i micha tak: -wywal mleko -daj różne wegle w ciagu dnia kasze gryczaną dobry ryz paraboliczny brązowy ziemniaki, bialko tak samo kurak indyk mieso ryby -daj orzechy włoskie/migdały/pistacje - i wiecej warzyw%-)
Adramel dzięki za odpowiedź.Tłuszczy jest własnie 1g na kgA co do 4 posiłku to chodzi mi o to czy nie za duzo kcal i tłuszczy na raz w jednym posiłku.Nie mogą zostać pistacje?A z musli zrezygnuje, jesteś drugą osoba która mi to radzi wiec coś w tym musi być.Mam za mało białka w bilansie dziennym,zamierzam kupić ale jeszcze nie wiem [...]
[...] to jakas kpina, powinienes porozrzucac wszystkie makro rownomiernie w posilkach a nie wdupiac 3/4 tluszczu jako jeden posilek. Orzeszki ziemne zamien na brazylijskie/migdaly/pistacje. A ten olej pol na pol lniany/oliwa z oliwek. Moze tez jakies awokado i ryby morskie warto wrzucic do jadlospisu? No nie wiem jak tam u ciebie z finansami na ta [...]
orzeszki ziemne nie sa "orzechami",Bardziej wartościowe są włoskie, brazylijskie, migdały, pistacje. często też orzeszki ziemne są zarażone pleśnią. Generalnie, to nie zawierają tyle zdrowych tłuszczy, co prawdziew orzechy:)
[...] się nudzi a dookoła jedzą - czy mogę (przy zachowaniu odpowiednich makro na cały dzień) między drugim a trzecim posiłkiem zjeść np. jabłko + orzechy (migdały, laskowe, pistacje)? spodziewam się, że raczej nie powinno to mieć negatywnych skutków na tym etapie ;) 3) po wyjściu z siłowni zanim dojadę do domu i przygotuję posiłek do zjedzenia [...]
[...] chleb zytni razowy ok 2 kromki // JEŚLI MUSISZ TO OK sladowe ilosci masla na kromkach // OK szynka wolowa gotowane ok 20 g // MOŻE BYĆ, DODAJ SER ŻÓŁTY/BIAŁY orzechy ziemne, pistacje lub cos w tym rodzaju innych nie moge dostac // OUT, ORZECHY WŁOSKIE bialko 47g , tluszcze 26g , wegle 59 g , kcal 640 1 posilek zazwyczaj w dni treningowe posilek [...]
To i tak wytrwaly jestes hehe 70 min. i dopiero kima :)? Tak widze lubisz pistacje wsuwac. Jesli sa solone to bym poszukal niesolonych - ale nie chodzi o afere solna tylko o to ze sol nie jest wskazana w diecie, a z tymi pistacjami calkiem sporo mozna przyjac. Sa na rynku niesolone bo sam kupowalem kiedys w "cerfulu" konkretnie. Zmieniony przez - [...]
[...] są rośliny, przede wszystkim oleiste, m.in. kukurydza, rzepak, słonecznik. Duże ilości fitosteroli zawierają również nasiona sezamu, orzechy (włoskie, laskowe, ziemne, pistacje), migdały, nasiona dyni, kiełki pszenicy oraz niektóre owoce (pomarańcze, figi) i rośliny strączkowe." Tak jak wspominałem, jem orzechy, dużo orzechów. Nie jem [...]
[...] jest stały. W przypadku śniadaniea występuje rotacja na rybę: śledź, makrela + więcej chleba. W ciągu dnia warzywa, od czasu do czasu, jeśli portfel pozwoli orzechy włoskie, pistacje. dodatkowo owoc/max 2 owoce w ciągu dnia: banan,grapefruit , itp. Zaczynałem z totalnej głodówki 500kcal ( nauka/problemy miłosne. odechciało się wszystkiego), więc [...]
[...] ryż/makaron i gotowana pierś z kurczaka/indyka/ryba z piekarnika + warzywa/sałatka grecka Co jako przekąskę : garść pistacji Co jako deser : lód wodnisty, kilka delicji lub pistacje Ograniczenia żywieniowe : nie mam Stan zdrowia: bardzo dobry czy regularnie miesiączkujesz: nie do końca czy bierzesz tabletki hormonalne: brałam rok temu przez 4 [...]
rozumiem ze do 150 wegle max. Tluszcze, jak myslisz do ilu? - mam oliwe z oliwek, nasiona slonecznika, orzechy wloskie, nerkowce, pistacje, migdaly. Rozumiem ze powinienem zrzucic troszke tego "zimowego futerka" zmniejszajac weglowodany. Tylko czemu podbic tluszcze?? To nie one sie odloza w organizmie jako pierwsze ?? Myslalem ze [...]
Faktycznie, na niektorych troche zlociszy mozna zaoszczedzic. W Lidlu pistacje po 40zl/kg, w Tesco laskowe czesto po 14-16zl 500g, migdaly po 14-15zl 500g, nerkowce 20zl 500g, włoskie 18-20zl 500g.
[...] jesc cos zielonego, czeronego, pomaranczowego )) Jak ryby to: losos, tunczyk, sardynki, dorsz pelnomorski Jak oleje to: oliwa z oliwek, z nasion dyni, slonecznikowy, i lnu Jak ziarna i orzechy to: migdaly, slonecznik, laskowe , pistacje, kaszu, pecan i makadamia Jak miesa to biale i chuda wolowina, rzadziej inne czerowne i watroba (nie czesto)