ODRADZAM SPOŻYWANIA SUROWYCH JAJEK!!!! Salmonella to jedna sprawa, druga sprawa to zawarta w jajkach awidyna która wiąże że sobą witaminkę H, to połączenie jest uodpornione na dzianie enzymów trypsyny i chymotrypsyny. Białko ugotowane podawane denaturacji i nie ma już właściwości anty odżywczych.
[...] chyba wszystko poza jarmużem, pietruszką i selerem naciowym ( ujdą tylko w soku ). Mogę sobie chrupać ot tak liście np. kapusty pekińskiej w czystej postaci albo brokuły ugotowane w samej wodzie, nawet bez soli. ;-) I najczęściej w takiej postaci jadam te warzywa. A polane oliwą, wiesiołkiem czy na ciepło z masłem to już wypas ;-D Chociaż [...]
[...] jogurtu 500ml z owocami - 2 banany (ulubiony owoc, zajadam w ciągu dnia jak cukierki) 832 kcal białko - 33,75 g węglowodany - 130,15 g 3.) Trzeci posiłek. Godzina 14 - ugotowane jajko z majonezem - puszka makreli w oleju 819 kcal białko - 25,93 g węglowodany - 1,6 g 4.) Godzina 16 - Mussli z orzechami i suszonymi owocami - druga połowa [...]
1.rono-150g platkow z mlekiem ; 4 ugotowane bialka jaj 2.po treningu- 100g ruzu ; puszka tunczyka 3.losos/inna ryba ; 100g ryzu ; multiwitamina; 4.250 g twarogu-chudy zmiksowany z ryzem i mkekiem 5.puszka tunczyka 7.4 bialka jaj-ugotowane 8.proteina {30 minut przed snem} Ps:wciagu dnia ok 4litry wody. to moze jeszcze ja cos wtrace przy [...]
Wrócę jeszcze miksowania płatków owsianych z białkiem i oliwą. Czy jeśli zmiksuje płatki w mikserze(surowe,suche) i dodam rozpuszczone białko do tego oliwa to czy te surowe płatki będą się gorzej wchłaniały niż takie ugotowane,rozmiękczone?