Testowane już oba produkty więc zdam krótką relację: PLUSY: - bardzo fajny zapach oliwy, nie jest żadna zgniła itp tylka charakterystyczny zapach. Używałem głównie do krótkiego smażenia mięsa drobiowego oraz pryskałem sałatki z sałatą lodową, pomidorami, ogórkami - rzepak szedł do jajecznicy na szynce , cebuli lub/cukini i odrobinę napsikane a nic [...]
Witam ponownie, zrobiłem dzisiaj takie placki ale kompletnie mi nie wyszły... do czasu położenia na patelnie wszystko było super, połączyło się fajnie itp ale problem jest taki że placki przywarły do patelni i nie dało się ich oderwać mimo że patelnia jest nowa i użyłem PAM'u, wiórków kokosowych dałem 16/20g, jedyne co przychodzi mi na myśl to to [...]
[...] 100gram otrab pszennych ktore maja tylko 19 gram wegli i az 45 gram blonnika, do tego 2 zoltka,500ml wodylycha cynamonu i lycha proteiny waniliowej, miksuje i zmaze na oleju pam,wkladam do srodka chudy serek wiejski,i do piekarnika,potem polewam kefirem zmieszanym z lycha dzemu(ok 10 gram wegli), i juz ,smaczne, malo wegli i to zlozonych ok 40 [...]
tłuszcze na noc też niezbyt dobre wyjscie :) polecam twaróg (ser biały) półtłusty(chudy jest za kruchy dla mnie ale jesli bedzie Ci smakować to wybierz ten z mniejszą zawartością tłuszczu) inne wyjscie: tunczyk w sosie własnym(w wodzie) lub omlet z jaj smazony beztluszczowo na teflonie lub na oleju PAM staraj sie jesc bialka ponad 1,7g - 2,5g to [...]
pam? wygooglałam ze to jakis beztłuszczowy olej. to jakis oksymoron ale dobrze, gdzie to mozna kupic i ile kosztuje? Znalazlam sklad: Ilość w porcji : Tłuszcz 0 g Tłuszcze nasycone 0 g Cholesterol 0 mg Sód 0 mg Węglowodany 0 g Proteiny 0 g Skład: olej rzepakowy, etanol, lecytyna sojowa, gaz nośny. hm nieco dziwne
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa.
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa [...]
Smalec, masło klarowane, olej kokosowy, pam. Nie wiem jakim cudem zużywasz tyle tłuszczu do smażenia. Wystarczy rozsmarować 5ml na patelni, lub nawet podsmażyć/dusić dodając troszkę wody.
A jeszcze co do smażenia, bo szukam najlepszego rozwiązania, ostatnio jem cały czas gotowane mięso i chciałbym to sobie jakoś urozmaicić tym bardziej, że jem go często. Czy jeszcze lepiej od oleju PAM byłoby zainwestować w dobrą patelnie teflonową z pokrywką? Zaoszczędziłbym wtedy i pieniądze i czas, smaży się szybciej niż gotuje.
To normalne ze po treningu aerobowym jakim jest bieganie chce Ci sie jesc. Ja mam tak rowniez, jezeli biegasz w tetnie tlenowym a zakladam ze tak jest, to mozesz zjesc od razu po treningu(nawet powinnas). Z tym ze aby nie wcinac glupot(pustych kalorii)mozesz zjesc platki owsiane zalane wrzatkiem +banan+piers z kurczaka. Szczegolnie piers z [...]
Kukurydza ma wysoki IG dlatego stroni się od niej. A cebulkę sobie wcinaj, też lubię i też jestem na redukcji. EDIT: Ale smaż na teflonie a najlepiej kup sobie PAM - bezkaloryczny olej do smażenia. Zmieniony przez - sergiusz w dniu 2006-07-03 20:01:01