Własnie w tym problem ze tam jest tego duzo wiecej niz 10 czy nawet 25g ;c Jeśli przykłądowo smazysz pierś lub schab w formie kotleta w panierce to oczywiste jest że trzeba dać więcej oleju lub smalcu ale wtedy musisz mnie wiecej wzrokowo oszacowac ile tłuszczy wypił kotlet i tyle dać , ja na większego kotleta wpisuje 10g bo przeciez nie [...]
schab sam nie kombinuj do lekarza idz z lekarzami roznie bywa ale byc moze dowiesz sie wiecej niz na forum. powodzenia zet5u efekty uciskania pasem moga byc widoczne dopiero po 2-3 tygodniach nie rezygnuj za szybko. poczytaj jak najwiecej o masazu limfatycznym, wchlanianiu sie limfy itd.i masuj delikatnie tylko sobie krzywdy nie zrob :) [...]
matko, nie wytrzymałabym, gdybym miała ustalony jadłospis na cały tydzień, a jak w środę będziesz miała ochotę na schab zamiast kurczaka? :-D zainstaluj sobie lepiej aplikacje fitatu np. i licz kalorie sama :-)
[...] (jesteś?) - rekomendacja raczej będzie pod 200g. WPC jest OK, ale masz o wiele więcej dobrych źródeł - twaróg, jaja, indyk, chuda wieprzowina (najlepiej mięso z szynki lub schab. ) Planuję jeszcze 5 tygodni takiej diety, potem zobaczę. Bardzo fajne co pisałeś, żeby nie wariować i czasem sobie na coś tam pozwolić, problem w tym, że ja sobie [...]
[...] (jesteś?) - rekomendacja raczej będzie pod 200g. WPC jest OK, ale masz o wiele więcej dobrych źródeł - twaróg, jaja, indyk, chuda wieprzowina (najlepiej mięso z szynki lub schab. ) Nie jestem oczywiście na bombie. Tak jak pisałem, jestem kompletnym amatorem, dopiero uczę się kalorie liczyć ;) Tak, ważę 100 kg, tylko jakieś 10 - 15 a może i 20 [...]
[...] woł. piecz. 50 g befsztyku smaż. 50 g ozoru woł. wędz. 50 g gęsi piecz. 200 g śledzia w occie 200 g grochu puree 100 g mięsa wędzonego. 5-6 godzin: 200 g mięsa wieprzowego ( schab, pieczeń) 7-8 godzin: 200 g tłuszczu (słonina, boczek) ------- wnioski wyciągnijcie sami przypominam- to tylko ciekawostka. która może jednak będzie miała wpływ na [...]
Teraz cos z innej beczki: Szef kuchni poleca: Schab w pomarańczach Składniki: ok. 1 kg schabu, 1 duża lub 2 średnie cebule, 2 średnie pomarańcze (nie mają prawa być gorzkawe; muszą być słodkie i soczyste!); w ostateczności sok (ale z farfoclami czyli nie odcedzany - bodaj Hortex taki oferuje), 1-2 ząbki czosnku pół szklanki bulionu (najlepiej [...]
[...] Przed podaniem posypać posiekaną natką selera. Jedna porcja ( 200 ml ) zawiera 54 kcal Schab pieczony z papryką i pieczarkami ( składniki na 4 porcje ) 400 g chudego schabu bez kości 100 g papryki czerwonej 100 g papryki zielonej 150 g pieczarek 2 łyżki oleju sól, pieprz, przyprawa do pieczeni Mięso podzielić na porcje, posypać [...]
[...] pieczenia przeznacza się najcenniejsze części tuszy. Przede wszystkim mięso o tkance miękkiej i soczystej, znajdujące się z obu stron kręgosłupa, polędwica wołowa i końska, schab wieprzowy lub z dzika oraz comber barani i sarni. Do pieczenia odpowiednie- są również takie mięsa, jak udziec, nerkówka, mostek, łopatka i wątróbka cielęca, część [...]
91. Sałatka Patryka do frytek Kukurydza i majonez jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, [...]