jak,slusznie zauwazyl 'slapi' w procesie smazenia kazdy olej traci "zdrowe tluszcze" i zostaja tylo te, ktore juz w watrobie sa przyswajane i odkladaja sie jako tkanka tluszczowa. polecam uzywanie tzw. PAM'u (olej ros. wielokrotnie rafinowany w sprayu 1 porcja dost.<1g tluszczu!!!
Gotuj/paruj/griluj/piecz a na koncu smaz Unikaj smazenia badz rob to rzadziej Dobrze przyprawione/przygotowane mieso czy inne, zrobione np.pieczone czy parowane sa naprawde smaczne i sporo zdrowsze. JAk chcesz smazyc to beztluszcowo na teflonie/patelni grilowej/oleju PAm, albo smalcy czy oleju kokosowym albo palmitynowym. Ale sproboj przywyknac do [...]
Nogi to połowa ciała. Polecam znaleźć czas na ich ćwiczenie. FBW są różne rodzaje. Tobie wystarczą podstawy+ 1 max 2 ćwiczenia dodatkowe na biceps i triceps. Zrób sobie 2 zestawy i ćwicz systemem tygodniowym A-B-A B-A-B. MC i Przysiad rozłóż tak, aby były na oddzielnych treningach nie razem. Biceps i triceps także. Rozstępy Ci się porobiły [...]
Irex, bez sprzesady, mozesz smazyc najlepiej na beztluszczowym smazyku PAM, w ostatecznosci na oliwie z oliwek, ale sek w tym by nie panierowac piersi bo to same ww i tluszcz po smazeniu. Jesli robisz bez panierki to ok, ale rzeczywiscie lepiej gotowac. Pozdrawiam, NoRtOn
Jak smazysz cala piers to jak juz wspomial Norton uzywaj Pam lub troszke oliwy z oliwek.Aby nie byla w srodku surowa wstaw do piec na kolejne 10-15 minut.Smakuje lepiej no i nie musisz sie martwic ze mieso jeszcze bedzie zywe;) Magdalena Lipinska
Odnosnie lapaczy-masz na mysli osoby latwo lapiace tluszcz?? tak Co do tej kreatyny to xpand +mono to troszke za duzy wydatek w tej chwili dla mnie (alimenty itp. ,ale mono moge zakupic kupic wiec?? jasne ew mozesz spojrzec laskawym okiem na CP ale jak malo to mono jest doskonale Z tymi tluszczami to czy moglbys podac w jakich proporcjach [...]
PAM to "bezkaloryczny" olej do smażenia - w sprayu: http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html Ja natomiast polecam do smażenia, duszenia w piekarniku olej ryżowy. Wysoki punkt dymienia - 230 st. C - dobra zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Piękna sprawa.
A ja rybę posypuję przyprawą do ryb z Lidla. Następnie smażę na oleju PAM. Po usmażeniu polewam dość dużą ilością soku z cytryny i jest ok i nawet smaczna.
smażenie na patelni to nie problem ;) , bo pryskasz PAM który nie ma praktycznie kcal.. cebulka puści własne soki , i jest git :) ogolnie pozostaje chyba tylko patrzeć na wage i notować progres bo wydaje mi sie , że wszystko gra.. reszta przyjdzie z czasem..:-))
Kwestie patelni proponuje dobra teflonowa+spray typu pam. Oczywiście tyle masła można też zostawić. Ryby/inne mięso mówiłem jako uzupełnienie wit./minerałów/kw. tł np. omega-3. Są już jakieś opracowania, że suplementacja omegi z tabsów mało daje. Zawsze lepiej byłoby rybkę. Chociaż z drugiej strony ile omegi ma taki łosoś hodowlany który kupujemy [...]
mozesz wlozyc do opiekacza i upiec bez tluszczu(obracajac na druga strone ) lub jesli zalezy ci zeby dodawac do diety jak najmniej tluszczu to nie dodawaj bułki tartej(jesli robiles klasycznie) to wtedy kotlet chłonie mniej tłuszczu. czyli piers obtoczona w jajku i na patelnie. mozna tez smarzyc na PAM'ie lub na beztluszczowej patelni
a Pam w jakich sklepach mozna kupic bo jeszcze w zadnym nie widzialem.... czy to tylko przez internet???? aha i jeszcze jedno pytanie moze troche śmieszne ale ciekawi mnie czym w czasie postu zastepujecie piersi kurczaka...czy nie przejmujecie sie postem i w piatek tez jecie mięso????
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Najlepiej unikać smażenia ale jeśli już musisz to masło smalec olej kokosowy olej rzepakowy czy olej pam- podobno on jest najlepszy Czytałem także o spreju którym się pryska patelnie Zmieniony przez - nowy_K_D w dniu 2012-01-06 11:03:56