[...] 0.59 g Zmieniony przez - samiecalfa w dniu 2014-08-28 13:37:23 ehh łopatologicznie: kuciak na patelnie = mniej woda, mniej tłuszcza to samo z boczka na patelnia = mniej woda, mniej tłuszcza z 100g boczka się robi mniej boczka, czyli nadal jest 9b/57t ale w pieczonym 100g juz jest 35b/45t jak wrzucisz 100g pieczonego na wage [...]
Na jakiej ilości oliwy smażyc 100g kuraka piersi w kostke pokrojone bo daję 20 ml gdZieś i wliczam do diety, dobrze robię? Pierś smażysz na tyle krótko, że nie trzeba w ogóle. Ew. bezkaloryczny olej do smażenia i dobra patelnia.
mozna sp******ic bo nie mialem czym rozbic i mam kuchnie elektyczna i patelnia sie nie rozgrzewa jak powinna i takie tam%-) mało kiedy rozbijam schab :-D po prostu nie lubie bawić sie kroje w plastry cieńsze niż standardowo na koleta lekko nacinam w paseczki przyprawy smaruje oliwa i jazda -))
Dwa dni stałem nad wielką patelnią stacjonarną i parowalo mi na gębę. Skóra jakas dziwna sie zrobiła na niej, od rana zużyłem pół puszeczki kremu i nic. Dam teraz oliwki a przed snem masło shea. Moze rano bede piękny znowu \-)
[...] w curry i wrzucacie na patelnię z cebulą, jak to usmażycie to dorzucacie na pałę brokuły i warzywa chińskie (najpierw brokuły bo większe :-D) - konieczna jest wysoka patelnia! taka wysoka w ch** :-D. Przykrywacie na 10 minut pokrywką i jak odkryjecie to się dużo wody z kuraka i warzyw zebrało, dorzucacie ser i mieszacie, wychodzi gęsta [...]
Znaczy ja osobiscie robie na grilu elektrycznym, ale patelnia na pewno też da radę, tylko rozgrzej ją mocno. Nie pryskaj żadnym pam'em ani oliwą patelni, oliwa będąca na steku wystarczy ;-)