[...] kwasowo lub enzymatycznie. Hydroliza kwaśna- ogrzewanie skrobi od 40- 50C, 7%HCle i 2& H2SO4 i 7% fosforowego. Aby końcowe stężenie mieszaniny po hydrolizie (w trakcie ph 1-1,5) do ph4,8-7. Skrobia się suszy i następuje skrócenie łańcuchów. Jest łatwiej rozpuszczalna w wodzie na zimno jest łatwiej strawna, tworzy mniej lepkie roztwory. E [...]
[...] możesz zlapać 3-4kg ale tak naprawę nie wiemy do dziś czy są to mięśnie czy woda. Jeśli jesteś na diecie opartej na mięsie kretyna jest zbędna. Lubie suplementy takie jak Ralpha Lipolic Acid (jakiś rodzaj kwasów tłuszczowych i NADH. Ale sam musisz się zastanowić ile chcesz na nie wydać i czy będzie się opłacało. Podstawa to świadomość, [...]
[...] innych narządów oraz powodować liczne urazy. Reakcje synergizmu mogą być także obserwowane pomiędzy kofeiną a preparatami farmakologicznymi zawierającymi teofilinę np. Aminophyllinum. Lek ten stosowany jest m.in. w leczeniu astmy oskrzelowej i przewlekłym zapaleniu oskrzeli. Ponieważ środek ten pobudza układ oddechowy i naczynioruchowy, [...]
Znalazłem w necie ciekawe tabelki z zapotrzebowaniem na mikro i makroelementy. Jeżeli było to wywalcie, ale nie widziałem tego na forum. Pozdrowionka Składniki mineralne ze względu na zapotrzebowanie organizmu dzieli się na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy (pierwiastki śladowe). Makroelementy są to pierwiastki, których dzienne [...]
[...] swoje zadanie i wspomagały procesy trawienne. Jednak takie postępowanie nie było pozbawione wad. Gdyż enzymy pochodzenia roślinnego miały bardzo szeroki zakres warunków, ( ph, temperatura, aktywność wodna), w których zaczynały działać. Powodowało to, iż działały już po rozpuszczeniu odzywki w płynach ( wodzie, mleku) lub, co gorsza w przypadku [...]
[...] swoje zadanie i wspomagały procesy trawienne. Jednak takie postępowanie nie było pozbawione wad. Gdyż enzymy pochodzenia roślinnego miały bardzo szeroki zakres warunków, ( ph, temperatura, aktywność wodna), w których zaczynały działać. Powodowało to, iż działały już po rozpuszczeniu odzywki w płynach ( wodzie, mleku) lub, co gorsza w przypadku [...]
[...] swoje zadanie i wspomagały procesy trawienne. Jednak takie postępowanie nie było pozbawione wad. Gdyż enzymy pochodzenia roślinnego miały bardzo szeroki zakres warunków, ( ph, temperatura, aktywność wodna), w których zaczynały działać. Powodowało to, iż działały już po rozpuszczeniu odzywki w płynach ( wodzie, mleku) lub, co gorsza w przypadku [...]
Wiele osób ćwiczących na siłowni za główny cel stawia sobie zbudowanie dużej masy mięśniowej. Zaczynają ćwiczyć z zamiarem zwiększenia wagi ciała i zyskania atletycznej budowy. W pierwszych fazach ćwiczenia rezultaty są wielce zadowalające- siła wraz ze wzrostem masy mięśni, idą bardzo szybko- takie są w końcu zalety początkowych miesięcy [...]
Równowaga kwasowo-zasadowa - to stan, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych Optymalny zakres pH krwi dla większości procesów przemiany materii wynosi 7,35-7,45 Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach [...]
[...] jest na kolor zielony. Czynniki wpływające na pracę enzymów Zasadniczy wpływ na pracę owych białek ma głównie temperatura środowiska, w jakim pracują oraz jego odczyn ph. 1) PH środowiska Enzymy mają specyficzny zakres działania. Jest to ich wartość optymalna. Znaczne odchylenie, czyli zbyt duża zmiana ph może hamować działanie enzymu np. [...]
dyskusja tutaj ! http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=58549#post58549 Interwały od A do Z - poradnik teoria i praktyka cz. 1 Wstępu słów kilka... Witam Was gorąco! Wyjrzyjmy teraz za okno. Ok? Zima. Jednak koniec już bliski. Coraz cieplej, słoneczko wychodzi, dziewczyny wychodzą odziane w mniejszą ilość ubrań, więc wypadałoby również co [...]
ARTYKUŁ UKAZAŁ SIĘ W MAGAZYNIE FITNESS AUTHORITY - NR CZERWIEC/LIPIEC 2006 Katarzyna Matella CZĘŚĆ MĘSKA TYTUŁ: OSIĄGNĄĆ MAKSYMALNY POZIOM GLIKOGENU - VITARGO® - PRZEŁOM WĘGLOWODANOWY Regularnie dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre [...]
SPALANIE TŁUSZCZÓW PODCZAS WYSIŁKU FIZYCZNEGO John A. Hawley, PhD Czy środki ergogeniczne mogą zmienić wykorzystanie poszczególnych substratów energetycznych Uprawiający sporty wytrzymałościowe oraz osoby utrzymujące dietę pragną spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń fizycznych: sportowcy chcieliby zachować zasoby węglowodanów, a stosujący dietę [...]
dyskusja tutaj ! http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=58549#post58549 Interwały od A do Z - poradnik teoria i praktyka cz. 1 Wstępu słów kilka... Witam Was gorąco! Wyjrzyjmy teraz za okno. Ok? Zima. Jednak koniec już bliski. Coraz cieplej, słoneczko wychodzi, dziewczyny wychodzą odziane w mniejszą ilość ubrań, więc wypadałoby również co [...]
Uprawiający sporty wytrzymałościowe oraz osoby utrzymujące dietę pragną spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń fizycznych: sportowcy chcieliby zachować zasoby węglowodanów, a stosujący dietę - zredukować zapasy tłuszczu. W artykule krótko omówiono znaczenie tłuszczu jako źródła energii dla aktywności fizycznej, wpływ intensywności i czasu trwania [...]
Uprawiający sporty wytrzymałościowe oraz osoby utrzymujące dietę pragną spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń fizycznych: sportowcy chcieliby zachować zasoby węglowodanów, a stosujący dietę - zredukować zapasy tłuszczu. W artykule krótko omówiono znaczenie tłuszczu jako źródła energii dla aktywności fizycznej, wpływ intensywności i czasu trwania [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/ba366a57e67d4719ba311eafa8a43b14.jpg SUPLE BIORĄCE UDZIAŁ W TEŚCIE pełna oferta suplementów firmy Hi Tec w sklepie http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition-p1.html Whey C-6 http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Whey_C-6-opis55.html http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_C-6_i55_d380x380.jpg OPIS: - Matrix z 6 [...]
Spalanie tłuszczu Uprawiający sporty wytrzymałościowe oraz osoby utrzymujące dietę pragną spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń fizycznych. Uprawiający sporty wytrzymałościowe oraz osoby utrzymujące dietę pragną spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń fizycznych: sportowcy chcieliby zachować zasoby węglowodanów, a stosujący dietę- [...]
Białka serwatkowe jako czynnik budulcowy mięśni Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Dla osób uprawiających sporty siłowe najistotniejszą kwestią jest to, aby w organizmie cały czas miał miejsce pozytywny bilans azotowy. Oznacza to, iż ilość białka dostarczanego do organizmu powinna przekraczać ilości białka rozkładanego. Jest to bardzo ważne [...]