jak dobra patelnia nie trzeba tłuszczu, z powodzeniem można smażyć również na odrobinie wody, tylko trzeba często podlewać. jak na tłuszczu na butelkę oliwy możesz założyć "pryskacz do okien" i tak dozować ją na patelnię. najlepiej wybrać smalec lub PAM do smażenia. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-01-06 14:22:44
A jaka jest roznica miedzy łyzka a patelnia ? Dwie rozne rzeczy tyle ze w kuchni razem sa To samo miedzy Gaba a Zma. Oba suplementy ale zupelnie co innego
[...] Marek Pasierbski, który bodajże w półfinale MP 2007 uciekł z wyciągnietej w 90% balachy i wygrał walkę (balacha była w wersji z obiema nogami). widzisz, pytanie jest bez sensu, bo każda technika ma swój zakres zastosowań, wady i zalety. to jest jak porównywanie, co lepsze: garnek czy patelnia? Zmieniony przez - Jodan w dniu 2009-03-28 17:38:00
[...] co żarłem w jednym poście. A więc: DZIEŃ NIETRENINGOWY - jasne pieczywo z białym serem,jajkiem,cebula - 3 duże naleśniki z białym serem i ananasem - pierogi ruskie (cała patelnia) potem była praca (wyjątkowo bez posiłku) - jasne pieczywo z tym samym serem i dodatkami co rano Jak wida h.u.j.o.w.o dzisiaj z michą...późno wstałem potem praca i [...]
Ot co mi wyszło... Kurde co zrobiłem nie tak...nie wiem, może dlatego że białka jaj zrobiłem robotem a nie ręcznie...trudno powiedzieć. Rozlałem na rozgrzaną patelnię "ciasto" (chociaż trudno to było nazwać rozlaniem ) i nie mogłem tego odwrócić, jak łapałem to się łamało i urywało. Za delikatne coś te naleśniki. Patelnia nówka z [...]
fotki wstawie w poniedzialek po treningu , wlasnie zastanawialem jak to sie ma tren do hgh cos sie pomysli napewno :) sorki ze pytanie z dupy jak przygotywujecie piersi gotowana,na parze czy piekarnik czy patelnia bo juz na parze czuje sie jak bym jadl drewno nie zbyt
S.m.p.a. - moglbys rozwinac kwestie wyzszosci grilla elektrycznego nad taka patelnia. moj teflon powoli bedzie konczyl swoj zywot, ale szczerze mam dosc duszonych rzeczy. mysle, ze grillowane bedzie rownie zdrowe a przyjemniejsze dla podniebienia, zwlaszcza na LC.
[...] i nie mów że nie przyznasz mi racji w tym momencie jw. Nie przyznam. 4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu. Parasol, długopis, toster, patelnia. Przecież wszystkim można zaatakować. Więc myślę , że polemizowanie co jest bronią nie ma sensu. Wszystko co wymieniłeś napisałeś pod punktem o uzyciu ewentualnych [...]
1. Próbowałeś kiedykolwiek przygotować mięso w mikrofalówce? Nie zrobisz tego. Jak chcesz szybko je przygotować to patelnia lub grill. 2. Nie jest to możliwe. Gdyby tak było, od od myślenia na temat jedzenia rosły by nam mięśnie. Zwrost insuliny, bez zmiany poziomu glukozy równoznaczny jest anabolizmowi.
[...] czas i mogliśmy troszkę podyskutować na niby prosty temat a jednak złożony. Wnioskuję, że sposób jakim liczyłem do tej pory jest słuszny i tak jak myślałem nie ma co popadać w skrajność i wyliczać tego 1 czy 2 gramów które sobie kolokwialnie mówiąc patelnia wrąbała :D Życzę wszystkim miłej nocy no i przede wszystkim dalszych sukcesów !
[...] byla zblizona do ciasta nalesnikowego. Calosc smaze na ok. 5-10ml oliwy-taka ilosc by rozprowadzic ja pedzlem po patelni, reszte smaze juz na sucho, jak nagrzeje sie patelnia. Gotowe nalesniki, tj. 3-4 sztuki wychodza (zalezy od grubosci) smaruje odrobina twarogu i żurawiny. Calosc: owsiane- 366kcal 63WW 12B 7T jaja-ok. 180g - 250kcal [...]
[...] etc.. albo pororstu ja uwielbiam z sama przyprawka gyros. Poddajesz podanym wyzej obrobka i gotowe:) Jezeli zamierzasz smazyc to staraj sie dawac jak najmniej tluszcu albo poporatu njalepiej wychodzi dobry teflon,patelnia grilowa czy olej PAM. Dopuszczalne tluszce to: smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Pozdrawiam
[...] Wpisałeś olej kokosowy 50g tylko do 125g kury, rozumiem, że nie smażysz 125g kury na 50g oleju kokosowego? myślę, że 10g oleju na każde 250g kury jest optymalnym jeśli patelnia nie jest za duża, na noc zamiast kury możesz dać tłustą rybę, łosoś, śledź i zmniejszyć ilość oleju kokosowego ;) Możesz też migdały jeść jeśli brakuje Ci tłuszczy, [...]
nigdy tak nie miałem, a rożne juz kokosowe miałem, powinien mieć bezbarwną konsystencję , patelnia była czysta ? zobacz jeszcze raz, mozesz tez troche z puszki spróbować.
No właśnie patelnia była czysta, rano przed smażeniem trochę spróbowałem i jakoś mi właśnie nie pasowało, nie że jest niedobry ale jego konsystencja jest jakby za rzadka, trzymam cały czas w tej samej szafce ale wcześniejsze oleje nie były takie płynne a temperatura w pokoju na pewno aż tak się nie zmieniła. To samo jest jeszcze z dwoma olejami [...]
Ja dla siebie robię bardzo prosty i szybki sos. Wrzucam kilka pomidorów na wok, może być głębsza patelnia lub gęsiarka. Można podlać odrobiną tłuszczu. Do tego wrzucam 3-4 zgniecione ząbki czosnku. Przyprawiam w zależności od humoru :) Może być sól +pieprz. Można dodać zioła prowansalskie, lub zwyczajnie oregano, lub paprykę ostrą. Jak kto lubi. [...]