O to mi chodzi, mój ostatni posiłek w dni nietreningowe składa się z łososia, sałaty i oliwy. W dni treningowe jest to pasta twarogowa (składniki raczej wszystkim znane). Posiłki te jem 60-90min przed snem. Jak to jedzenie owoców na śniadanie jest bezpodstawne? Najlepiej jest jest jeść właśnie rano ze względu na sam metabolizm, który rano jest [...]
Tak. zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują bo to nie jest woda. Większość wsiąka w produkt w większym lub mniejszym stopniu . Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do smażenia: [...]
Panierkę możesz robić z płatków owsianych, jaglanych, płatków migdałów, sezamu ;-) A nawet zmielonych migdałów, wychodzą kotlety (u mnie z kurczaka, indyka) bardzo smaczne ;-) Smażyć możesz, czemu nie wliczasz ilość tłuszczu i tyle ;-) olej kokosowy, smalec, czy masło klarowane, PAM idealnie się nadają ;-)
Ziemniaki lepiej spryskać pamem czy sobie atomizer kupić do oleju i je spryskać. PAM ma nawet specjalny produkt przeznaczony do pieczenia, choć wiadomo, że to raczej przepłacanie, bo tak czy siak to tłuszcz, wygodniejszy w użyciu, choć nie każdy o tym wie. Ostatnio rozmawiałem z zawodniczkami bikini, w tym jedną z najbardziej utytułowanych w [...]
PAM to zwykły olej. Łatwiej go po prostu rozpylić w małej ilości. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ziemniaki, czy frytki można śmiało upiec bez dodatku tłuszczu. Ew. min. Resztę spożyć na zimno. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-18 11:45:49
Hej, 10-15g fatu do smażenia to przecież od groma. Ja osobiscie robie tak że 1500g fileta z piersi kurczaka kroje w kostkę, przyprawiam, daję na patelnię wook, polewam leciutko wodą, przykrywam, daję na mały ogień i duszę pod przykryciem przez około 30 minut i wychodzi taki filet petarda i to beztłuszczowo. W sklepach masz pełno sprejów typu Pam [...]
mozesz zajrzec do działu kuchnia i zerknac na rózne przepisy, bo i tak kiedys ten smazony Ci sie znudzi pozdrawiam. PS: co do smażenia, używaj masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy, chyba ze masz teflon wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć Zmieniony przez - worek w dniu 2014-05-31 20:28:23
taki papier sie kupuje glownie po to, aby wypieki nie przywierały do blachy. wszelkie papirusy i papiery to zwykla ściema w kwestii prozdrowotnej. mozesz usmazyc mieso/rybe na patelni na tluszczu nasyconym, ktory sie do tego nadaje lub beztluszczowo na samym teflonie lub PAM'ie, zamiast kupować takie wynalazki.
[...] hydroksysteroidu,która reguluje liczbę glikokortykoidów w komórkach tłuszczowych. Jej zbyt wysoki poziom wpływa na zwiększenie otyłości. co jeszcze? Lipogeneza (powstawanie tłuszczu) następuje, gdy nie można zmagazynoać glukozy do glikogenu. Przeczytaj to:http://stud.pam.szczecin.pl/~malignus/materialy/biochemia2000.doc To tyle co sam mam. lessie
Jesli potrzebujesz czegos do smazenia to ponoc PAM jest extra. Ziki uzywa... "Trening i wiara zrobią ze mnie cara" http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=100931 O - tu moszna mnie obejrzeć
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] sobie chociaż z jogurtem, co bedziesz suche jadł, lub dodaj jajo i sobie placuszka zrób . 2 Pierś ok ale nie w panierce i głębokim tłuszczu jak już to sobie kup olej pam w sprayu i a teflonik cienka warstwa i na tym smaż, szkoda tłuszczu tyle wcinać kiepskiej jakosci reszta ok, makreli też za często nie wcinaj. Ja myślę że Twoje [...]
aha i jeszcze się podepnę, że za symboliczną opłatę sprzedam PAM do smażenia taki jak tutaj: http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html lub wymienię na próbki / pas treningowy up! Zmieniony przez - eNd_ w dniu 2010-02-17 19:44:52
Piotr i Paweł, Bomi - sklepy dość drogie, ale dostaniesz Pam i pełen asortyment zdrowej żywności, niespotykanej w pospolitych marketach<sklepy w dużej mierze nastawione na żywność zagraniczną, fajna opcja w Piotrze i Pawle - cała gama napoi produkowanych przez coca colę, bez cukru. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2009-07-25 14:11:12