[...] łyżka mąki kokosowej - ja dałem trochę więcej mąki i wyszły. Nawet dało się je zawijać, były bardzo smaczne. Nie można dodawać do takiego ciasta już żadnego więcej tłuszczu, patelnia musi być dobra, płaska i natłuszczona, najważniejsze jest przewracanie, najlepiej je obracać podrzucając, tylko trzeba dobrze trafić bo naleśnik inaczej się rozwali [...]
No właśnie patelnia była czysta, rano przed smażeniem trochę spróbowałem i jakoś mi właśnie nie pasowało, nie że jest niedobry ale jego konsystencja jest jakby za rzadka, trzymam cały czas w tej samej szafce ale wcześniejsze oleje nie były takie płynne a temperatura w pokoju na pewno aż tak się nie zmieniła. To samo jest jeszcze z dwoma olejami [...]
[...] Wpisałeś olej kokosowy 50g tylko do 125g kury, rozumiem, że nie smażysz 125g kury na 50g oleju kokosowego? myślę, że 10g oleju na każde 250g kury jest optymalnym jeśli patelnia nie jest za duża, na noc zamiast kury możesz dać tłustą rybę, łosoś, śledź i zmniejszyć ilość oleju kokosowego ;) Możesz też migdały jeść jeśli brakuje Ci tłuszczy, [...]
[...] unosic sie zapach oliwy zeby zabardzo sie nie rozgrzala, smazymy tylko na patelni teflonowej inaczej go nie przewrocicie po krotkiej chwili drastycznie zmniejszamy ogien pod patelnia inaczej sie spali w 100% i tak sobie dochodzi na malym ogniu kilkanascie minut, najlepiej jest go zsunac na talerz i z talerza wrzucic na druga strone na patelnie [...]
A nie mozesz sobie tego tluszczu zlac do dania? Albo tego wytopionego? Z drugiej strony, technicznej. Jesli ten tluszcz zostaje na patelnii to nie wiesz jak sie uzywa zestawu - tluszcz plus patelnia.
bubu tak tez zrobie tylko prolke z 10tyg pociagne... bo 6 to za malo :d prawie cykl bedzie.... :D:D:D:d LL COOL J hahahahha :d patelnia mineta kazde okreslenie jest gut:D:D:D:D Zmieniony przez - szpaku1488 w dniu 2007-03-07 14:00:24
Wydaje mi się że: a) smażysz na zbyt dużym ogniu b) coś nie tak z proporcjami Ja przewracam omlet podzucając patelnią, zawsze wychodzi złocisty nie zależnie od rozgrzanej temperatury. Może to wina patelni ? ja np. mam same teflonowe i żadnego masła nie daje tylko wlewam gotową mase ;)
patelnia teflonowa przede wszystkim, ceramiczna nie tak bardzo bo kupilem za 200zł i niby smazenie bez tłuszczu a wszyystko sie przypala i przykleja, jajka najbardziej Polecma PAM do smażenia
Łożyska na zewnątrz to taki "tani chwyt" w suportach klasy XTR który ma sprawić że, całośc ma być bardziej sztywna. Już mi się banan na twarzy pokazuje jak "zajeżdżam" po lesie taki osprzęcik XTR'a który się do niczego nie nadaje. Zapomnij o tych łożyskach na zewnątrz bo ta za drogi gips.... Patrząc na ceny które podałeś to [...]
[...] calkowicie bez oleju. Mam jeszcze 1/4 butelki slonecznikowego potem sie przerzuce na rzepakowy jak radzisz lub oliwe z oliwek ? Tak w ogole to ile tego tluszczu sie wchlania podczas smazenia. Dodaje 20ml ale tez po zdjeciu potrawy patelnia pozostaje tlusta itp czy nadal liczyc 20ml ? Zmieniony przez - miszcz_ban w dniu 2013-11-06 14:36:13
No i znowu ja. Wiem że wy dajecie jakoś rade to zrobić ale wy to nie ja. Może jestem jakiś manualnie niesprawny czy jak ale moja skuteczność z tym oddzielaniem żółtka wyniosła UWAGA NIE ŚMIEJCIE SIĘ ZA GŁOŚNO 1 na 5 , czy nie ma jakiegoś łatwiejszego sposobu na oddzielanie tego białeczka. Jeszcze jedno po tym jak już "to" wrzuciłem na [...]
nie ma co kombinowac lepiej zeby patelnia byla za slabo rozgrzana bo i tak predzej czy pozniej dojdzie do wlasciwej temp a jak masz teflon to jedzonko i tak nie przywrze Th℮ םΝly tHinG I u₪d℮яStaהd iѕ wH٨t أ ₣e℮Γ
Ja smażę na tym co mam, jajecznica tylko na klarowanym albo zwykłym maśle, ewentualnie na tym co z boczku się wytopi, kurak, patelnia z kalrowanym lub jakimś olejem popsikana, nie ma to i rzepakiem przesmaruje, z tym ze ja nie smażę na głębokim tłuszczu tylko natłuszczam patelnie.
1. raczej nie, natomiast jeśli już miałaby by się różnić, to w dni nietreningowe mniej kcal z węgli podbijając je z tłuszczy 2. FBW to całkiem dobre ćwiczenia bo ćwiczy się tam całe ciało na 1 treningu 3. tzn? patelnia, gaz, garnki? :D 4. dieta białkowo - tłuszczowa
3. Tak. Mam do dyspozycji tak na prawde tylko czajnik elektryczny i toster oraz sztućce. Czy mogę przyrządzić taką diete bez potrzeby takich przyborow jak patelnia, gaz, garnik.
Jeśli używasz odpowiednich sztućców do patelni i patelnia nie ma zniszczonej powłoki to będzie ok jak pisalem zamierzam kupic wiec raczej powloka w calosci hehe, wiadomo ze jak sie zeskrobie czy cos do kosza :-))