukozy we krwi co objawia się drżeniem rąk, mdłości. Największe niedobory witaminowe dotyczą witamin z grupy B, kwasu foliowego, witaminy A. W niektórych przypadkach obserwuje się zaburzenie metabolizmu białek i węglowodanów. Układ krążenia Następuje zmiana w mięśniu sercowym, który staje się słabszy, [...]
[...] i nadczynność); Selen - brak selenu uniemożliwia konwersję T4 do T3 - aktywuje enzym 5-dejodynazę tyroniny; Witamina A - zahamowanie czynności tarczycy prowadzi do niedoboru witaminy A i wzrostu zawartości karotenoidów; Cynk - stymuluje TSH, hamuje wydzielanie estrogenów. Na podstawie wyników wykonanych przeze mnie w ostatnich 6 latach analiz [...]
[...] choroby, osiągają nową witalność i unikają zabójczych chorób, które są dziś epidemią w naszym mięsnym, chlebowym, mlecznym i śmieciowym (fastfoodowym) społeczeństwie. Świeże witaminy, aktywne enzymy, organiczne minerały, rozpuszczalny błonnik, wysoka zawartość wody i łatwo strawny tłuszcz i białka w awokado i innych owocach i roślinach jadalnych [...]
[...] 2-3 godzin od suplementów lub posiłków białkowych zawierających inne, duże neutralne aminokwasy. Aby proces syntezy serotoniny przebiegał sprawnie, niezbędna jest obecność witaminy B6. Dlatego też wraz z tryptofanem zaleca się przyjęcie 20mg tej witaminy. Innym aminokwasem stymulującym uwalniane hormonu wzrostu jest tyrozyna. Aminokwas ten po [...]
[...] To dzięki nim widzisz, mówisz, uczysz się. Aby wszystkie te procesy przebiegały bez zakłóceń, musisz odpowiednio karmić swój mózg. Dieta powinna zapewnić im odpowiednie witaminy, białka i tłuszcze. Mózg, twoje centrum dowodzenia, karmi się wyłącznie glukozą. Tylko ona może swobodnie przenikać z krwi i dawać energię neuronom. Jej dostawy [...]
[...] Południowej i dorasta na ponad 3000 m npm w górach Andach. Korzeń maca zawiera dużo protein, żelaza, cynku, magnezu, wapna, węglowodanów, fosforu i prawie wszystkie witaminy. Maca zawiera także substancje podobne do hormonów, które mogą wywierać wpływ na dokrwienie w okolicy miednicy i na produkcję testosteronu i estrogenu. Podniesiony [...]
[...] Lactobacillus acidophilus Rossel-52 oraz Bifidobacterium Roseel-175. · Witaminy o Witamina A (retinol - podstawowa forma) Każdy chyba wie, że skutki niedoboru tej witaminy to problemy ze wzrokiem, skóra. Lecz nie tylko. Jest jeden główny skutek, o którym często się zapomina. Chodzi tu o fundamentalne upośledzenie odporności spowodowane [...]
[...] wysiłku należy spożyć około 60-80 g łatwo przyswajalnych węglowodanów w formie płynnej. Najlepiej podawać je w postaci izotonicznego napoju (6-8% cukru), zawierającego także witaminy i składniki mineralne. Synteza glikogenu przebiega najbardziej intensywnie w ciągu 5-6 godzin po zakończeniu treningu, dlatego w tym czasie należy przyjąć ok. 200 g [...]
[...] po 6 miesiącach od wprowadzenia suplementu zawierającego makroskładniki w postaci płynnej (360 kcal; 54 g węglowodanów; 20 g białka; 8 g tłuszczu; 300 mg wapnia; 100 IU witaminy D; 0,4 mg witaminy B6 i 1,2 μg witaminy B12) – porcja 30-60 minut po treningu lub w dowolnym momencie w dni nietreningowe. W skrócie - zastosowana interwencja [...]
[...] do nieprzestrzeganie diety. Podsumowanie: Pamiętajcie że dieta nie musi być monotonna. W diecie,produktach jakie spożywamy muszą przeważać produkty wartościowe,bogate w witaminy,minerały,błonnik i pełnowartościowe białko,węglowodany złożone i zdrowe tłuszcze. Jak wiadomo produkty wysoko-przetworzone,wszelkie batoniki,słodkości,wszystko to co [...]
[...] kwas, który powstaje w organizmie z aminokwasu zwanego leucyną. Organizm produkuje dziennie od 0,2 do 0,4 g HMB. Jest to substancja bioaktywną działa w podobny sposób, co witaminy. HMB miało być tym cudownym suplementem, który jednocześnie spala tłuszcz i buduje tkankę mięśniową, jednak działanie HMB na tym polu nie zostało potwierdzone. Mogę [...]
[...] jako koenzymy, substancje, których obecność warunkuje prawidłowe działanie enzymów, białek katalizujących procesy przemiany materii. Z chemicznego punktu widzenia witaminy nie stanowią jednorodnej grupy. Ich wspólną cechą jest niski ciężar cząsteczkowy. Organizm człowieka nie ma zdolności wytwarzania większości witamin ani dłuższego [...]
[...] nie może obyć się bez maku. W różnych regionach Polski przyrządza się z niego różne potrawy: kutie, makówki, kluski z makiem no i oczywiście makowce. Nasiona maku zawierają witaminy A, C, D, E oraz błonnik aż 20% masy, wapń, magnez, żelazo, potas. Mak pomaga w procesie trawiennym, wiąże cholesterol, przeciwdziała miażdżycy. Pośnik To staropolska [...]