Jest z czego wybierać. Sera białego typu twaróg tam nie ma? Osobiście lubię awanturkę - wyciągam te sardynki z oleju (albo tuńczyka - też czasami dają na stołówkach) i mieszam z twarogiem. Brzmi średnio, ale smakowo i makro jest fajnie. jeszcze jakaś ostra papryczka i dla mnie super:) Zajadanie orzeszkami na pewno do niczego dobrego nie [...]
[...] To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, bo czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. Natomiast sardynki bywają puszkowane już na kutrach rybackich. Dobry olej napędowy Olej słonecznikowy, pełen kwasów omega-6, spożywałaś pewnie tysiące razy. A lniany albo orzechowy, [...]
[...] To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, bo czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. Natomiast sardynki bywają puszkowane już na kutrach rybackich. Dobry olej napędowy Olej słonecznikowy, pełen kwasów omega-6, spożywałaś pewnie tysiące razy. A lniany albo orzechowy, [...]
Owszem poszukam tych ćwiczeń :-) Co do krewetek zmieniłam wartości odżywcze na te z tej strony, w których było mniej tłuszczu. Skoro owoce morza są chude to niech będzie chudo :-) Przynajmniej nie będę miała wyrzutów, że oliwa była w marynacie itp. MISKA- 1 DZIEŃ NA NISKICH WĘGLACH (155g- 50g = 105g) [...]
Mam taką ciekawostkę, może się komuś przyda : Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w gramach na 100g produktu Łosoś atlantycki, hodowlany, smażony, wędzony 1.8 Sardela europejska, w oleju, po odsączeniu 1.7 Sardynki w sosie pomidorowym, całe, po odsączeniu 1.4 Śledź atlantycki, marynowany 1.2 Makrela atlantycka, smażona, wędzona 1.0 Pstrąg [...]
[...] marynowany 1.2 Makrela atlantycka, smażona, wędzona 1.0 Pstrąg tęczowy, hodowlany, smażony, wędzony 1.0 czyli licząc ood góry kilogram łososia ma 18g 03 sardela 17g sardynki 13g itd. masz 3 kilogramy łososia czy niech będzie sardeli/sardynek za mniej niz 20pln? daj namiary! Zmieniony przez - solaros w dniu 2013-10-11 19:43:50
[...] morskie, są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. Stosunkowo dużą ilość kwasów omega-3 zawiera łosoś, tuńczyk oraz sardynki i skorupiaki. Dlatego naukowcy nie mają wątpliwości - powinniśmy znacznie zwiększyć udział kwasów omega-3 w diecie poprzez częstsze spożywanie owoców morza i ryb. [...]
[...] wg mnie, trochę za małe, ale to w porównaniu z Gdańskiem czy FIWE. Jednak dużo lepsze rozmieszczenie stoisk, spowodowało że nie było tak jak na FIWE, że wszyscy są jak sardynki w Puszcze. Było względnie luźno. Bardzo dużo stoisk z różnym jedzeniem od suszonych mięs, po produkty 0 czy słodycze fit. Niektóre naprawdę ok. Również dostałem [...]
aero na czczo to nie byl dobry pomysl, caly dzien po tym czulam sie zmeczona, never again:P dzisiaj w sklepie kolo mnie wyczailam ze maja sardynki w puszce w promocji (2,39zl za 90g ryby- co prawda w oleju, ale coz tam, zawsze go mozna odlac), zasmakowaly mi, jutro kupie z 10 sztuk, bede miala na dlugo, a drugiej takiej promocji miec na pewno nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Co do tuńczyka. Czy mogę np. (bo podobno po treningu tłuszczy nie powinno być) zjeść kaszę i twaróg chudy po treningu, a wieczorem sardynki z oleju albo makrelę wędzoną ? Chodzi mi o ten zamiennik dla tuny i czy te ryby przypadkiem też nie posiadają tego syfu, o którym pisał kolega wyżej. niestety z oleju ryby nie sa zbyt zdrowym zrodlem bialka [...]
bylbym wdzieczny za sprawdzenie. bo tez troche nie ufam tesco, ale jakies kontrole chyba maja takie duze sieci bo z kolei wedzone sardynki sa jeszcze gorsze podobno, zawieraja chemikalia z wedzarni, skladniki dymu. czytalem kiedys o tym artykul. z drugiej strony ciekawe ile taka rybka w puszcze ma omega 3. teoretycznie ok. 2 g, tak mozna wyczytac [...]
[...] to strasznie ta krete wywal bo przy takim odzywianiu to strata kasy DIETA to PODSTAWA chleb pszenny,zwykły makaron z menu cąłkiem wywal,smietane także,chrupki kukurydzinae,sardynki tez wywal,jedz weglowodany:ryz biały,brązowy,kasza gryczana,jeczmienna,makaron razowy,durum,płatki owsiane,chleb razowy białko:mieso(piers z kurczaka,indyka,udziec [...]
[...] złożonych i witamin Zelazo: Mięso i wędliny - wołowina, wątroba wieprzowa i wołowa, podroby, mięso królika, wędliny: polędwica wołowa, szynka polędwica z indyka ryby: sardynki wędzone i w oleju nabał: żółtko jajka warzywa: brukselka, brokuły, szpinak i odmiany sałaty o mocno zielonych liściach, czerwona kapusta i buraki, strączkowe [...]
Co do zawartości białka 54g/100g to napewno wkradł sie błąd. Tuńczyk podobnie jak inne ryby w puszcze (SARDELE, SARDYNKI) zawiera bialko w przedziale: 19-27 g Jesli chodzi o kalorycznisc to wyglada nastepujaco : 99-280 kcal (w zależności od tego czy ryba jest konserwowana w oleju, czy w solance) Tłuszcz: od 0,6 g (tuńczyk w solance) do 20 g [...]
[...] serca i układu krążenia, obniżając poziom trójglicerydów i uniemożliwiając powstawanie zakrzepie. Należy więc jeść tłuste ryby (łososia, tuńczyka, makrelę, śledzia, sardynki). Spożywanie odpowiedniego rodzaju tłuszczu jest niezwykle istotne dla właściwego żywienia. Tłuszcze, tak zwane niezbędne, obniżają ryzyko powstawania nowotworów, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na półtłusty dla zbilansowania tłuszczu. Co do tuńczyka. Czy mogę np. (bo podobno po treningu tłuszczy nie powinno być) zjeść kaszę i twaróg chudy po treningu, a wieczorem sardynki z oleju albo makrelę wędzoną ? Chodzi mi o ten zamiennik dla tuny i czy te ryby przypadkiem też nie posiadają tego syfu, o którym pisał kolega wyżej. Swoją drogą, [...]