Może głupie pytanie, może nie. Jak liczyć kcal z udka z kurczaka? Przed smażeniem/gotowaniem ważyć, a po kosci osobno zważyć i wage kosci odjąć od wagi udka z przed smażenia/gotowania?
Tak, w ten sposób. Lub by nie świrować za każdym razem zrób to raz i potem kupuj udka o podobnej gramaturze i przyjmuj stałą wartość masy kości, nie ważą jako specjalnie dużo by trzeba było się nad tym mocno skupiać.
Robiąc no. Udko z kurczaka zamiast fileta rozumiem, że tłuszcz również wliczam z tego udka ? Czy interesują mnie tylko te tłuszcze zdrowe ? Przykład drugi ziemniaki wliczam jako węglowodany a zakładając, że mają również w sobie białko to czy te białko też liczę ? Pewnie wyszło masło maślane, ale chciałbym raz i konkretnie dowiedzieć się jak to [...]
[...] Kochany pamiętniczku! Wlazłam dzisiaj w ten temat i dostałam po oczach swoją sylwetką z roku 2015. Teraz jest mnie więcej, kanibale by się cieszyły z takiego udka co mam teraz - ale i jestem w lepszej formie. Niby chciałby człek mieścić się w ciuchy w których chodził mając 5kę z przodu na wadze, ale organizm woli jak jest mnie [...]
[...] już wiele wątków przeczytałem, i czasami są rozbieżności, więc już się pogubiłem jakie wartości energetyczne BWT i Kcal powinienem przyjąć. Poszedłem do mięsnego, kupiłem 3 udka ( u mnie nazywa się to udka, nie podudzia, pałki czy jak to tam kto mówi ). 3 udka warzyły że skóra 920 gram Ściągnąłem skórę w miarę możliwości i całość ważyła 788 [...]
Żeby takie słupy były co to Panteon o nich też marzy... A Fanss jak jeszcze w jakimś filmie te udka tak ponapina i pomanifestuje - to ja zwątpię w ta tłustość. W udach jej nie ma - dobrze pamiętam, takich widoków sie łątwo nie zapomina...
[...] sprawdziła się mega dobrze, nie czułem głodu, oszczędzałem sporo czasu na gotowaniu, a i nawet z kasą wyszedłem trochę do przodu wbrew pozorom, a jadałem nie tylko udka z kurczaka, czy skrzydełka, ale i łosoś, czy wołowinka wpadła :) Więc chyba faktycznie trzeba do tego wrócić :) TYm bardziej, że czułem się niesamowicie dobrze, mega [...]
Cześć, chciałbym zrobić mini-cuta 5 tygodni maksymalnie 6. Waga 85-87(dobrze widoczny abs) Wzrost 180 Bf 12-14 Białko 280 g (1 kg miesa dziennie udka z kurczka/kurczak) Tłuszcze 150 g Węglowodany 380 g Moja strategia, to obcięcie 100 g węglowodanów oraz w razie zastoju dodanie aktywności fizycznej cardio/interwały. Co myślicie o dodaniu t3 dwa [...]
[...] 199 mg trenu E. Kalorie oscylowały pomiędzy 1400 a 1500 kal, węgli ok 30-40 g ed, białko około 2, z tłuszczami różnie raz mniej raz więcej, zależy jakie mięso jadłem (schab, udka gotowane, pierś). To tak mniej więcej, bo ja już nie liczę, raczej kieruję się już tymi schematami, które kiedyś tam wypracowałem na sobie. Ale dieta na 100 %, żartuję [...]
wycwiel - ME w kulturystyce czekają na Ciebie! Kategoria do 75 kg. Kaloryfer już masz a i udka też niczego sobie! https://bundles.sfd.pl/SFD/2019/2/9/1eb7cbfb7a6646f2b3f161842f04969c-small.jpg
[...] przy robieniu masy. Chcialbym zaznaczyc ze nie moge jesc papryki ani orzechow ani wieprzowiny tunczyka. ryz zamieniam czasami na ziemniaki a makaron na chleb razowy piers na udka pieczone mieso gotowane ani na parze mi nie wchodzi tylko pieczone lub smazone. Pytanie glownie jest takie czy nie przesadzam z bialkiem i tluszczem i jezeli tak to co [...]
Co do zamiany piersi na tłustsze mięsa to sam nie wiem, musiałbym obczaić jakie najlepiej, najłatwiej itd. karkówka, łopatka wieprzowa, udka z kurczaka lub filety z udek kurczaka - przy nich masz czas obróbki jak przy filecie a tłuszczu więcej o wiele no i wg mnie smakowo o wiele lepiej wypadają