tunczyka zawsze kupuje w sosie wlasnym (o ile nie swiezego) a sardynki najlepsze sa z Portugalii - wlasnie w oliwie. Tym razem mialam sledzika ale dumny napis na puszce glosil "w oleju rzepakowym"
[...] za odpowiedzi Nasunęło mi się jeszcze parę pytań: jajka najlepiej jeść całe czy same białka(żółtka chyba mają węgli trochę?) Czy żeby zwiększyć wartość kcal powinnam wybierać np tuńczyka/sardynki/śledzie w oleju, czy lepiej wszystko chude i samemu dodawać tłuszczy? Czy teraz mam jeść co 3 godziny mimo ze wcześniej jadłam tylko śniadanie?
[...] biały lub makaron // BRAZOWY - Sałatka + oliwa z oliwek 2 Posiłek: - Kajzerki // J/W - Serek naturalny - Margaryna - Orzechy Włoskie 1 Kolacja: - Tuńczyk w oleju lub sardynki - Kajzerki //RAZOWY - Margaryna // DAJ OLIWE 2 Kolacja: - ?? - ?? Proszę o korekte, nie mam o tym wielkiego pojęcia wiec śmiało można zmieniać wszystko jedynym [...]
Tylko trochę tych ryb byś musiał zjeść aby dostarczyć odpowiednie dawki o3 Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w gramach na 100g produktu Łosoś atlantycki, hodowlany, smażony, wędzony 1.8 Sardela europejska, w oleju, po odsączeniu 1.7 Sardynki w sosie pomidorowym, całe, po odsączeniu 1.4 Śledź atlantycki, marynowany 1.2 Makrela atlantycka, [...]
najzdrowyszy tunak jest w sosie własnym lub w oleju, a te wszystkie pomidorowe to mają pełno konserwantów. ibrahim: a sproboj jesć codziennie sardynki albo flądre a tunaka da sie (wiem to na własnym przykładzie) marcinek: moze i ci pomaga ale tylko psychicznie(choc czasami to najlepsza pomoc) bo ma zero węgli jakże niezbędnych przed treningiem. [...]
[...] sery dojrzewające. Węgorz świeży 1200 IU/100 g Śledź w oleju 808 IU/100 g Gotowany/pieczony łosoś 540 IU/100 g Śledź marynowany 480 IU/100 g Ryby z puszki (tuńczyk, sardynki) 200 IU/100 g Kaszki mleczno-ryżowe, mleczno-zbożowe 160-480 IU, tj. ok. 64-80/100 ml Gotowana/pieczona makrela 152 IU/100 g Mleko modyfikowane > 1 r.ż. 70-80 [...]
[...] w tygodniu i nie mogą być za bardzo rozgotowane, itp. Raczej trudno jest pozyskać odpowiednią ilość tłuszczy Omega 3 wyłącznie z pożywienia. Dobrze, jeśli ludzie chcą jeść sardynki. Sardynki są bardzo dobrym, leczniczym pokarmem. Są "rybiątkami" więc nie zdążyły jeszcze nagromadzić całej masy metali. Są wędzone, więc nie są gotowane i [...]
[...] ogólne ode mnie. Jaki olej stosujesz? Bo olej a olej to duża różnica :) Z takich ogólnych uwag: postaraj się wprowadzić do diety zdrową rybę raz na czas: śledź, szprot, sardynki, łosoś, pstrąg. To bardzo bogate źródła kwasów omega 3 oraz witaminy D (która jest bardzo rzadka w pożywieniu). Dalej, pomyśl nad szpinakiem lub jarmużem. Obydwa są [...]
[...] ogólne ode mnie. Jaki olej stosujesz? Bo olej a olej to duża różnica :) Z takich ogólnych uwag: postaraj się wprowadzić do diety zdrową rybę raz na czas: śledź, szprot, sardynki, łosoś, pstrąg. To bardzo bogate źródła kwasów omega 3 oraz witaminy D (która jest bardzo rzadka w pożywieniu). Dalej, pomyśl nad szpinakiem lub jarmużem. Obydwa są [...]
[...] Butelka Kryniczanki (1,5L) to około 50% dziennego zapotrzebowania na wapń, plus duże ilości magnezu (około 30% dziennego zapotrzebowania). Bogate w wapń są również szproty, sardynki z kośćmi, groch biały (i inne strączkowe), a z ziaren sezam, mak, nasiona chia. Również w ziołach prowansalskich znajdują się pewne ilości. Alternatywnie można [...]
[...] aby spożywać również te chude. Wyróżnić warto: - śledzia, - makrelę, - dzikiego łososia, - pstrąga, - halibuta, - karmazyna, - dorsza, - mintaja, - mirunę. - szprot - sardynki. Warto zdecydowanie bazować na rybach świeżych lub mrożonych. Okazyjnie można zjeść rybę wędzoną, czy puszkowaną. Jednak każda obróbka ma negatywny wpływ na jakość [...]
[...] w tygodniu i nie mogą być za bardzo rozgotowane, itp. Raczej trudno jest pozyskać odpowiednią ilość tłuszczy Omega 3 wyłącznie z pożywienia. Dobrze, jeśli ludzie chcą jeść sardynki. Sardynki są bardzo dobrym, leczniczym pokarmem. Są "rybiątkami" więc nie zdążyły jeszcze nagromadzić całej masy metali. Są wędzone, więc nie są gotowane i [...]
[...] w tygodniu i nie mogą być za bardzo rozgotowane, itp. Raczej trudno jest pozyskać odpowiednią ilość tłuszczy Omega 3 wyłącznie z pożywienia. Dobrze, jeśli ludzie chcą jeść sardynki. Sardynki są bardzo dobrym, leczniczym pokarmem. Są "rybiątkami" więc nie zdążyły jeszcze nagromadzić całej masy metali. Są wędzone, więc nie są gotowane i [...]