[...] sie spodziewac, ze zjesz wiecej niz bys chciala. NALEZY JESC ZANIM SIE BEDZIE GLODNYM W trakcie treningu nie zapomnij pic, najlepiej napoje izotoniczne, uzupelniajace sole, ale woda tez moze byc (ok 0.5l/1h). Pamietaj tez, ze kobiety potrzebuja wapna bardziej niz mezczyzni, wiec powinny wyposazyc swoja diete w jeden jogurt dziennie :) To [...]
[...] Wynikalo by z tego, ze jestem w podwojnie zagrozonej grupie - raz, ze jestem aktywny fizycznie a dwa, ze mam bardzo malo ww w diecie. Z Serem i makrela bedzie troche ponad 2g sodu, a nie uzywam zadnych przypraw, nie sole itp. Bede musial pomyslec nad jakims dobrym zrodlem sodu (moze jakies propozycje?;) Aha sog juz nie wejdzie Pozdrawiam
Też nie lubię twarogu i jedzenie go to dla mnie koszmar. Ja zazwyczaj rozdrabniam ser, dodaję kefir lub jogurt naturalny, solę i dodaję szczypiorek. Czasami odrobina cykru jak jest za kwaśny.
[...] stosowanym źródłem białka w odżywkach białkowych dla sportowców, co potwierdza jego pozytywny wpływ na nasze zdrowie i sylwetkę. Nabiał zawiera również zdrowe tłuszcze, sole mineralne i witaminy, takie jak: A, B2, B12, D, które mają działanie prozdrowotne. Jednym ze składników mleka jest wapń, chociaż nabiał nie jest jego najlepszym [...]
Przyswajanie żelaza zmniejszają sole wapnia, fosforu, mleko, sery, herbata (tanina), kawa i fityniany znajdujące się w nasionach zbóż. Nadmiar w pokarmach jednego z takich pierwiastków jak wapń, cynk, mangan i żelazo powoduje blokowanie przyswajania innych pierwiastków tej grupy. Przyswajanie żelaza poprawia się przy wystąpieniu jego niedoborów w [...]
[...] to, co pijemy. Dlatego zdecydowanie watro przyjrzeć się temu dokładniej. Pot jest wydzieliną gruczołów potowych. W 98% składa się on z wody, a resztę składników stanowią sole, tłuszcze, mocznik, kwas moczowy, amoniak, kwas mlekowy, węglowodany i związki mineralne. To, czy jesteśmy odwodnieni lub nawodnieni, uzależnione jest nie tylko od [...]
[...] swoje naczynia środkami do tego przeznaczonymi. Należy również pamiętać, aby nie podgrzewać średnio i wysokozmineralizowanej wody, bo w wysokiej temperaturze wytrącają się sole, nieprzyswajalne dla organizmu, a im woda bardziej zmineralizowana, tym soli jest więcej. Zmienia się również jej gęstość i twardość, a tym samym właściwości. Dlatego, [...]
[...] Właśnie się napaliłem jak szczerbaty na suchary, że są w kapsach bez dodatków, ale niestety... "Monowodzian kreatyny, substancja wypełniajaca - fosforan wapnia; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu." https://ostrovit.com/pl/monohydrat-kreatyny/53-monohydrat-kreatyny-1000-150-tab.html
[...] około 1m wysokości. Korzeń żywokostu bogaty jest w wiele cennych substancji, np.: alantoinę, garbniki, związki śluzowe, kwasy wielofenolowe, skrobię, asparaginę, aminokwasy, sole mineralne oraz olejki eteryczne. Niestety, jak wiadomo, w korzeniu znajdują się także toksyczne związki – alkaloidy, dlatego obecnie zaleca się stosowanie go tylko [...]
[...] ponieważ w kawie czy herbacie mogą być szczawiany które łączą się z wapniem i powodują ze jest on dla nas nie dostępny. Jeśli chodzi o wodę i o to że wypłukuje witaminy i sole mineralne- dzieje się to wtedy gdy popijamy w czasie jedzenia wpływa to na szybkość przesuwania treści pokarmowej i skraca czas kontaktu strawionego pokarmu z kosmkami [...]
tussipect mozesz łykac do woli !! (oczywiscie w gr rozsądku !! ) a efedryna jest tam najgorszym ze składników do tego jakies sole + wyciągi z ziół ! (m.in tymianek jak pamietam)
A patrzcie co na temat odwadniania skory wyczytalam o herbacie zielonej : "(...)Na tym jednak nie koniec: Roślina ta ma także właściwości nawilżające. Zawiera bowiem sole mineralne, mikroelementy, witaminy A, C i z grupy B. Zapobiegają one utracie wody przez skórę, odżywiają ją i poprawiają jej kolor.". W temacie w prawdzie jest pytanie [...]
[...] tłuszczów niż w innych zbożach. Około 40% kwasów tłuszczowych stanowi kwas linolowy, dodatkowo znajdziemy też kwas oleinowy oraz palmitrynowy. Płatki owsiane bogate są w sole mineralne, w tym rozpuszczalną w wodzie krzemionkę. Zawarte w błonniku β-glukany są polecane dla ludzi mających kłopoty z przewodem pokarmowym. Pod wpływem gotowania [...]
[...] – ziarno poddane jest jedynie zgnieceniu. Płatki górskie dodatkowo są cięte, a błyskawiczne znacznie rozdrobnione. Wszystkie produkty zbożowe zawierają fityniany, czyli sole kwasu fitynowego. Stanowią one formę zapasową fosforanów i składników mineralnych w pszenicy, życie, owsie, jęczmieniu, gryce, czy ryżu. Również są one obecne w [...]
Jak się pocisz to wydalasz wodę + sole mineralne, aby schłodzić organizm i utrzymać normalna temperaturę w czasie wysiłku. Czyli pocenie się nie świadczy o utracie tłuszczu, tylko o prawidłowo funkcjonującym naszym wewnętrznym termostacie. ALe wiadomo że wyższa temp. ciała oznacza wyższy poziom metabolizmu, a więc szybsze spalanie tłuszczu. Tak [...]
[...] poddane jest jedynie zgnieceniu. Płatki górskie dodatkowo są cięte, a błyskawiczne znacznie rozdrobnione. Produkty zbożowe cechują się tym, że zawierają fityniany, czyli sole kwasu fitynowego. Stanowią one formę zapasową fosforanów i składników mineralnych w pszenicy, życie, owsie, jęczmieniu, gryce, czy ryżu. Fityniany są również obecne w [...]
[...] tłuszczów niż w innych zbożach. Około 40% kwasów tłuszczowych stanowi kwas linolowy, dodatkowo znajdziemy też kwas oleinowy oraz palmitrynowy. Płatki owsiane bogate są w sole mineralne, w tym rozpuszczalną w wodzie krzemionkę. Zawarte w błonniku β-glukany są polecane dla ludzi mających kłopoty z przewodem pokarmowym. Pod wpływem gotowania [...]